Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

(seriál)
  • USA Mindhunter
Trailer 1
USA, (2017–2019), 17 h 1 min (Minutáž: 34–74 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Hannah Gross, Joe Tuttle, Cotter Smith, Albert Jones, Lauren Glazier, Michael Cerveris, June Carryl (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

S oběma hlavními hrdiny, agenty FBI, se vracíme v čase do roku 1979. Společně s mladým agentem Holdenem Fordem (Jonathan Groff) a jeho zkušeným kolegou Billim Tenchem (Holt McCallany) se podíváme nejen do věznice, kde jsou vězněni ti nejhorší a nejbrutálnější sérioví vrazi, ale především do jejich hlav – s cílem dopadnout ty násilníky, kteří stále běhají po svobodě. (geklon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (380)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dostal k této krimi pecce od Davida Finchera. Trochu mi to připomnělo Zodiaca. Sledujeme zde dvojici FBI vyšetřovatelů, kteří školí a snaží se učit policisty novým policejním metodám. Vrazi už se totiž nechovají podle tradičních vzorců a nevraždí na základě motivu. Je to podle knihy, z 90. let a jsou zde ukázány reálné případy. Nakonec se jim začne dařit a založí si vlastní oddělení behaviorálních věd. Společně s psychiatričkou mapují mysli vrahů a snaží se tak předejít dalším zločinům. Na základě těchto metod se jim také podaří pár vrahů chytit. Tempo je sice pomalé, ale to mi vůbec nevadí. Postupně si k vyšetřovatelům vytváříme vztah a nahlížíme do jejich soukromého života. Ani jeden z nich se neobejde bez osobních problémů. Konec se hlavně zaměřuje na vraždy dětí v Atlantě ze začátku 80. let. Z některých vrahů člověka vážně zamrazí, hlavně z Charlese Mansona. Škoda, že není další série. Místy je tam dost mrazivá hudba. "Chci vidět svou ženu!" ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se mi stává, že u děl, pro která mají skoro všichni superlativy, si já na zadek nesednu. A nejhorší je to v případě, kdy chápete, z čeho máte být na větvi a stejně vám to nejde. Pravěk kriminalistické psychologie, agenti a doktorka, každý vyhraněný charakter a vynikající herec. Masoví magoři, dokonce Manson (u takových věcí jinak fakt uchcávám), hudba a kamera na všechny ceny, které by zvládly posbírat, ale fascinace se stále nedostavuje. Jistě, člověk taky ví, že tohle není klasická kriminálka, pátrání po vrazích je druhořadé, musí ustoupit mluvení o činech a vraždách, v tom jde seriál také schválně proti žánrovým stereotypům. Ale fakt, pokud se na konci druhé řady nestane něco světoborného, zůstane mé hodnocení stejné. Možná se pak podívám na sérii třetí, ale dva roky mají tvůrci na to, aby mě zaujali více. Zatím pevných 80%. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Zkusila jsem to po The Alienist, protože právě k tomuto seriálu se mnozí odkazovali málem jako ke kultu, ale ať se na to dívám z jakékoliv stránky, jsem zklamaná. Přišlo mi to zdlouhavé, spousta hluchých míst a ti vědci mi nepřipadali dost jako vědci, protože pronášeli samé banality, které by napadly každého (ale bohužel se u toho tvářili jako mistři světa či objevitelé Ameriky). A navíc byli všichni nesympatičtí, doslova všechny hlavní postavy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

David Fincher a thrillerový seriál z 80. let o dvojici agentů FBI a jejich objevných metodách při vyšetřování brutálních vražd. To je kombinace, která nemůže dopadnout špatně. Mindhunter je vynikající seriál, který je však úplně jiný, než by se dalo očekávat. Není zde pevný příběh, kdy jdou hrdinové z bodu A do bodu B, jako tomu u jiných seriálů bývá. Není zde ani klasické napětí při vyšetřování vražd a seriál je spíše psychologickou studií myslí sériových vrahů. Pokud ale přistoupíte ne neobvyklý přístup k celému seriálu, užijete si precizní a výborně napsanou i zrežírovanou podívanou, které ještě dopomáhají výborné herecké výkony. Škoda jen kolísajícího tempa některých epizod. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Formálně, scénáristicky i herecky vytříbená psychoanalytická procedurální detektivka první jakosti. Bude-li tenhle Lovec vražedných myšlenek nadále růst i v dalších sériích (věřím, že ano), mohl by se stát suverénně nejlepším seriálem (nejen) o sériových vrazích všech dob. S01: 85 %; S02: 90 % ()

Galerie (45)

Zajímavosti (26)

  • Holdenova přítelkyně Debbie (Hannah Gross) vlastní auto Volkswagen Brouk. Stejný typ auta měl ve skutečnosti i sériový vrah Ted Bundy. (Royaldell)
  • Rozhovory s vrahy byly v některých případech i doslovně inspirovány skutečnými rozhovory. (dj_kure)
  • Dr. Wendy Carr (Anna Torv) si po poslechu nahrávky sundá sluchátka a zeptá se: „Co je v krabici?“ Jde o možnou narážku na Fincherův film Sedm (1995). (Tomas_TM)

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

David Fincher dotočil svůj nový film

David Fincher dotočil svůj nový film

31.03.2022

Tradičně si režisér David Fincher (Sedm, Zodiac) mezi svými filmy nechává pár let rozestup, oblíbený tvůrce teď ale naštěstí fanoušky na svůj další projekt po poněkud úzce zaměřeném Mankovi nenechá… (více)

David Fincher odhalil nový projekt

David Fincher odhalil nový projekt

14.10.2021

Tajemný tweet stránky Netflix Film tento týden nalákal filmové fanoušky na nové oznámení od režiséra Davida Finchera (Sedm, Zmizelá). Spekulovalo se o třetí řadě Mindhuntera, případně filmovém… (více)

Reklama

Reklama