Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Anarchisti su bez rozdielu svojou povahou a činmi rovnakí. Nezaleží či sú zelení, červení nacionalistickí , či nejakí inakší. Idú bezhlavo za svojim cieľom, "nech to stojí cokolvek". Toto je o ekologickych aktivistoch a o ich "špionaži" prostredníctvom sukromnej firmy. Pomalý rozbeh, ale postupne to dávalo rytmus a grády. Herecké podanie nič moc, ale hudobny podmaz bol fajn, no a excelentný záver. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Myslím, že z tohoto filmu klidně mohl být kultovní snímek jedné generace. Problém, je, že člověk, který scénář napsal, zřejmě celý život sedí u kafíčka, pošňupává, pochlastává, a peníze mu na účet posílají lidi, co platili natáčení. Scénárista nemá ani tuchy, jak žijí lidé v alternativě a tak je líčí jak jinak, než jako blázny a šílence odmítající výdobytky civilizace, a vůbec jsou to protispolečenské živly. Celý film tak vyznívá jako obhajoba systému a zejména amerického konzervativismu, který hlásá "společenskou stabiltu za cenu nemalých obětí" a pod zástěrkou vlastenectví nekompromisně prosazuje zájmy vysokých finačních kruhů. Nerealistické vylíčení rebelů sráží film tak moc, že ani velmi dobří herci to nemohou zachránit. Přitom je ve filmu spousta zajímavých myšlenek podporujících argumenty rebelů. Člověku, který škodí tím, že vyleje do oceánu ropu, je nejlíp ropu nalít do baráku a farmaceutům jejich báječný lék s vedlejšími účinky do šampaňského. Účinky takových opatření by byly určitě překvapivé. Takže vcelku dobrý pokus a trapný výsledek. 60% ()

Reklama

Silas 

všechny recenze uživatele

Režisér Batmanglij (a s ním Brit Marling) je skvělý ve výběru témat a po Sound of My Voice nabízí další film, kterým v divákovi spustí spoustu otázek a myšlenek možná až nad rámec scénáře. Je jasné, že tvůrce našel zalíbení ve zkoumání psychologie malé komunity spjaté určitou myšlenkou a cílem. V debutu se zabýval sektou zaměřenou duchovně, zde naopak racionálně. Zatím jeden z filmů roku 2013, obě výše zmíněná jména je třeba do budoucna sledovat. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film má v sobě pořádnej kus pravdy ohledně kritiky mocipánů, jen je škoda, že do filmu až na Ellen byli obsazeni herci jejihcž charisma může soupeřit leda tak s charisma maďarskýho poníka. On i samotnej děj měl několik nelogik, při kterých si člověk připadá jak Vinnetou v iglů a který mu nedovolí se vcáknout do děje se vším všudy. Rozhodně to není film o napětí, ani o nějaký akci, spíš nakusuje zajímavý téma. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Myšlienka vynikajúca-s posolstvom. Forma trochu komerčná, ale ako inak na dnešného diváka? Pár scén až neskutočne naivných, ale boli aj také, ktoré ma vážne dostali. Fandím všetkým ekologickým aktivistom, planéta ich potrebuje a aj vy všetci, čo sa na nich dívate skrz prsty. Nie som objektívny hodnotiteľ, musím dať plný počet:) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)
  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno