Reklama

Reklama

Ve snímku z dílny Roara Uthauga se ocitáme ve fiktivním světě nehostinné krajiny, kterou už deset let ohrožuje mor. Divákům tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství a vypráví příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké skupiny společenských outsiderů. Brzy však zjistí, že v jejich společnosti ji čeká osud horší než smrt, a tak se pokusí s pomocí mladšího děvčete z tábora utéct. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (120)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Středověká survival naháněčka, ve které morem vylidněnou Evropu ovládají nelítostné bojůvky, které se s nikým a ničím moc neserou. Po vyvraždění zbytku rodiny si nechají na mláďáta jednu patnáctku, které se jak jinak podaří zdrhnout, čímž začíná hon na zdánlivě lacinou kořist...jako nic moc. mně osobně se mnohem víc líbil Centurion. 65% ()

buchli 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že bych se nudila, ale stejně... Mám ráda filmy, které si pohrávají s klišé a žánrovými konvencemi a kdesi cosi, Útěk si s nimi však nepohrává vůbec - skoro jako by si udělal výtah ze všech filmů, které spadají do podobného žánru, vyfiltroval si všechny formální i dějové prvky, které se tam objevovaly nejčastěji, a pak je všechny zužitkoval. Opravdu nechápu, jak se Uthaug s něčím takovým dostal do výběru nadějných režisérů časopisu Variety. Ale krajina pěkná, chladně působící a natáčení tam asi nebyl žádný med, takže alespoň za něco klobouk dolů... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Norská krajina ve své temné kráse a příběh, který není ničím nový ani objevný, ale má spád. Ano, režisér sází na náhodu, štěstí a nepravděpodobnost, že je nad slunce jasné - takhle by se to stát prostě nemohlo. Nemá cenu vyjmenovávat řadu nesmyslů, ať už pád do vodopádu, nebo fakt, že mladá dívka zatočí s bandou ozbrojených dospěláků. Ne, ve skutečnosti by to byl hodně krátký příběh. Ale jako dobrodružná pohádka v přitažlivých kulisách, proč ne? Už chyběli jen draci a zákeřní skřítci. Já jsem se nehal obelhat, přivřel obě oči a užíval si zemi, kterou mám rád (tedy kromě Čech). ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Jak zde již někteří podotkli, tohle by se spíše hodilo do nějaké doby po apokalypse lidstva, než do čtrnáctého století, ale budiž. Co mi však vadí více, je naprostá nerealističnost toho, co se zde nakonec odehrává. Pravděpodobnost toho, že by jedna dospívající dívčina byla schopná zlikvidovat bandu hrdlořezů se zkrátka rovná nule. Přitom to mohla být vskutku parádní podívaná. Počáteční zápletka i úžasná severská příroda skýtala nepřeberné množství možností, kam se příběh mohl nakonec ubírat, leč nestalo se. Nicméně koukatelné to určitě je a díky relativně krátké stopáži, to má i slušné tempo. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Akčno - historické HLP - Hlboký Ľudský Príbeh. Podobných filmov vyprodukovali Nóri inšpirovaní vlastnými dejinami za posledné roky viac. Jednotlivec (tu dve deti) bojuje v lone prekrásnej prírody o prežitie. Jeho najväčším nepriateľom, ako to už býva, je partička hrdlorezov, ktorí sa za ním naháňajú. Klasická zápletka je tu komorná, s jednoduchou a priamočiarou dejovou líniou. Film ako celok fungoval na moje prekvapenie veľmi dobre. Ak sa stotožníte s hlavnými postavami, bude vás to baviť. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Kristian Espedal, který hraje lukostřelce Grimma, je také známý jako Gaahl, bývalý zpěvák norské black metalové kapely Gorgoroth. Od roku 2008 v kapele nepůsobí. (hladass)
  • Na začátku filmu Signe (Isabel Christine Andreasen) vyřezává do přívěsku na krk runu "Othila", která znamená dědičnost či dědictví. (WolfIssen)

Reklama

Reklama