Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

lillien 

všechny recenze uživatele

Dvě postavy a jejich psychopatologický vztah. Jeden už o zdravý rozum a soucit přišel, druhý si ho i za všech bizarních podmínek snaží zachovat. Násilné scény jsou špinavé, celková atmosféra filmu depresivní a tíživá. Předvídatelnost děje mi kupodivu vůbec nevadila, herecky rozhodně nezklamalo a nenudilo mě ani lehce komornější ladění. Ne vždy je u podobných snímků pozornost zaměřena taky na psychologii postav, většina vrahů se nám představuje jen svojí řezničinou, sociopatií, nebo zvráceností, kdy násilí nemá jiný než sexuální, nebo likvidační účel. Tím, že zde vstupuje na scénu duel vrah a tolerovaná oběť v jeho blízkosti, má příběh ještě další rozměr vzájemné interakce. Není to přehnaně děsivé, ale mně to perfektně sedlo. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Výslednej,až odpadovej dojem z filmu trochu vylepšila pointa,rozzuzlení,který sem nečekal,ale asi mě to mohlo trknout,že maj něco společnýho.Jinak ale film poměrně nudnej,některý scény byly až nekonečný.Herecky kvalitní,jak vincent,tak to mladý ucho svý party zvládli skvěle.Jinak Jenifer nezapře taťku,oba jsou docela úchylný magoři.30%. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Potom ako si matka so synom zoberú taxík, netušia, že skončia v rukách sériového masového vraha. Matka sa stáva ďalšou obeťou a syn sluhom šialeného muža na zbytok svojho života. Chystá raňajky pre svojho pána, upratuje dom po jeho krvavých činoch. Časom sa však okolnosti menia a vrah má s mladým mužom svoje vlastné plány. Film je okrem hororu, hlavne výbornou drámou vyobrazujúcou zvrátené myšlienky mäsového vraha a dôvody jeho skutkov. Mladík by si zrejme prial radšej smrť, ako to čoho čaká. Záverečné rozuzlenie bolo pre mňa takým "šokom", že nemám na výber a musím dať plný počet hviezd. Nečakajte od tohoto filmu brutalitu. Pokiaľ ste typ človeka, ktorý má radšej akciu, pred "rozhovormi" - toto určite nie je nič pre VÁS. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEŽÁDAL JSEM O TEBE. ALE KDYŽ UŽ TU JSI, VYTĚŽÍM Z TOHO CO NEJVÍC. BUDEŠ MÍT PRÁCI. DĚLEJ, CO TI ŘEKNU“..... /// ,,Já chci maminku“ … Jenže v tom domě, kde jsou pouze oni a (občas) i ony (– ženský jako hlavolam) (to skládání je pěkně na piču, že?) není pro maminky místo. Úchyl jako náhradní taťka vychovává kluka a všichni bojovníci za parchanty v nouzi a úzkostlivý sociální pracovnice asi šáhnou do trenek (uchyláci!... Jo, ti taky!). Kluk nám roste, návštěvy neubejvaj a ,,taťka“ může bejt na svoji výchovu celkem hrdej. Stejně jako Mrs. Lynch na tenhle komorní příběh zvrácený ,,rodiny“, se spoustou mrtvejch a psychickýho teroru. Furt přemejšlím, jakej má smysl na to čumět? Půlka v píči a odpověď neznám…. Myšlenky magora mě míjej, stejně jako sadisticky psychologický orgie. Nepovažuju se za narušenýho jedince a tak věta ,,CHCI LOVIT“ nezpůsobí orgasmus, ale obavy. Ale uznávám, že ten závěr, kdy se z uchylárny stává drama (thriller?), lehce poupravuje můj názor. Přesto nechápu, proč jsem musel cca75 minut čučet na něco, co nemá vliv na můj rozvoj filmový osobnosti ani sexuálního apetitu. Snad kdyby tý kundě nešlo jen vo zoufalý násilí, ale pokusila se k tomu všemu přidat víc než jen hodně dobrej závěr… Kdo ví. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jestli je lepší bejt dog nebo Rabbit. 2.) Nechápu, proč je lepší se vyhnout focení na školní ročenku. 3.) Thx za titule ,,verus1993“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Nepříjemně ostrý film z pavoučího doupěte. Vincent D'Onofrio si užívá roli dalšího monstra, skvělý herec, jak mě vždy přesvědčí (dokonce i z totálně šílené role v Men in Black udělal něco, co působilo monstrózně a nikoli směšně, v rámci možností). Chained je ukázka, že se i takové zdánlivě vytěžené téma unesené a vězněné osoby dá pojmout tak, aby působilo nevšedně a hodně přesvědčivě. Místy nepatřičně působily snahy úplně všechno vysvětlit (motivaci osob, jak to bylo tehdy a jak to bylo teď...) a obezličky, které bylo potřeba vytvořit, aby tato vysvětlení fungovala, ale i tak to byl docela inteligentní film s nábojem. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama