Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (134)

angloumene 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh má potenciál, jenže by potřeboval režiséra, který ho posune o kus dál. V Gooldově podání sledujeme nepravděpodobně propletený život dvou osobností. Obě jsou vylíčeny až pedantsky neutrálně s celou šíří kladů i záporů. Tahle popisná struktura má diváka pobídnout k utváření vlastních závěrů, jenže pane Goolde, film přeci není odborný článek. S veškerou nezaujatostí snímku mizí i divákův zájem. Finále s celým odtajněním jenom vyšumí a zanechá pocit promarněného materiálu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ničím originální nebo zapamatování hodný film, přesto měl všechno, co jsem od něj očekával a co jsem od něj chtěl dostat. Plus navíc ten fakt, že jsem Jonahu Hillovi pár let vskutku křivdil, když jsem jej nazýval idiotem (v tom lepším případě). Protože ten chlap nejen že umí hrát, ale navíc dokáže být i sympatický, přestože jeho tunajší charakter bylo takový naivní hovádko, co prostě chtěl věřit a nechat se glorifikovat postavou Jamese Franca, který mu, po jeho novinářském výbuchu, jako jedinej pofoukal rozbolavělé ego. Jenže homicide je pořád homicide. Konverzačka, co nešustí papírem a která dokáže děj posouvat kousek po kousku až do závěrečného prozření. A navíc ta Felicity Jones je so so sweet... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prvy film rezisera Ruperta Goolda, ktory som pozeral. No, ale ono to chce byt mixom kultovych filmov, ako ich vymenoval POMO, len mne zas vadil Hill - jeliman, ktory ani nevie hrat navyse. Trochu to zachranuje James Franco /127 hours 2010/. Celkovo len dalsia moderna nudna zivacka, nic moc : 40 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film by rozhodně mohl být lepší a mohl by mít lepší vedení děje, ale dva hlavní představitelé (Jonah Hill a James Franco) mě natolik bavili, že mi bylo skoro jedno, o čem film je. A přitom je to velmi zajímavá látka. Podat příběh vraha vlastní rodiny nikoli jako senzaci, ale jako příběh o dvou mužích, kteří se setkali za podivných okolností. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že se tam vlastně nic pořádně nestalo a možná z poloviny se to krylo se žánrem, který nade vše nemám rád- s dramatem ze soudní síně, se mi to vlastně docela líbilo. Já jsem pomalej člověk a ono to pro mě mělo takový příjemný, mně blízký tempo. Co mi vadilo, že z toho nevyznělo, že Finkel selhal i podruhé- jestli to tak tedy bylo… Jednu ostudu si trhnul nepravdivým článkem (ty návodný otázky při rozhovoru s těmi černochy z plantáže byly faul sám o sobě) a podruhé, když chtěl Longa v knize vyvinit z těch vražd. Přitom pokud vím, jasně se domluvili, že až do verdiktu soudu nevydá ani čárku. Takže za mě porušil i tuhle jejich dohodu. Ale to jsem trochu spoiloval, omlouvám se. Prostě to není tak špatný, jak to vypadá podle hodnocení. Není to žádná šupa, ale vidět se to dá. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama