Reklama

Reklama

Most - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2011, 9 h 31 min (Minutáž: 57–58 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Emil Birk Hartmann, Rafael Pettersson, Anette Lindbäck, Said Legue, Kristina Brändén Whitaker (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sériový vrah zanechal telo svojej obete uprostred mosta Öresund, ktoré rozdeľuje Dánsko a Švédsko. Prípad dostala na starosti švédska svojrázna a arogantne svojská policajtka Saga (Sofia Helin) a dánsky detektív Martin (Kim Bodnia). Podarí sa im dolapiť šialenca, ktorý sa vyžíva v pozornosti obyvateľstva oboch národov? (*CARNIFEX*)

Recenze (86)

claudel 

všechny recenze uživatele

Názorný příklad toho, jak světově uznávaný český dabing dokáže zkazit překvapení a pointu. Hrozně mě to naštvalo a ovlivnilo pak můj celkový dojem a hodnocení první série. Je to samozřejmě typicky severské, napínavé a jako snad u každé severské detektivky vystupuje zajímavá postava s křestním jménem Saga. Navzdory zklamání s překvapením byly poslední dva díly i tak strhující a snad se něco podobného nebude opakovat v druhé sérii. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odsejpalo to pěkně, autistická Majka z Gurunu mě bavila, ale nerozplývám se nad projekty, kde kamarád nepozná druhdy nejlepšího kamaráda po hlase (byť ho měl dávno za mrtvého), kde je jednotlivec (byť po roky trvajících přípravách) materiálně, technicky, vědomostně vybavený jako celá CIA s FBI dohromady (nemluvě o jeho houdiniovském nakládání s časem), a kde se dospělá žena, jejíž postižení jí až doposud zcela znemožňovalo mlžit nebo dokonce lhát, stane div ne Matou Hari, když se to scénáristům právě hodí. Viděl jsem (téměř) dokonalé seriály, první série Mostu je pro mě osobně ale pouze seriálem nadprůměrně dobrým, nikoliv výjimečným. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Saga Norénová, policie Malmö." Sherlock Holmes je sociopat, Carrie Mathisonová má bipolární poruchu, Kurt Wallander trpí depresemi, no a Saga Norénová má Aspergerův syndrom. A taky neumí správně vyslovit jméno svého kolegy Martina Rohdeho... V celku chytrý a promyšlený seriál, kde se téměř všechny zdánlivě nesouvisející linie nakonec stanou perfektně zapadajícími, a kde i přes docela zajímavý kriminální případ, jsou nejzábavnější složkou děje dva hlavní vyšetřovatelé. Most sice nemůže plně konkurovat nejlepším americkým / britským seriálům, kvůli své občasné "roztahanosti" a nedostatku akce, ale například čeští filmoví tvůrci by takhle kvalitní kriminálku nedokázali natočit nikdy. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na vlně severských krimi, včetně zeleno-hnědo-šedo-namodralého tónování, určité rozvážno/rozvláčnosti, ale navíc s přidanou hodnotou - Saga Norénová! Sofii Helinové, která je až roboticky bezemoční a v Porche Carrera, průjmové barvy přejíždí mezi Švédskem a Dánskem chytat a nahlašovat zločiny a přestupky..., Kupodivu, lze jí uvěřit i úpornou snahu naučit se lidským citům. Bez parťáka Martina by ale těžko dosáhne nějakých pokroků. V 1. sérii je příliš dokonalý "padouch"(milimetrová přesnost na mostě nebo: v zásahové uniformě čekal před sklepem obchodu na osvobozeného poldu jak dlouho asi?). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, vzhľadom na ten pozitívny ohlas, čo sa okolo tohto seriálu strhol, som čakal niečo viac. Uznávam, atmosféra tak typická pre severské filmy bola fantastická, hudba o nič menej, no obsah občas upadal do priemerného krimi, hlavne na záver, keď identita vraha bola odhalená. To sa potom zmenilo už len na hru mačky s myšou, ktorá ešte chvíľu dokázala baviť, no zakrátko už len nudila. Seriál skrátka ku koncu stratil dych a pomyselná latka položená tak vysoko v úvode prudko spadla smerom dole. Ale aj tak nadpriemer, najmä vďaka atmosfére a hercom. Možno dám šancu aj ďalším sériám.75/100 ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama