Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka amerických studentů natáčí dokument o ilegálních přistěhovalcích do Spojených států. Vyhledají převaděče z Mexika a společně s několika rodinami projdou tajným tunelem, ve kterém se do USA pašují drogy. Do Států projdou celkem bez problémů. Jakmile se ale všichni naskládají do náklaďáku, přepadnou jejich transport neznámí maskovaní muži. Brzy se prokáže, že tito únosci patří k nemilosrdné sektě, která se přiklání k patriotismu a všechny přistěhovalce brutálně likviduje. Nastává krvavé peklo, a protože sekta si hodlá natočit vlastní dokument, jediná záchrana mladé skupiny jsou jejich kamery. (montel)

(více)

Recenze (76)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Málokedy pri hodnotení uprednostňujem vyznenie pred obsahom. Ale toto sa mi vážne hnusilo; téma aj spracovanie na slabšie štyri, ale ten tupý záver, ktorý (ak som ho správne pochopil), ospravedlňuje čo sa celý film dialo, to je len úbohá trápna nazi propaganda a každému slaboduchému zmrdovi čo sa s ňou stotožňuje, prajem rovnaký osud. Napríklad keď Vám z rasových dôvodov zabijú ženu, a dcéru nechajú unikať smerom k ostnatému plotu.. Ach My vlastenci, čo sme sa o chod ani vznik krajiny nijak nezaslúžili, poďme zničiť prisťahovalecké zlo, vyvraždiť mu celú rodinu.. Toto môže kvitovať len chorý chudák ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Skupinka filmárov nakrúca dokument o nelegálnych prisťahovalcoch z Mexika, no na hraniciach ich zadržia ozbrojení maskovaní radikáli, takže ich čakajú krušné chvíle. Namiesto filmu o prisťahovalcoch musia totiž nakrúcať dokument o patriotoch a ich brutalite. Dobrý film. Je tam mučenie, teror, vraždy, nakrútené je to v dokumentárnom štýle, a celé to pôsobí veľmi presvedčivo a autenticky (škoda len niektorých vrážd mimo záber). V druhej polovici je to však stále krvavejšie a ku koncu to celkom pekne vyvrcholí. Potešil najmä "hádankový kvíz" a jedna "hra na slepú babu" - kto videl pochopí. Neviem, či sa to dá celkom pokladať za horor, v každom prípade to na mňa zapôsobilo dostatočne. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Amerika si leští ego aj takouto formou .Pokúša sa podsunúť už aj horrorovému divákovi , aké " kalamity " nám sťahujú slučku kolo krku. Prisťahovalci / emigranti , vydieranie / terrorizmus a zbytok... Konzumné spracovanie NEoriginálného námetu pod 4 nepustí. Je to ale vďaka len neuveriteľne presvedčivému castu , ktorý pôsobil , ako by to celé už niekedy prežil. Ak vynechám Mastera "Z " ( ktorý mal akurátny voice - absencia charizmu zreteľná ) , tak parádne odvedená filmárčina. Tento x spokojná , ale podobné námety rada vynechám. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě opravdu nenadchlo. Čekal jsem maso, ale to i kterýkoliv díl SAW je drsnější. Obehraná písnička o naivních Američanech, kteří se stanou součástí masomlejnu. Protože jsem se s hlavními postavami nedokázal ztotožnit, byl mi jejich osud ukradený. Ba co víc, přál jsem si, aby zařvali co nejdříve. Nejvíce prudila Alona Talová - bože, ta byla tak nepříjemná, že jsem se těšil (marně), až to bude mít za sebou. Já tyhle pseudosociální horory nemusím (což jsem netušil, že o něj půjde). Doteď nevím, zda režisér stál na straně Mexičanů, nebo Američanů. Na jedné straně vykresluje imigranty jako příživníky, pašeráky drog a vůbec jako lidský odpad, na druhé straně se má asi divák ustrnout a současně pohoršit nad brutálním chováním rádobyvlastenců, vpodstatě rasistů. U jiného konce bych možná dal i 3*, takhle ne. Dalo by se i polemizovat o kategorii horor - film není strašidelný ani napínavý a těch pár cákanců krve snad ani nestojí za řeč... ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Film sleduje pokus dokumentárního štábu nezákonně přejít společně se skupinou mexických imigrantů hranici se Spojenými státy. Dál už to přestala být zábava, protože v tomhle drásajícím thrilleru snoubícím se s politickým tématem ilegální imigrace, přestalo být do smíchu úplně všem, včetně mě. Film kázal (což nemusel), počet zabitých rostl se stopáží (což zase v tomhle žánru chápu), inteligentní divák cudně klopil zrak (dával jsem si prsty přes oči, ale to se taky snad počítá), a čekal jsem, kolik jich nakonec uteče (počet nebudu prozrazovat, ale o tom třetím jsem si myslel, že je tak půlku filmu mrtvej). Nicméně, byl to možná horror, možná thriller, v půlce jsem ho nevypnul, zaslouží poctivý žánrový tři hvězdičky a doporučení drsnejm fanouškům ruční kamery. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Tetovanie "mom" ktoré počas celého filmu môžeme vidieť Klausovi (Noah Segan) na ruke, je skutočne jeho. (metal.storm)

Reklama

Reklama