Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Old Shatterhand sice pro sebe našel štěstí v soužití s Nšo-či, ale během pravidelných výprav zpět do rozrůstajících se výsep civilizace poznává, že na jeho způsob života a přátelství s indiány lidé v městech pohlížejí skrz prsty. Přesto se snaží trpělivě přivést obě strany k jednomu stolu, když už ne na úrovni státních autorit, tak alespoň jednotlivých lidí. Jeho poklidný život v usedlosti na území Apačů vezme náhle za své, když během kopání studny místo na vodu narazí na ropu. Naneštěstí zrovna v nedalekém Roswellu pobývá syn ropného magnáta Santera, který zde uvízl cestou do Los Angeles. Tam ho otec vyslal z New Yorku, aby se nezvedeného a zlovolného grobiána zbavil. Santer Junior si umane, že půdu Apačů získá za každou cenou. Vinnetoua a Old Shatterhanda čeká boj proti lidské zlobě motivované hrabivostí, personifikované do jejich nejzavilejšího a nejnebezpečnějšího protivníka. (Česká televize)

(více)

Recenze (72)

Roman07 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti Tajomstvu strieborného jazera aspoň o málo lepší scenár, ale to bolo všetko. Opäť nekonečné minúty, kedy sa nič nedeje, či už v tábore Apačov alebo Komančov. Scény s Nšo-či ako šamanky sú tu preto, aby mal celý film aspoň dvojhodinovú stopáž. Záverečný boj, kde najskôr bojuje celý kmeň Apačov v počte asi 20 mužov a na konci prídu na pomoc všetky indiánske kmene Utahovia, Komančovia... v počte ďalších 30 mužov, už nemá zmysel ani komentovať. Zlatá bodka na záver, keď sa Old Shatterhand stane náčelníkom Apačov, už len dotvára obraz celej nevydarenej série. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nakonec nic extra. Po prvním dílu jsem myslel, že možná hodím staré mayovky do zapomnění, ale ne, byla by to chyba. Sice se opět celý film tvářil příjemně realisticky, ale žádná velká zábava to nebyla. Akční scény byly vůbec dost pitomě natočené. Bohužel jen první díl měl záporáka, který byl zajímavý a zapamatováníhodný. Zde bylo jen úsměvné, že otec záporáka si zahrál záporáka v první díle původní série. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Dát třem zavražděným a skalpovaným polským tesařům jména Tadeusz Rózewicz, Czeslaw Milosz a Zbigniew Herbert zavání pokusem o třeskutě intelektuálský humor. Pokusem, který se asi mine účinkem, protože jméno držitele Nobelovy ceny Czeslawa Milosze by sice mělo být všeobecně známé, ale vzhledem k upadající úrovni vzdělanosti se obávám, že ve skutečnosti tomu tak nebude. No a že i zbývající dvě jména jsou vypůjčená od významných polských spisovatelů 20. století, pochopí asi jen pár literárních fajnšmekrů. Ale je otázka, jestli aspoň jeden z nich pochopí styl "humoru" pana scenáristy. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze všech tří dílů asi nejslabší, ale jen proto, že kde u Stříbrného jezera vzali na minutách, tady je přidali a někde uprostřed to ztrácelo dech. Nicméně sledovat Old Shatterhanda, který se v civilnějšími evropském Tanci s vlky pořád srovnává se svou krizí identity, aby nakonec přijal místo mezi Apači, je opravdu zajímavé. Od opravdového zelenáče až k plnhodnotnému členovi apačského kmene, to je vývoj postavy i děje. S Vinnetouem se ovlivňují pozitivně i negativně, jako dva normální lidi, nikoliv lehce pasteloví hrdinové bez bázně a hany. Původní filmy miluju, ale potom, co jsem po pěti minutách přijala fakt, že tohle je nová adaptace (Byť opět jen velmi volná), a ne remake filmů., jsem si celou trilogii hodně užila. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost slušný závěr dost slušné reálnější trilogie o tom, kterak to vlastně bylo s těmi legendami o statečné bílé tváři, sdílející svůj osud s osudem kmenů rudých bojovníků, čelících nájezdům osadníků z dalekých zemí za velkou louží. Čekal jsem, že tenhle miniseriál bude jen smutná laciná fraška snažící se zalíbit známými postavami a příběhy a přitom na ni všichni zapomenou tak rychle, jak jen ohnivá voda vyprchá, ale překvapivě jde o velmi slušné zpracování, temnější, reálnější země osidlované uprchlíky a bezskrupulózními zhýralci všech možných zemí a národů.. Naivnější pohádky, které jsme sledovali jaké malé děti v tomhle zpracování samozřejmě nečekejte, pokud ale nebudete právě tímhle vzpomínkovým závojem zaslepeni, dokážete si tuhle novou formu také užít a možná překousnete i poněkud lehce za skalp přitažený konec. Ale bylo to překvapivě fajn. V tomhle výjimečném případě, tak trochu potvrzujícím pravidlo, ale neberte na zdejší celkové hodnocení ohledy a zkuste se na to také podívat. Velmi solidní výběr herců, velmi solidní dabing (překvapivě) a velmi solidní rozhodnutí ponechat jazyk indiánů tak, jak byl v originále, protože obzvlášť hluboký hlas a vzhled Tokvi-Kavy za to stojí. Prostě slušná práce, fakt nečekaně slušná. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama