Reklama

Reklama

Most - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2011, 9 h 31 min (Minutáž: 57–58 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Emil Birk Hartmann, Rafael Pettersson, Anette Lindbäck, Said Legue, Kristina Brändén Whitaker (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sériový vrah zanechal telo svojej obete uprostred mosta Öresund, ktoré rozdeľuje Dánsko a Švédsko. Prípad dostala na starosti švédska svojrázna a arogantne svojská policajtka Saga (Sofia Helin) a dánsky detektív Martin (Kim Bodnia). Podarí sa im dolapiť šialenca, ktorý sa vyžíva v pozornosti obyvateľstva oboch národov? (*CARNIFEX*)

Recenze (86)

Daddko 

všechny recenze uživatele

Dobre vymyslené a preto som 1* pridal. Našťastie to rozoberá tému prisťahovalcov len mimimálne. Dáni sú v pohode, mal som tú česť s Dánskymi montážnikmi technologií. Spojenie "pije ako Dán" týchto potomkov Vikingov platí bezo zbytku, hlavne keď to má temer zadara na Slovensku. Ráno krvavé oči ale ide ako fretka, klobúk dole. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrá série, která dovede zaujmout každého, kdo má rád detektivky. Tahle je severská, tak je i docela drsná, ale především má velmi dobře vystavěné postavy. Oba dva ústřední detektivové jsou prostě dobří, dokonale se k sobě nehodí a dokonale jim to funguje. Jen ten děj mě dovedl ve svém odhalení trochu lehce zklamat. Čekal jsem, že to bude ještě o něco promakanější a překvapivější. I tak ale seriál snadno udrží divákovu pozornost. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co bychom si bez těch Seveřanů a jejich depresí počali? Most, který přes úžinu Öresund spojuje dánskou metropoli Kodaň se švédským přístavním městem Malmö. A přesně na linii značící hranici mezi oběma státy se jedné noci objeví mrtvá žena. A nebude jedna. Hranice dvou států, dvě oběti, dva vyšetřovatelé. Oba totálně odlišní. Chladná a patologicky racionální Švédka a bodrý a lidský (i záletný) Dán. Výsledkem je žánrový klenot a televizní pojem, který mi dosud unikal. Vrah (zdatný manipulátor) je vždy o krok před policií, nedělá chyby a jsem rád, že jsem mu mohl být s rozdílnou dvojicí v patách. Poukazuje na neduhy současné společnosti a dává jí mnohé za vinu. Zároveň budí zájem u veřejnosti, pojmenovává témata, která obě země sužují: imigranti, lidé na dně sociálního systému, násilí ze strany policie, mizerná péče o psychicky nemocné. První polovina série je značně zamotaná, druhá pak výtečně vyšponovaná a vygradovaná. Atmosféra, napětí, šedivý vizuál, gradace, herecké obsazení a velmi propracovaný scénář. I odvaha činit radikální rozhodnutí u ústředních postav (viz úplný závěr). Klobouk dolů. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom, ako som zhliadol všetky tri série, pričom niektoré aj opakovane, môže bez výčitiek svedomia dať plný počet hviezdičiek iba prvej sérii. Nie snáď preto, že by bola dokonalá, bezchybná, ale preto, že ma ako diváka, nesledujúceho seriály ohromila a nič na mojom prvotnom dojme nezmenilo ani objavenie niektorých nelogickostí a hluchých miest. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K první sérii tohoto dnes již pomali legendárnímu severskému seriálu asi není co dodat - je to nebroušený diamant ! Seveřané zase ukazují, že točit drsné krimi bez pozlátka jim rozhodně není cizí. Úvodních asi 4-5 epizod rozplétá příběhy několika (jak se zdá) na sobě nezávislých osob a příběhů, které se pak ve finále všechny protknou v dokonalou souhru. Máte rádi tématiku dokonalého zločince? Pak by pro Vás minimálně 1.série Mostu měla být povinností..................moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama