foto

Jamey Sheridan

  • nar. 12.7.1951 (64 let)
    Pasadena, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem James Patrick Sheridan se narodil v kalifornské Pasadeně. Vyrůstal v herecké rodině a dostal se na Broadway, kde v roce 1987 získal nominaci na cenu Tony za roli ve hře Artura Millera Všichni moji synové.

Sheridan začal svoji filmovou kariéru malými rolemi na konci 80. let. Jeho filmový debut představovala role ve filmu JUMPIN´JACK FLASH s Whoopi Goldbergovou. V roce 1990 se objevil po boku Jane Fonda a Roberta de Niro v romantickém dramatu STANLEY A IRIS a o rok později v rodinné komedii ALL I WANT FOR CHRISTMAS. V roce 1997 ztvárnil roli Martyho Stouffera ve filmu WILD AMERICA a v témže roce si zahrál také v dramatu LEDOVÁ BOUŘE. Poslední větší úspěch znamenala role v komediálním dramatu LIFE AS A HOUSE z roku 2001.

Jamey hrál také v několika seriálech. Objevil se například jako doktor John Sutton v seriálu NEMOCNICE CHICAGO HOPE nebo jako kapitán James Deakins v seriálu ZÁKON A POŘÁDEK: ZLOČINNÉ ÚMYSLY. V současnosti se stále věnuje natáčení. V soukromí žije se svou ženou, herečkou Colette Kilroy - mají spolu tři děti.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

2016 Arrow (TV seriál) - a.z.
Genesis (S04E20) - a.z.
2015 Agent X (TV seriál)
Spotlight
2014 Arrow (TV seriál) - a.z.
Heir to the Demon (S02E13) - a.z.
2013 The East
Tim and Eric's Bedtime Stories (TV seriál)
2012 Prezidentské volby (TV film)
Ve jménu vlasti (TV seriál)
Úsměv (S02E01)
2011 Ve jménu vlasti (TV seriál)
Marine One (S01E12)
Vesta (S01E11)
Kongresman Brody (S01E10)
Křížová palba (S01E09)
Pilot (S01E01)
2009 Detektivní dovolená (TV film)
Krásný Harry
Liga snů (TV seriál)
Reunion
Záchranka San Francisco (TV seriál)
2008 Eli Stone (TV seriál)
Nic než pravda
2007 Babylon Fields (TV film)
Warrior Class, The
2005 Syriana
2002 Videovoyeur (TV film)
2001 Dům života
Rain
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
2000 Amati Girls, The
Desert Saints
Hamlet (TV film)
Opičí čára
Pokrevní sestry (TV film)
1999 Cradle Will Rock
Let the Devil Wear Black
Ricky Nelson: Original Teen Idol (TV film)
1998 Cesta ze tmy
Ozvěna hromu (TV film)
Utajená krása (TV film)
1997 Americká divočina
Ledová bouře
Smrt za lež (TV film)
1994 My Breast (TV film)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Sherwoodovi na cestách
Svědectví (TV seriál)
Zrození jara (TV film)
1993 Pravidla zabíjení (TV film)
1992 Cizinec mezi námi
Šepoty ve tmě
1991 Murder in High Places (TV film)
Šťastné a veselé
Talent pro hru
1990 Rychlá změna
Shannon's Deal (TV seriál)
Stanley a Iris
1989 Mother's Courage: The Mary Thomas Story, A (TV film)
Shannon's Deal (TV film)
1988 Distant Thunder
Dům na Carroll Street
1986 Do vlastních řad (TV film)
Jumpin' Jack Flash
1981 Mystery at Fire Island (TV film)

Dokumentární

2012 Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God

Režijní filmografie

2004 Last Night

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace