foto

Anna Torv

  • nar. 7.6.1979 (40 let)
    Melbourne, Victoria, Austrálie

Biografie

Anna se narodila v Melbourne, své mládí strávila na Gold Coast v Queenslandu a později se přestěhovala do Sydney. Má pouze jednoho mladšího sourozence, bratra Dylana. Rodiče Susan a Hans Torv, který byl Estonského původu, se v jejích osmi letech rozvedli.

V roce 1996 dokončila Benowa State High School v Golden Coast a v roce 2001 promovala na Australia's National Institute of Dramatic Art (NIDA). Její první herecký debut byl v divadelní hře The Credeaux Canvas. V televizi se poprvé objevila v roce 2002 v seriálu YOUNG LIONS. Kvůli roli ve filmu TRAVELLING LIGHT se Anna přestěhovala do Adelaide a v roce 2003 cestovala napříč Austrálií s divadelní hrou Hamlet, kde hrála Ophelii. Poté se Anna opět vrátila do Melbourne kvůli roli Nikky v seriálu THE SECRET OF US. Od roku 2004 do 2005 hostovala v seriálu MCLEODS DAUGHTERS. Po několika malých rolích se objevila v seriálu MISTRESSES, kde si zahrála lesbickou ženu.

Největší role přišla až v roce 2008 v seriálu J.J. Abramse FRINGE, kde Anna hraje hlavní roli agentky FBI Olivie Dunham po boku Joshui Jacksona. V současné době žije Anna ve svém rodném městě a v prosinci 2008 se provdala za svého hereckého kolegu ze seriálu Fringe Marka Valley, kde hráli milenecký pár.

Tomáš "TomikZlesa" Snovický

Herecká filmografie

Filmy

2017 Stephanie
2015 Dcera
2014 Heavenly Sword
Love Is Now
Open (TV film)
2003 Travelling Light
2002 White Collar Blue (TV film)

TV seriály

2019 MINDHUNTER: Lovci myšlenek (TV seriál)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
další epizody (9)
Tajné město (TV seriál)
Dvakrát hurá pro demokracii (S02E06)
Komu zvoní hrana (S02E05)
Zlámaný pták (S02E04)
další epizody (6)
2017 MINDHUNTER: Lovci myšlenek (TV seriál)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
další epizody (8)
2016 Tajné město (TV seriál)
Světlo na kopci (S01E06)
Duše ve stroji (S01E05)
Tvrdý pád (S01E04)
další epizody (6)
2015 Bitva o Gallipoli (TV seriál)
2013 Hranice nemožného (TV seriál)
Vzdor osudu (S05E13)
Svoboda (S05E12)
Chlapec musí žít (S05E11)
2012 Hranice nemožného (TV seriál)
Anomálie XB-6783746 (S05E10)
Černý Blotter (S05E09)
Lidský druh (S05E08)
další epizody (24)
2011 Hranice nemožného (TV seriál)
Neviditelný (S04E07)
Ti, které jsme opustili (S04E06)
Obnovení (S04E05)
další epizody (19)
2010 The Pacific (TV seriál)
Peleliu Landing (E05)
Hranice nemožného (TV seriál)
Marionetta (S03E09)
Vchod (S03E08)
Únos (S03E07)
další epizody (22)
2009 Hranice nemožného (TV seriál)
Záležitost mozku (S02E10)
Červ (S02E09)
Srpen (S02E08)
další epizody (20)
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
Bezpečnostní schránky (S01E10)
Krajina vzpomínek (S01E09)
Rovnice (S01E08)
další epizody (10)
Milenky (TV seriál)
2006 CollegeHumor Originals (TV seriál)
2002 Mladí lvi (TV seriál)
2001 McLeodovy dcery (TV seriál)
Náš tajný život (TV seriál)

Host

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
2011 63. Emmy Awards (TV pořad)
2009 61. Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(175)