Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Video Game High School je vysnívaným projektom prevádzkovateľov úspešného Youtube kanálu "freddiew", na ktorom autori Freddie Wong a Brandon Laatsch každý týždeň vydajú akčne zamerané video na nejakú tému. Prezentujú v nich svoje schopnosti narábať so špeciálnymi efektami za malé peniaze. VGHS je ich prvým "dlhotrvajúcim" projektom, na ktorý peniaze zháňajú s pomocou ručiteľov-fanúšikov.
Dej sa odohráva v blízkej budúcnosti, keď všetci budú hrať videohry, pretože eŠport bude najväčším športom na Zemi. A najlepší z najlepších sa dostanú na Video Game High School.
VGHS je akčno/komediálna web séria o priateľstve, prvých láskach, ale najmä o perfektných "headshotoch". Sledujeme príbeh mladého FPS hráča Briana, ktorého život uviazol v malom meste, no to sa náhle zmení, keď ho prijmú na vysnívanú školu - VGHS. Brian sa zamiluje, ale aj zapletie a urobí si nepriateľov. Skončia jeho sny v troskách skôr, než vôbec začnú? Alebo sa mu podarí ich vyriešiť a stane sa majstrovským hráčom, na čo bol predurčený? (jaqubko)

(více)

Recenze (78)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Community pre Youtube generáciu. S kolísavou kvalitou humoru (hlavne prostredná séria je dosť veľkým úpadkom kvality), s relatívne vydarenými trikmi, viacerými obstojnými nápadmi, so slušne písanými vzťahmi a hlavne s prekvapivo funkčnými emóciami a to hlavne ku koncu. Sem tam sa zadarí aj vydarené cameo. Z námetu sa dalo vyťažiť určite viac a vedel by som si predstaviť remake alebo pokračovanie bežiace na komerčnej tv. Príjemné dojmy zo záveru naviac len tak nevyprchávajú a dávajú zabudnúť na hluché miesta 70% ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

VGHS je sen každého pařana závisláka, který Freddie Wong nechal zmaterializovat ve stylu svých úspěšných youtube videí. Neměl jsem ale pocit, že by mu delší formát nějak svědčit, časem se to líbivé zhmotnění FPS okouká, a je pak víc vidět ta přehlídka klišé teenagerovských seriálů. Každopádně ale po technické stránce, s jeho rozpočtem, je to jako obvykle obdivuhodný výkon. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak funguje rozkouskovaný seriál, ale jako filmový celek funguje tak napůl. Jednoznačným tahákem je originální námět, ze kterého by v klidu šel udělat několikasériový seriál typu Community. Bohužel ve filmu je tempo hodně proměnlivé, z čehož usuzuji, že musí být znatelný kvalitativní rozdíl i mezi samotnými epizodami. I přes skromný rozpočet jde o technicky podařenou záležitost, která je sice v mnoha ohledech nedotažena do konce a místy zbytečně stručná, ale i tak umí zabavit. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že projekt VGHS má prostě na víc. 70% ()

solid 

všechny recenze uživatele

Asi jsem cílová skupina, ale pro ty, kteří si v seriálu najdou něco ze svého života, je to dokonalá podívaná. Ale nejde jen o pozadí a nápady, ale celkově o to životní období, vztahy, zápletky. Prostě život. A to je to co se jim opravdu povedlo natočit. Právě ty opravdové životní situace a jak se s nimi vyrovnat, byť zasazené do imaginární budoucnosti a nadsazené karikaturovanými hereckými výkony. Přesto nebo právě proto mě to opravdu dostalo. ()

Alpachino 

všechny recenze uživatele

Freddie Wong a jeho nejlepší dílo, které vzešlo z jeho dlouhodobé působnosti na youtubu s jeho kanálem akčních a vtipných scének plných jeho skvělých efektů. Sen každého hráče, chodit na střední školu, kde se vyučují video hry, v seriálu je představena škála herních žánrů, které mohou studenti studovat. Skvělé FPS záběry, které jsme tolikrát viděli na freddieho youtubu, dále Fighting games na které si obzvláště příjdou fanoušci Tekkenu či Mortal kombatu a také vynikajíci a unikátní Drift Racing. Všechny "in-game" záběry jsou však hrané a nejsou zobrazovány jako videohra, ale herci za počítačem jsou zároveň zobrazovány i ve hře. Toto je Freddieho brilantní nápad, který krásně spojuje herní a filmařský průmysl dohromady. Brian Firenzi k seriálu vymyslel skvělý příběh, herecké obsazení je slušné a efekty vynikající. 95% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (14)

  • Představitelé postav Briana D Josh Blaylock a Jenny Matrix Johanna Braddy jsou od listopadu 2012 manželé. (Cocacolix)
  • Úplně v posledním díle seriálu, když  Ted Wong, kterého hraje Jimmy Wong mluvil s BrianemD v podání Joshe Blaylocka, na první střih Jimmy nečekaně šáhl do stánku s občerstvením a vyndal dort  a popřál Joshovi, protože ten den měl narozeniny, herce tak naprosto zaskočil přímo v akci. (Alpachino)
  • Tvůrci pořadu si v seriálu zahráli, scenárista Brian Firenzi hraje záporáka Zákona, režisér Freddie Wong hraje učitele rythm gamingu, Will Campos hraje ShotBota a Matt Arnold si zahrál v seriálu dvě vedlejší postavy. (Alpachino)

Reklama

Reklama