Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (346)

kareen 

všechny recenze uživatele

Originální scénář, který si pohrává se zajímavou myšlenkou, jaké by to bylo, kdyby jeden člověk mohl ovládat jiného milovaného člověka. Jako hlavní hrdina spisovatel, který nemá moc zkušeností se vztahy o kterých by mohl psát, hlavně proto, že si své partnerky ve své bohaté představivosti idealizuje, zatím co sobecky přehlíží jejich skutečný charakter a potřeby. Jednu noc se mu zdá sen o skvělé dívce jménem Ruby, do které se platonicky zamiluje a začne o ni psát knihu. Jenže z ničeho nic se mu ta dívka zjeví v domě a zdá se, že je skutečná...Pro mě je to jeden z těch filmů, který mě na začátku příliš nezaujme, takže od něj moc nečekám, ale tím víc mě pak překvapí a dostane silnou druhou polovinou. Zoe Kazan a Paul Dano se k sobě výborně hodí, navíc opravdu dobře hrají a poslední scéna filmu byla moc hezká. Malá Miss Sunshine se mi sice líbila o něco více, ale i tak je Ruby Sparks moc příjemným přírůstkem do žánru nezávislých romantických komedií. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Najväčším neúspechom tejto "romantickej navigácie" je neprimerané vekové vyzretie hlavných hrdinov, ktoré vás síce dovedie do romantického cieľa, ale často krát musí vašu cestu prepočítavať. Dvojica Zoe Kazan a Paul Dano by skôr zapadli do ľúbostného romániku z obdobia školských lavíc. Veľmi nereálne pôsobí skutočnosť, že chlapec liečený u psychológa je zároveň úspešný a bohatý spisovateľ, ktorý všetku slávu nadobudol svojou prvou knihou. To môžem rovno uveriť faktu, že obloha je zelená. Myšlienka oživiť ľudskú fantáziu do skutočných rozmerov ako aj disponovanie vlastnosťami vysnívanej osoby, bola ľahko predvídateľná, takže som len čakal kedy sa Calvinovo imaginárne predstavenie skončí. Film bol jednoducho nenáročný a kľudne by som po pri ňom zvládol ešte partičku šachu. 40% ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pygmalionský příběh má v sobě etický háček: nakolik je stvořitel zodpovědný za tvora, kterého přivedl k životu, a jak bude zvládat, když se jeho vlastní výtvor osamostatní? Tady to hlavní hrdina těžce nezvládl. Chtěl si vyrobit loutku a při jejích pozdějších pokusech o vlastní život jí začal házet pod nohy jeden klacek za druhým v podobě příkazů, jak se má chovat. Takový zamindrákovaný chudáček si nezaslouží sympatie. Ještě k tomu komediální stránka filmu nefunguje, anebo se o ni film ani nepokouší, takže zbývá nuda a trochu rozpliznutá limonáda o dvou protivných lidech. /17. 8. 17./ ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne romantická komedie, ale zato slušná metafora jednoho z aspektů milostného vztahu, kdy na sebe dva vzájemně působí, vzájemně se "přepisují". (A pravda je, že jsou k tomuhle přepisování asi náchylnější ženy.) K nalezení jsou také další vztahové stereotypy - majetnický chlap, hysterická a nerozhodná ženská... Ale kromě jedné, dusivě dramatické scény, neobsahuje Ruby Sparks takřka nic, čím by se vyšvihla z vod lehkého nadprůměru. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Keď už bola vôľa kopírovať Stanger than Fiction, mohol sa toho chytiť nejaký poriadny cynický moralizátor. Takto je to celé na polceste. Nápad, že "čo by sa stalo, ak by sme mohli manipulovať s partnerom, aby robil, čo chceme" je naplno využitý len v jednej jedinej scéne, zvyšok je klasická indie romantická komédie ozvláštnená o úvahy o Salingerovi, písaní a sebaláske. Radšej by som to videl ako temnú satiru. 7/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Kniha, kterou ve filmu pes roztrhá, je román „Kdo chytá v žitě“ od amerického autora J. D. Salingera. Jak autor, tak kniha jsou ve filmu několikrát zmíněni. (džanik)
  • V jedné hodině a třiadvacáté minutě se Ruby (Zoe Kazan) doma převléká a má modrou podprsenku, přestože měla v předchozí scéně u bazénu růžovou, pruhovanou. (Megalomaniac)
  • Excentrický dům, ve kterém žije Calvinova matka, je skutečný dům v Hollywood Hills. Většina dialogů, které popisují materiály v domě použité, byla napsaná na místě v den natáčení za přítomnosti tehdejšího majitele, který štáb domem provedl. (džanik)

Reklama

Reklama