Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (134)

FTP 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil téměř rok, trailer vypadal výborně a obsazení ústředního dua mi sedělo dokonale. Jsem zklamán. Hill i Franco mají potenciál a zvládli by spolu utáhnout celý film, který na nich ale nestojí... nestojí totiž na ničem. Otravně rychlý stříh a přesvětlené prostory sem žánrově nesedí, atmosféra chybí úplně, stejně tak jakýkoli důvod sžít se s postavami, které jakobychom sledovali přes tlusté sklo v místnosti pro návštěvy. Tak moc neosobně film působí. Právě scény, kde divák dostává šanci pochopit postavy, najít si k nim cestu a ztotožnit se s nimi, jsou zde úplně vypuštěné. Respektive nám jsou podány beze zvuku. Víme, že Hill s Francem se týdny sbližují, ale divák u toho chybí, baví se o všem, otvírají se druhému, a právě zde vzniká propast a ztráta, kterou divák už nedožene a na to True Story doplácí.... + Felicity je zde jen do počtu (ne svou vinou) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příběh True story jak už sám název napovídá je podle pravdivého příběhu jednoho obyčejného člověka co jednoho obyčejného dne udělá jeden neobyčejný čin a to jest zavraždí svou rodinu ,respektive manželku a jedno dítě (dvě děti už mrtvé byly,nejspíše od jeho manželky)Řeknete si,že takových to vrahu je x,ale pokud budete poslouchat příběh Christiana Longo tak vám dojde,že každý z nás (alespoň já se v tom viděl velmi reálně) muže po sérii životních eskapád a tvrdých ran sklouznout k činu ,který je naprosto nepochopitelný.Zápletka filmu se točí hlavně okolo faktu,že Longo použil po těchto vraždách a následujícím útěku jméno jednoho novináře a tak se rozehrává vzájemné poznávání mezi Christianem Longem a Michaelem Finkelem.Jestli to na oba bude mít nějaký vzájemný vliv a jak vám dokáže změnit pohled na ony události setkání se samotným vrahem a jeho pohled na onu noc se nechte překvapit.Tak jako to změnilo samotného Michaela tak ani vás to nenechá bez zamyšlení.Film je dobře natočen a jeho hlavní předností je celé vyprávění Longa.Jediné co mi sem tam kazilo dojem byly právě dva hlavní herci,protože jsem občas dostával pocit,že musejí vyprsknout smíchy a jejich role jsem jim moc nevěřil.Ono není se co divit,když oba mají za svojí kariéru hodně ujetých komedii a tak je pak někdy problém uvěřit,že jeden představuje vraha a druhý zdeptaného novináře.Pokud se,ale přesto přenesete tak dostane film s dobrou atmosférou a zajímavým příběhem.Za mě tedy celkově 70% a čtyři hvězdy. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

James Franco a Jonah Hill jsou oba výborní herci, na které je radost koukat.. Kdyby tady dostali více prostoru projevit svůj herecký talent, tak by mohlo jít o vynikající počin.. Režie i scénář nejsou příliš silné a o žádnou pořádnou zápletku tu nejde, napětí je téměř nulové.. Zajímavé téma a vysoký nevyužitý potenciál.. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Samu o sobě extrémně zajímavou výpověď vraha (? - on zdrženlivě mlží, takže jistotu nemáme) své rodiny filmaři upozaďují a neobratně nastavují jakési osudové napojení - přátelství - manipulaci s novinářem, jehož kariéra šla zrovna k šípku. Nejednoznačné psychologické drama se jim ale nedaří a ani James Franco nepodává bůhvíjaký výkon, jelikož nejspíš sám netušil, jaké emoce má jeho narcistní psychopat vyvolávat. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Rozhodně nejde o nic převratného, ovšem to u příběhů podle skutečných událostí netřeba. Hillovi vážnější role svědčí, Franco pak utáhne cokoliv, takže i přesto, že mám hlavně ve druhé polovině fimu krapet problém s interpretací hlavních motivů, musí se nechat, že šlo o slušný překvápko. Za mě palec nahoru. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama