Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem film sháněla a těšila se na něj. Měla jsem obrovská očekávání a přesto jsem nečekala tolik, moje očekávání byla překonána. Tenhle typ filmů prostě miluju, připomnělo mi to trochu můj jeden z nejoblíbenějších snímků 500 dní se Summer. Romantika, ale ne přehnaná, humoru akorát. Prostě vše jako šité na míru divákovi jako jsem já. Oba hlavní hrdiny jsem doteď nezaregistrovala, ale to byl chyba, v Ruby Sparks jsem poznala dva skvělé herce. Hlavně tedy Zoe Kazan (která mi připomíná Zooey Deschanel) jsem si zamilovala ihned díky její bláznivosti a energii. Ta pointa byla opravdu jen třešničkou na dortu. Hned po prvním zhlédnutí putuje Ruby do mých TOP10! :)) ()

Botič 

všechny recenze uživatele

She came to me wholly herself, I was just lucky enough to be there to catch her. Z Ruby Spark mohl být na jednu stranu celkem originální, lahůdkový, vztahový horor, což duo Dayton&Faris dokazují jednou skvěle nasvícenou a dobře mířenou scénou, ale za sebe jsem rád, že je z ní neotřepaná romantická komedie, které možná ke konci dochází dech, ale díky předchozí hodině jí leccos odpustíte. Pravdivé! Skutečné! Láska na první pohled! Little Miss Sunshine nebyla jen náhoda! ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatá romanťárna s hodně sympatickou ústřední dvojicí. Škoda, že se ta pozitivní nálada začala postupně vytrácet a film až moc zabředl do dramatu. Na druhou stranu se mi líbila myšlenka, že vztah je hlavně o toleranci toho druhého a jakmile začne jeden druhého k něčemu něčemu nutit, tak je to zpravidla začátek konce. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Milé. Sic Zoe Kazan nemá ani zďaleka toľko charizmy ako Zooey Deschanel, tak sa zo svojou ulohou popasovala skvelo. Druhy palec hore jej dávam za scénar, ktorý šmakuje a nekopčí. Scéna "so strojom" má neskutočné grády a dáva človeku uvedomiť, že v láske nie je všetko slniečkovo romantické (ako zborne tvrdí mainstream). 80% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mno, nechtěla bych vidět to složení obyvatelstva, kdyby si muži mohli své partnerky vybájit k zhmotnění stejně, jako trouba Calvin - asi něco na způsob zhýralého Stepfordu? Originální nápad se ve vcelku úmorném provedení ne zrovna šťastně vyjádřil ke všemu, co dávno víme, a přesto se podle toho nechováme - totiž že každý vztah zevšední, když o něj přestaneme pečovat... nebo jinak, musí se na něm neustále provádět korektury, avšak natolik citlivě, aby nedošlo k manipulaci, nechat jej přirozeně plynout a přitom naslouchat, jinak se lehce může stát, že ten druhý prostě zmizí... Zajímavě vygradovaná poslední třetina už neměla sílu zachránit předchozí liknavost vztahového mudrování pod záminkou tvůrčí krize, tím míň Paul Dano jako intelektuální blbeček. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)
  • Predstavitelia Ruby (Zoe Kazan) a Calvina (Paul Dano) tvoria pár aj v súkromí. (milealelia)

Reklama

Reklama