Reklama

Reklama

Most - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2011, 9 h 31 min (Minutáž: 57–58 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Emil Birk Hartmann, Rafael Pettersson, Anette Lindbäck, Said Legue, Kristina Brändén Whitaker (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sériový vrah zanechal telo svojej obete uprostred mosta Öresund, ktoré rozdeľuje Dánsko a Švédsko. Prípad dostala na starosti švédska svojrázna a arogantne svojská policajtka Saga (Sofia Helin) a dánsky detektív Martin (Kim Bodnia). Podarí sa im dolapiť šialenca, ktorý sa vyžíva v pozornosti obyvateľstva oboch národov? (*CARNIFEX*)

Recenze (86)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak na doporučení seňora Valenťáka sem si dal tenhle seriálek. Prej, že tam sou psychadelický záběry atd... No, pár jich tam je, ale zas uplná přeháňka to není. Severský filmy můžu, hodně můžu. Asi proto sem si dal i první severskej seroš. Začátek vynikající, první mrtvola předvěstovala pořádnou mysteriózní zápletku. Do toho perfektně propracovaná psychologie dvou vyšetřovatelů, kteří si k sobě celou sérku hledaj cestu. No, ale to mě bavilo víc nežli ty další vraždy. Takže proto nemůžu dát plnej počet hvězdiček. A taky nejspíš proto bude chvíli trvat, než se juknu na 2.sérii.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitne napísaný desaťdielny detektívny príbeh, premyslený ako dokonale do seba zapadajúce puzzle. Od "věcí veřejných" po tie najosobnejšie, ale asi sa takýto vývoj dal od istého momentu čakať. Určité sympatie navodzuje aj samotný páchateľ, čo bolo nesporne aj zámerom tvorcov, samozrejme ale vždy budeme na strane nesutále v súkromnom živote chybujúcich vyšetrovateľov a civilistov. Je fajn, že asociálnosť Sagy sa skvele hodila do finále, ale tu taktiež asi nikto nepochyboval, že šlo len o nejaký rozmar scenáristu-vtipálka. Občas zamrzí drhnúca logika chovania postáv, nikdy to ale neprekročí únosnú mieru. Niekoho môže takisto sklamať, akými chodníčkami začne príbeh v posledných troch dieloch kráčať, ale uspokojiť nie je možné každého. Každopádne idem mrknúť na nejakú zlacnenú letenku do Malmo alebo Kodane... ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Mrazivý detektívny seriál na severský spôsob s dvomi neobyčajnými vyšetrovateľmi, nečakanými zvratmi a miestami až hororovou atmosférou. Už od úvodného záberu na titulnom moste som s napätím očakával kto za tým všetkým stojí a čo je páchateľovou motiváciou. S ďalšími dielmi sa však otázky a záhady kopia na seba a nakoniec do seba všetko dokonale zapadá. Najväčšou hodnotou pre mňa je však absencia akýchkoľvek hlúpych klišé aj trápneho humoru na aký som zvyknutý u britských, nemčúrskych či francúzskych (zfušovaných) detektívok. Tvorcovia sa tu nerozpakujú nechať zomrieť 14 ročnú babu a najväčšiu ranu si nechávajú na záver. Samozrejmosťou je depresívna štylizácia, zarámovaná šedým vizuálom. Právoplatná kultová klasika. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že se jedná o jeden z nejlepších detektivních seriálů, které jsem za poslední dobu viděla.. Ponurá atmosféra, chladné končiny, zamrzlé vztahy, mrazivé napětí.. Myslím, že velmi věrohodně napsán scénář, kde detektivové jsou schopni zakopnout při nahánění vrahů.. Výrazné (a od prvního okamžiku oblíbené) hlavní postavy - vřelého obtloustého milého Dána, který má srdce na dlani a rád se rozmnožuje, musí mít rád každý.. A jeho ledový silně asociální protipól krásné Švédky, která myslí i jedná jako Sheldon v sukni, bude diváka fascinovat.. Velmi lidské, křehké, výstižné, syrové, brutální, tmavé - všechna tato přídavná jména seriál vystihují.. Doporučuji všem, kteří žerou thrillery na pokračování ;-) S01: Příjemné překvápko od prvního okamžiku ***** ()

Chmur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že v seriálu je opravdu hodně nelogičností v pátrání a postava Ságy mi, ač ji mám rád, nepřipadá moc uvěřitelná. Výše uvedené nedostatky Most kompenzuje neskutečně silnou mrazivou atmosférou, zajímavým a hodně napínavým příběhem a gradací posledních dílů. Po posledním díle mi rozhodně nebylo dobře na duši. Dostavil se pocit prázdnoty míseny s pocity klaustrofobie a lítosti k jedné původně vedlejší postavě. ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama