Reklama

Reklama

Kdo přežije - Cookovy ostrovy

(série)
  • USA Cook Islands
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2006

Obsahy(1)

Tvrdá soutěž na exotickém ostrově, ve které trosečníci doslova bojují o přežití, vodu, jídlo a náčiní, které jim usnadní život. A v neposlední řadě o výhru v podobě milionu dolarů! (oficiální text distributora)

Recenze (140)

Lum3n 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná série. Spousta sympatických postav, zajímavé prvotní rozřazení kmenů podle etnické příslušnosti, nápadité soutěže a především parádní jízda kmene Aitu. Co se postav týče tak mezi oblíbence bych zařadil tyto: Flicka - neuvěřitelně milá a kamarádská, což samozřejmě znamenalo její brzký pád, Ozzy - kříženec delfína a opice, zkrátka dominantní ve všech typech soutěží, Yul - skvělý bojovník a především neosnoval žádné vyložené podrazy, což je v téhle soutěži poměrně vzácnost, Candice - kdo by při pohledu na hezkou hubenou blondýnku řekl, že bude ve většině fyzických soutěží patřit k nejsilnějším? Obvzlášť v té wrestligové byla neuvěřitelná, navíc mi jí bylo opravdu líto, když musela polovinu soutěže strávit v exilu. No a poslední je Becky - oddaná svému kmeni, který dokázal neuvěřitelné věci. Cookovy ostrovy budou už jen těžko hledat přemožitele. ()

kukentipla 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O čem to je? Viz. obsah......Co já NATO? Cookovy ostrovy považuji za jednu z vůbec nejlepších sezón. I když jsou Cookovy ostrovy v řadě věci inovativní (viz. komentář Zecka) jejich kouzlo spočívá v castigu. Ten je naprosto dokonalej a nemohu si vzpomenout na jihou řadu, kde by tolik hráčů upoutalo mou pozornost (Jonathan - velký hráč nebojící se velkých tahů, Parvati - prohnana to mrška, Candice - arci trubka, Nathan - vtipálek, Adam - boreček a blbeček, Yul - geniální stratég a navíc dobrej sporťák, no a nakonec OZZY - takovej sympatickej opičák, kterej to skoro urval hrou na idividuální imunitu) ()

Reklama

Opsha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejpřeceňovanější řada v historii - 20 soutěžících, ale z toho sotva pět zajímavých, předvídatelný vývoj kdy po sloučení jeden kmen likviduje druhý a děsivě přesílený Idol, který Yulovi od asi třetího dílu zajistil cestu do finále. Ze dna to táhne jen podrazák Jonathan, stratég Yul, pyromaniak, hipík a pošuk Cao Boi, neschopný rocker Billy a vlhký sen všech žen a dívek, silák Ozzy. P.S. Při rozstřelu v závěrečné čtveřici, jsem smíchy poprskal celou obrazovku. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje nejoblíbenější řada vůbec, která mě nikdy neomrzí (viděno nejmíň šestkrát:D) a jsem zvědavá na dabing. Důvody, proč se Cook Islands řadí mezi ty nejlepší série: 1) díky skvělému intru, kdy se z plachetnice musí všichni hráči rychle evakuovat a na vorech dopádlovat na ostrov (aféra se slepicemi:D:D); 2) rozdělení do čtyř kmenů podle ras (aneb další skvělý sociální experiment!), 3) melting pot v praxi; 4) spousta dramatických situací (MUTINY!); 5) velká porce sympatických a pamětihodných hráčů ; 6) Cook Islands je založena především na vodních soutěžích; 7) krásné exteriéry - kromě přírody mě fascinuje Kmenová rada v podobě lodi; 8) ale především je v této řadě fenomenální OZZY!!!!! - i když jeho účinkování v s16 a s23 je už diskutabilní, tak ve s13 je to ten nejschopnější "trosečník" pro kterého celý ten pobyt na ostrově byl jen "odpočinkovou dovolenou". Na Cook Islands vznikla i velmi vtipná parodie z produkce MAD TV http://www.youtube.com/watch?v=0sZ0OJGm6Ak ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další série silně návykové reality-show, tentokráte z ostrovů nesoucích jméno po slavném dobyvateli. Musím říct, že se zatím jednalo o sérii nejslabší, i když vlastně vyhrál jeden ze dvou mých favoritů. Toho druhého favorita porazil o jeden hlas. Měl bych být spokojený, ale nemohu. Série mi přišla značně nudná. Vyskytlo se zde jen několik fajn zvratů zásluhou židáka Jonathana. Soutěže už člověku začínají po zhlédnutí třetí sérii značně stereotypnět. Ještě dám 3*, ale to prvotní nadšení už začíná šumět někde v dáli. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Druhá série, ve které měli soutěžící možnost jít do druhého kmene a zároveň první série, ve které toho dva soutěžící využili. (Zix.)
  • Série byla fanoušky pořadu z Česka a Slovenska, kteří hlasovali na webu věnovaném pořadu v roce 2012, zvolena jako nejoblíbenější. (x_silver)
  • Odhadem 17 z 20 účastníků této série se do soutěže nepřihlásilo, ale vybrali a kontaktaktovali je náboráři. Bylo to z důvodu dlouhodobě malého počtu zájemců o show z řad rasových menšin. (Hidan)

Reklama

Reklama