Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 1

Recenze (874)

boshke 

všechny recenze uživatele

Koncept filmu - život postaviček z jednotlivých automatů i mimo hru, jejich vzájemné setkávání díky centrálnímu uzlu atd. atd. - naprosto perfektní a, minimálně pro mne, ojedinělý. Ano, pro děti tu jsou růžové a cukrátkové lokace, roztomilé postavičky s velkými kukadly, ale to divák tak nějak musí očekávat a nemůže se tím nechat vyvést z konceptu. Já osobně jsem si strašně užíval dabing Johna C. Reillyho, vlastně úplně stejně jako celý film. Ano, také bych uvítal zapojení více arkád (ač jsem vyrůstal už v podstatě v postarkádové době), ale i tak jsem přes drobné výhrady moc spokojen... 100% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Každej kdo vyrůstal na pouťových automatech musel slintat blahem.O Ralfovi sem vůbec nic nevěděl a dokonale mě odboural.Úžasný vizuál, perfektní příběh, skvělý scénář, sympatické postavičky, skvělá hudba, dokonalý dabing.V tohle filmu je všechno jak má být a nic na něm by snad nemohlo být lepší.Když nebudu moc přemýšlet nad ostatnímy, Ralf je jednoznačně nejlepší animovaný film, který jsem kdy viděl.100% pecka. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mírně nezajímavé momentky za polovinou filmu opomenuty v kontrastu se zbytkem celkově strhujícího děje, výborného soundtracku a ultimátní nálože nezapomenutelných gagů. Ralf je záporák s tím největším srdcem - až se při akčních sekvencích budete šklebit od ucha k uchu či tajně popotahovat na konci filmu, myslete na to. Víc pro dospěláky odkojené ZX Spectrem než pro děcka. Byla to jízda. P.S. 3D vůbec nic (!), CZ dabing velmi dobrý. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ALE VĚC SE MÁ TAK... JÁ UŽ NECHCI BEJT DÁL PADOUCH.“...... /// Parádní (retro)přehlídka videoherních postaviček a celkem solidní jízda se spoustou gagů a nápadů. Mladej se tlemil, až jsem ho musel vobčas vypnout. Jak by musel bejt nadšenej, kdyby všechny ty 8 a 16ti bitový kousky ,,prožil“! Jo, z filmu je cejtit láska a cit pro ,,hru“. Dyť třeba jen ta hudba…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Protože: Felixi, oprav to!. 2.) Nevím, jak mučit bonbón. 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Raubíř Ralf je stejnou poctou osmibitovkám jako byl třeba Scott Pilgrim. Je ale divácky podstatně přátelštější, do značné míry i proto, že se nesoustřeďuje jen na staré arkádovky, ale i na soudobé ulítlé japonské závodní hry a ultramoderní (o tuhých metabolických produktech jsoucí) střílečky. Pro diváky všech věkových kategorií je tu nachystán kopec legrace nejrůznějšího druhu, ale i nezbytná porce dojemných momentů. Nápaditý je především animační styl Ralphovy domovské hry, ale rozebírat jednotlivosti by bylo na dlouho a našla by se pozitiva i negativa - to první nicméně výrazně převažuje, takže vězte, že když si budete chtít pustit nějaký téměř top animák, s Ralfem rozhodně neprohloupíte. Velmi spokojených 80% a záruka nejenom jedné reprízy. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Ve filmu se objevuje spousta postaviček ze známých videoher: Bowser ("Super Mario Bros."), Clyde ("Pac-Man"), Cyril the Zombie ("The House of the Dead"), Frogger ("Frogger"), Paperboy ("Paperboy"), Zangief ("Street Fighter"), Dr. Eggman a Sonic ("Sonic the Hedgehog"), Kano a Smoke ("Mortal Kombat") a mnoho dalších. (Corpsegrinder)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 2012 v Hollywoodu v Kalifornii. (Varan)
  • Spící hlídač pekařské firmy "Kart Bakery" je Beard Papa, maskot japonských krémových buchet "Beard Papa", o kterých i sní. (Doski)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama