Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 1

Recenze (874)

juta 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Vůbec nic jsem od Ralfa neočekával a nakonec z toho byl krásný animák, kde se mně moc líbil hlas Žilkové u malé rošťácké "chyby" a nejen to. Všechno krásně klapalo, staré známé zvuky z videoher a rafinovaně udělané efekty u postaviček. Docela srandovní byl i Skrillex, který pouštěl (na něj) dost neobvyklý song Kool & The Gang - Celebration na díze. :D ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice bych uvítal, kdyby prostředí, v nichž se film odehrával, byla ještě pestřejší a pobyt v cukrovém světě by se tak zkrátil, ale jinak jsem vlastně spokojený. Příjemná podívaná pro malé i velké s řadou vážně dobrých scén, která mě v jednu chvíli dokonce i dojala, s výbornou animací a velmi stylovou hudbou. Nesmíte ovšem čekat, že Raubíř Ralf bude pro fanoušky videoher tím, čím je dejme tomu Falešná hra s králíkem Rogerem pro fanoušky kreslených grotesek. To bohužel ne. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Na týpky s přirozenou inteligencí a prostou mluvou bez tendence někomu zbytečně ubližovat, viz dračí bojovník Po, nedám dopustit. Neotřelý velmi originální námět s výborným scénářem a kvalitní režií už stačí k plnému hodnocení. Je nasnadě, že záporák, co se chce stát klaďasem, vzbudí obvykle sympatie. Několik nezapomenutelných scén, viz anonymní klub záporáků, tuny hlášek a vůbec gamesové prostředí, povyšuje tento animák automaticky o několik levlů, a to už je rovnou bonus. Poučení bylo zde taky dost, jež dávalo podnět k zamyšlení. Proč dávat metály za reparaci a ne za perfektní demolici. Proč vlastně ne?! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S prehľadom najlepší animák za rok 2012 (aj keď starý dedovia, ktorý udeľujú sošky majú zjavne iný názor). Animák s príbehom, ktorý nenudí a s animáciou, ktorá je skutočne nápaditá a pekná. Ralf je sympťák a rovnako tak aj ostatné postavičky, akcie sú teiž fajn, humor nechýba a Henry Jackman zložil Soundtrack, ktorý presne sedí a zároveň sa dobre počúva. Ralf ma skutočne dobrý námet a každý retro hráč, ktorý pozná (aspoň) Packmana bude milo prekvapený a obdarený. 89% - 4* ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Odkaz starých automatových hier, dnes veľmi populárneho retra, kam sa človek pohne a k tomu originálny skvele spracovaný námet. Tona odkazov (Pac-Man, Sonic, MGS, Call of Duty, Medal of Honor, Super Mario, Halo, arkádové závody...), kopa vizuálnych vtipov (rozličné animácie postáv a ich pohybu, easter-eggy...), skvelý humor a spleť výborne nakombinovaných dejových línií a námetov od záchrany sveta cez utužovanie vzťahov až po prijatie vlastnej identity. Na Oscara to možno nestačí, ale môj potlesk a poklonu si tvorcovia zaslúžia. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Nápad vytvořit postavu Ralpha má původ ve videohře "Rampage", kde zvířata lezou po budovách a ničí je. (Dlee)
  • Wynnchel a Duncan, dvě policejní koblihy ve hře "Sugar Rush", svými jmény odkazují na americké koblihové řetězce "Winchell's Donut House" a "Dunkin' Donuts". (Adrai)
  • Turbova původní hra TurboTime se nápadně podobá videohře "Rally X" od herního vývojáře Namco. (Doski)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama