Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (134)

angloumene 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh má potenciál, jenže by potřeboval režiséra, který ho posune o kus dál. V Gooldově podání sledujeme nepravděpodobně propletený život dvou osobností. Obě jsou vylíčeny až pedantsky neutrálně s celou šíří kladů i záporů. Tahle popisná struktura má diváka pobídnout k utváření vlastních závěrů, jenže pane Goolde, film přeci není odborný článek. S veškerou nezaujatostí snímku mizí i divákův zájem. Finále s celým odtajněním jenom vyšumí a zanechá pocit promarněného materiálu. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příběh True story jak už sám název napovídá je podle pravdivého příběhu jednoho obyčejného člověka co jednoho obyčejného dne udělá jeden neobyčejný čin a to jest zavraždí svou rodinu ,respektive manželku a jedno dítě (dvě děti už mrtvé byly,nejspíše od jeho manželky)Řeknete si,že takových to vrahu je x,ale pokud budete poslouchat příběh Christiana Longo tak vám dojde,že každý z nás (alespoň já se v tom viděl velmi reálně) muže po sérii životních eskapád a tvrdých ran sklouznout k činu ,který je naprosto nepochopitelný.Zápletka filmu se točí hlavně okolo faktu,že Longo použil po těchto vraždách a následujícím útěku jméno jednoho novináře a tak se rozehrává vzájemné poznávání mezi Christianem Longem a Michaelem Finkelem.Jestli to na oba bude mít nějaký vzájemný vliv a jak vám dokáže změnit pohled na ony události setkání se samotným vrahem a jeho pohled na onu noc se nechte překvapit.Tak jako to změnilo samotného Michaela tak ani vás to nenechá bez zamyšlení.Film je dobře natočen a jeho hlavní předností je celé vyprávění Longa.Jediné co mi sem tam kazilo dojem byly právě dva hlavní herci,protože jsem občas dostával pocit,že musejí vyprsknout smíchy a jejich role jsem jim moc nevěřil.Ono není se co divit,když oba mají za svojí kariéru hodně ujetých komedii a tak je pak někdy problém uvěřit,že jeden představuje vraha a druhý zdeptaného novináře.Pokud se,ale přesto přenesete tak dostane film s dobrou atmosférou a zajímavým příběhem.Za mě tedy celkově 70% a čtyři hvězdy. ()

Reklama

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Fatty Džounah a Franco jsou dvojka jak oči a přijde mi, že jim to dohromady šlape. Jooo, samozřejmě, že bystrému divákovi souvislosti dojdou okamžitě, ale představte si, že chcete napsat strhující reportáž o pracovitém Demeterovi a on vam najednou zavolá, že stojí na pracáku. Tak co asi uděláte? Slíbíte mu pěkně propečenýho čokla, když na vás počká, zabalíte si a pomažete,abyste toho vola stihli. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Smutny pribeh podla skutocnej udalosti o vrahovi,ktory zabil svoju rodinu a privlastnil si totoznost jedneho novinara,ten sa s nim stretava a vysetrovanie sa meni v hru na macku a mys,herecke vykony boli obstojne,ako drama to fungovalo a kto o tomto pripade nikdy nepocul,bude ho v tomto filme pozorne a so zaujmom sledovat,lebo ja urcite ano...:-) ()

venison 

všechny recenze uživatele

James Franco a Jonah Hill jsou oba výborní herci, na které je radost koukat.. Kdyby tady dostali více prostoru projevit svůj herecký talent, tak by mohlo jít o vynikající počin.. Režie i scénář nejsou příliš silné a o žádnou pořádnou zápletku tu nejde, napětí je téměř nulové.. Zajímavé téma a vysoký nevyužitý potenciál.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama