Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (134)

dragoliz 

všechny recenze uživatele

Prvá polka filmu bola výborná a neváhal by som mu napáliť päťku, keby... zrazu totálne nezišiel z cesty a ja som sa v ňom nestratil. Po zhliadnutí u mňa prevláda pocit, že samotný film nevedel, aké zaujať stanovisko. Vykreslím Longoa ako zlého chlapíka alebo len ako trochu zlého chlapíka? A čo Finkel, ten bude dobrý alebo zlý chlapík? A potom hlavne posledná tretina stopáže filmu podľa mňa scenáristicky úplne zlyhala. Trikrát som si myslel, že to končí, no ešte to nekončilo. A keď to skončilo, vôbec som ten pocit nemal. Nuž ale treba vyzdvihnúť skvelú atmošku spojenú s parádnym soundtrackom a herecké výkony Francoa a Hilla. Obaja prekvapili, ako dokážu zahrať aj na takúto nôtu. Škoda, že viac priestoru nedostala postava Felicity Jones - takto tam bola úplne useless a celá jej existencia vo filme smerovala len k jednému momentu. Ktorý za veľa nestál. 60% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

ASI I SE SPOILERY Zvláštní: váhala jsem mezi odpadem a plným počtem, což je neobvyklá rozpolcenost, a tak jsem zvolila kompromis v podobě čtyř hvězdiček. _____ Měla jsem sto chutí dát odpad za hrůzu nahánějící necitelnost příběhu. Vyvraždění celé rodiny a novinář s podezřelým vtipkují o věnování v knize, o tom, jak správně popsat své pocity, o tom, jak se díky knize vrátit k vysněné profesi….? Oba jsou necitelné sobecké zrůdy, krutí narcisové. Nad osudem mrtvých se nezamýšlí ani jeden z nich. ____ Ale je to důležitý příběh, právě proto, že je o téhle okoralosti, o sebestřednosti, která ničí vše kolem sebe. Oba se provinili – i když míra zavinění je různá – ale ani jeden sám sobě vinu nepřipustil. ____ OK. A napsala se o tom kniha. Autor zbohatl. Aktér příběhu se stal slavným. A co ti mrtví? ____ Truman Capote napsal Chladnokrevně taky o vyvraždění jedné nevinné rodiny, ale on neměl tak pokřivené pohnutky a jeho román promlouvá dodnes. Navíc za to zaplatil absolutním tvůrčím vyhořením. Tady oba protagonisté dosáhli svého. Svět je někdy všivé místo a nevinným někdy nedá ani právo obhajoby. Vyšla kniha, byl natočený film a mrtví zůstali mrtvými. K čemu to? Právě proto jsem ten odpad nedala. Jedině proto, jak je tohle burcující, když někdo bude číst i, co nebylo napsáno a zfilmováno, ale i to, co je za tím. SHRNUTÍ: Shnijte oba v pekle! ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ničím originální nebo zapamatování hodný film, přesto měl všechno, co jsem od něj očekával a co jsem od něj chtěl dostat. Plus navíc ten fakt, že jsem Jonahu Hillovi pár let vskutku křivdil, když jsem jej nazýval idiotem (v tom lepším případě). Protože ten chlap nejen že umí hrát, ale navíc dokáže být i sympatický, přestože jeho tunajší charakter bylo takový naivní hovádko, co prostě chtěl věřit a nechat se glorifikovat postavou Jamese Franca, který mu, po jeho novinářském výbuchu, jako jedinej pofoukal rozbolavělé ego. Jenže homicide je pořád homicide. Konverzačka, co nešustí papírem a která dokáže děj posouvat kousek po kousku až do závěrečného prozření. A navíc ta Felicity Jones je so so sweet... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film by rozhodně mohl být lepší a mohl by mít lepší vedení děje, ale dva hlavní představitelé (Jonah Hill a James Franco) mě natolik bavili, že mi bylo skoro jedno, o čem film je. A přitom je to velmi zajímavá látka. Podat příběh vraha vlastní rodiny nikoli jako senzaci, ale jako příběh o dvou mužích, kteří se setkali za podivných okolností. ()

venison 

všechny recenze uživatele

James Franco a Jonah Hill jsou oba výborní herci, na které je radost koukat.. Kdyby tady dostali více prostoru projevit svůj herecký talent, tak by mohlo jít o vynikající počin.. Režie i scénář nejsou příliš silné a o žádnou pořádnou zápletku tu nejde, napětí je téměř nulové.. Zajímavé téma a vysoký nevyužitý potenciál.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama