foto

Jamey Sheridan

  • nar. 12.7.1951 (65 let)
    Pasadena, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem James Patrick Sheridan se narodil v kalifornské Pasadeně. Vyrůstal v herecké rodině a dostal se na Broadway, kde v roce 1987 získal nominaci na cenu Tony za roli ve hře Artura Millera Všichni moji synové.

Sheridan začal svoji filmovou kariéru malými rolemi na konci 80. let. Jeho filmový debut představovala role ve filmu JUMPIN´JACK FLASH s Whoopi Goldbergovou. V roce 1990 se objevil po boku Jane Fonda a Roberta de Niro v romantickém dramatu STANLEY A IRIS a o rok později v rodinné komedii ALL I WANT FOR CHRISTMAS. V roce 1997 ztvárnil roli Martyho Stouffera ve filmu WILD AMERICA a v témže roce si zahrál také v dramatu LEDOVÁ BOUŘE. Poslední větší úspěch znamenala role v komediálním dramatu LIFE AS A HOUSE z roku 2001.

Jamey hrál také v několika seriálech. Objevil se například jako doktor John Sutton v seriálu NEMOCNICE CHICAGO HOPE nebo jako kapitán James Deakins v seriálu ZÁKON A POŘÁDEK: ZLOČINNÉ ÚMYSLY. V současnosti se stále věnuje natáčení. V soukromí žije se svou ženou, herečkou Colette Kilroy - mají spolu tři děti.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Lizzie
2016 Sully: Zázrak na řece Hudson
2015 Spotlight
2013 The East
2012 Prezidentské volby (TV film)
2009 Detektivní dovolená (TV film)
Krásný Harry
Reunion
2008 Nic než pravda
2007 Babylon Fields (TV film)
The Warrior Class
2005 Syriana
2002 Videovoyeur (TV film)
2001 Dům života
Rain
2000 Desert Saints
Hamlet (TV film)
Opičí čára
Pokrevní sestry (TV film)
The Amati Girls
1999 Cradle Will Rock
Let the Devil Wear Black
Ricky Nelson: Original Teen Idol (TV film)
1998 Cesta ze tmy
Ozvěna hromu (TV film)
Utajená krása (TV film)
1997 Americká divočina
Ledová bouře
Smrt za lež (TV film)
1994 My Breast (TV film)
Sherwoodovi na cestách
Zrození jara (TV film)
1993 Pravidla zabíjení (TV film)
1992 Cizinec mezi námi
Šepoty ve tmě
1991 Murder in High Places (TV film)
Šťastné a veselé
Talent pro hru
1990 Rychlá změna
Stanley a Iris
1989 Mother's Courage: The Mary Thomas Story, A (TV film)
Shannon's Deal (TV film)
1988 Dům na Carroll Street
Ozvěny války
1986 Do vlastních řad (TV film)
Jumpin' Jack Flash
1981 Mystery at Fire Island (TV film)

TV seriály

2016 American Gothic (TV seriál)
Freedom from Fear (E11)
The Artist in His Museum (E05)
Arrangement in Grey and Black (E01)
Arrow (TV seriál) - herec, a.z.
Invasion! (S05E08)
Genesis (S04E20) - a.z.
2015 Agent X (TV seriál)
2014 Arrow (TV seriál) - a.z.
Vtělení démona (S02E13) - a.z.
Kravaťáci (TV seriál)
Odkryté karty (S03E15)
2013 Tim and Eric's Bedtime Stories (TV seriál)
2012 Ve jménu vlasti (TV seriál)
Zlomená srdce (S02E10)
Dvě role (S02E09)
Mýtina (S02E07)
další epizody (7)
2011 Ve jménu vlasti (TV seriál)
Marine One (S01E12)
Vesta (S01E11)
Kongresman Brody (S01E10)
další epizody (5)
2009 Liga snů (TV seriál)
Záchranka San Francisco (TV seriál)
2008 Eli Stone (TV seriál)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
1994 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Svědectví (TV seriál)
1990 Shannon's Deal (TV seriál)

Dokumentární

2012 Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God

Režijní filmografie

Filmy

2004 Last Night

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace