Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ako sa zachováte ak za Vami príde zarostlý týpek s dredami, prírodným odérom, majúci šaty z konope a kecy o záchrane matky Zeme? Pokiaľ mu poviete, že nech prestane huliť a konečne sa osprchuje, tak Vás bude Východ iritovať ako mňa. Ano, príroda sa devastuje. Hold je nás 7 miliard, a to by sa ten kôň na poli musel k*rva snažiť, aby eko spôsobom zkultivoval dostatok pôdy. Film mi nepriniesol žiaden silný dojem, informáciu, podnet. Krútim nespokojne hlavou a idem sa umyť šampónom, ktorý bol testovaný na extra chlpatých potkanoch. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(113/2013) / Je pre mňa záhadou ako môže dať rozumne zmýšlajúci divák dať tomuto kúsku viac ako 1, 2*. Film napriek tomu, že formálne je v podstate v poriadku ponúka smiešne a občas až trápne podanú tématiku eko-terrorizmu. Odhliadnuc od hlavnej vetvy konania záškodníckych akcií, sú samotný aktéri vykreslený až komicky. Scénky so smetiakmi, flaškou, jazierkom ... no všetci pôsobia zrelí na odbornú pomoc, treba vidieť. The East je jeden z najnaivnejších filmov poslednej doby, konkurovať by mu mohol snáď jedine Batle in Seattle. Ako prvú pomoc si zajtra skočím dať jeden dobrý globalistický McDonald hamburger :). (2/10) ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ostře politický film, který se vám bude líbit/nelíbit podle toho, na kolik je vám blízké/cizí jeho téma - tedy ekologický aktivismus/terorismus. Spoluautorka scénáře a představitelka hlavní role, Brit Marling, je hlavní devízou díla, režisér Zal Batmanglij však postrádá formální vynalézavost a eleganci jejího druhého spřízněného tvůrce, Mikea Cahilla. 70% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Východ - dosť neprimeraný názov pre skupinu dobrovoľných aktivistov. Vo mne toto pomenovanie evokuje skôr susednú Ukrajinu, či Rusko, tak som trocha očakával, že to bude mať s týmito krajinami nejakú spojitosť. Nevadilo mi, že sa to týmto smerom neuberalo, ale vadilo mi amatérske vystupovanie hercov ako aj slabé prevedenie filmu. Filmu zazlievať aj ďalšie nedostatky ako napríklad 70 percentné venovanie pohľadu len do hniezda beznádejných anarchistov, ktorý sa živia výhradne zvyškami z odpadkových košov, či nedôveryhodné počínanie si najlepšej agentky. Reálne bolo akurát ich povaľovanie sa v lesnom poraste a spôsob odplaty aký sľubovali v úvodnej vete ostal úplne zanedbaný. Týmto počtom akým disponovali a spôsobom akým chceli svoj názor demonštrovať bol zakrpatený a neúčinný. Porušenie klasického scenára, že super agent splní svoje úlohy bez problémov a že obráti kabát a pridá sa na stranu odporu bolo jediné plus. Film sa síce nesie v pochmúrnej a dramatickej atmosfére, ale nezaslúži si viac ako 10%. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Prakticky celá premisa o enviromentalistické skupince "eko teroristů", kteří jsou svým způsobem každý kriticky poznamenáni konzumem a lidskou hamižností je velmi atraktivní ve své snaze podvrátit zaběhnutý systém. Celkově mám pocit, že se poslední dobou stává tohle "fightclubské" téma velmi protěžované (Elysium, Očista a další). Batmanglij se v průběhu filmu lehce otírá hned o několik tématů, od přehlížejícího konzumu společnosti (závěrečná scéna s jablkem je těžce mimo), pochybné farmaceutické firmy (téma mnohem lépe zpracované Soderberghem ve Vedlejších účincích) až po nahlédnutí do fungování "sekty" (zde se bohužel ani zdaleka nemůže srovnávat s Durkinem a jeho Marthou Macy Marlene). Dost zamrzí, že je režisér očividný fanoušek seriálu Homeland (ne, nevěřím, že je obsazení Jameyho Sheridana do téměř identické role náhodou). Navíc i hlavní postava má s Carrie z výše zmíněného seriálu leccos podobné. Závěr se bohužel sype jak domeček z karet. Taky chci být alternativní vegan nesnášející korporace a přitom vlastnit Iphone :-) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)
  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)

Reklama

Reklama