Reklama

Reklama

Bahno z Mississippi

Trailer

Dobrodružné drama vypráví příběh dvou 14letých chlapců Ellise a Neckbonea, kteří na ostrově uprostřed řeky Mississippi objeví muže jménem Mud. Ten jim prozradí, že v Texasu zabil muže a pronásledují ho pomstychtiví nájemní vrazi. Na ostrově se má setkat se svou životní láskou Juniper, se kterou plánuje ujít. Pochybující, ale i fascinováni Ellis s Neckboneom mu přislíbí pomoc. Netrvá však dlouho a Mudovy představy se stanou skutečností. Chlapci v malém městě objeví nejen krásné děvče, ale i hordu zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (349)

emma53 

všechny recenze uživatele

Za sebe můžu rozhodně říct, že hlavně Tye Sheridan byl ten, na kterého jsem celou dobu soustředila svou pozornost za jeho naprosto bezchybného Ellise. Podle mě se mu podařilo strčit do kapsy i hlavní postavu Muda, kterou si střihnul Matthew. Ne že bych proti němu chtěla nějak brojit, ale myslím, že zatím svou roli v Obhájci nepřekonal. Určitě bych přivítala trochu rychlejší spád a trochu míň naivních momentů, ale i tak mě celou dobu bavilo sledovat postupně se vyvíjející přátelství a důvěru mezi Mudem a dvěma kluky, kteří měli přitom ve svém věku ještě fůru starostí sami se sebou. Právě Ellisovo vnímání citů všech, kteří mu byli nejbližší a potažmo i Muda s Juniper na mě asi zapůsobilo nejvíc. Mít empatii, která odbourává předsudky (v tomhle případě týkající se hlavně Mudova činu) už v tak mladém věku je něco, z čeho by si mnozí dospělí mohli vzít příklad. Škoda, že Samovi se tam moc prostoru nedostalo a o Reese se ani nezmiňuju. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Proč nám pomáháš?'' --- ,,Protože se milujete! '' --------- Mud je filmem, který dokonale spojuje svět dospívajících kluků a teď si půjčím slova od Wabi Daňka ,,co nevědí a zatím jenom tuší'' se světem dospělých v celé jeho složitosti jíž ani oni sami často nerozumí. Je zde krásně vidět to elementární dobro, které má každé dítě v sobě i schopnost rozlišovat co je správné. Děje se tak jen na bázi pocitů a svědomí, bez jakýchkoliv zkušeností a přitom je to však pravdě a dobru nejblíže. To celé se odehrává na břehu Mississippi, kde je Amerika jiná. Je to kraj chudých osad z hausbótů a prkenných chat v bažinách, domků v nichž se zastavil čas kolem roku 1960 s odranými gauči a starými tranzistoráky na poličkách. Hlavní obživu přináší řeka v podobě mušlí, krabů a ryb, které lze prodat v blízkém městečku. Vydělané peníze stačí tak akorát na chod domácností, benzín do aut a člunů a tak se zde jakýkoliv rozvoj dávno zastavil. Sem tam voda přinese nějaké harampádí, které se dá ještě využít, když je člověk šikovný a umí to s nářadím. Místní sice ví o lepším životě dál od řeky, zároveň s řekou ale žijí a milují jí. Hlavní hrdina hrál skvěle, připadalo mi chvilkami, že ty emoce ani nehraje... Matthew byl tradičně super a místy mi to celé připomínalo Prodloužený víkend (2013). Škoda toho konce, byť to k tomu zvolna všechno gradovalo, přeci jen mi ten závěr přišel až moc akční, protože film se celou dobu jen zvolna táhl jak proud Mississippy. Dávám za 4 vytetované ptáčky a jsem spokojen! * * * * ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Festivalové snímky jsou prostě vždycky dobré! Vždycky mají velice dobrý a silný příběh. Je tomu tak i u tohoto snímku. Ono sice není zde moc akce, ale i tak napjatě sledujete jak se to všechno bude vyvíjet. Jestli hoši budou dále pomáhat Mudovi, jestli se Mudovi podaří utéct s jeho holkou nebo ho dostanou zabijáci? Matthew McConaughey zahrál svojí postavu "somráka" velice dobře. Líbil se mi i výkon Tye Sheridana. Takže hodnotím jenom pozitivně, určitě tento snímek stojí za zhlédnutí. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pěkný film s lookem "ze života venkovana", který má ale na tak jednoduchou zápletku šíleně přepálenou stopáž naplněnou především mezilidskými vztahy, což je pro mě oproti Take Shelter krokem zpět. Je škoda, že příběh Muda je rovný jako pravítko, na jehož konec dohlédnete už z velké dálky. 3.5* si tento filmek uřčitě zaslouží, ale já bych radši zvolil McConaugheyho Joa. 69% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Herecky super. Oba kluci byli fajn a fandil jsem jim. McConaughey je taky dobrej jak je u něj v poslední době standard, a dokonce tu není takovej úchyl, jak je opět jeho standard :) Největší překvapení pro mě ale bylo, že se Michael Shannon dokáže usmát. Na tu úctyhodnou délku to fakt odsejpalo a nebýt trochu nevěrohodného výbuchu ústředního kluka, který byl zdrcen, že se všichni nemilujou, tak jak by chtěl, tak nemám výhrad. Každopádně mě bavilo, jak každýmu vždycky hned dával pěstí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Vyše polovica komplet celého štábu a obsadenia pochádzala priamo z Arkansasu. Taktiež 400 komparzistov bolo miestnych rodákov z tohto štátu. Film je taktiež najväčšou produkciou, ktorá sa v Arkansase natáčala. (Real Tom Hardy)
  • Tričko s nápisom "FUGAZI", ktoré má na sebe Neckbone (Jacob Lofland), je tričko americkej hardcore punkovej kapely Fugazi z Washingtonu, ktorej členovia sú napríklad Guy Picciotto z kapely Rites of Spring alebo Ian MacKaye z Minor Threat. (Déé X Géé)

Související novinky

Tiché místo se dočká spin-offu

Tiché místo se dočká spin-offu

11.11.2020

Letošní rok mělo do kin přijít pokračování hororového hitu Tiché místo od režiséra Johna Krasinskiho, nejspíš ale nemusím říkat, jak to dopadlo. Druhého dílu se tak s trochou štěstí dočkáme až 23.… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama