Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní debut je portrétem skupiny znuděných puberťaček, které uzavřou nezvratnou dohodu. Když Camille náhodně otěhotní, podnítí své kamarádky a spolužačky, aby ji následovaly. Je jen otázkou času, než 17 dívek najde vhodné „dárce spermatu" a způsobí tak vlnu pozdvižení v jinak poklidných vodách přímořského městečka. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to bohužel tak, jak se dalo čekat - sedmnáct dívek a jejich těhotenství je zkrátka příliš velké sousto. Záběry na jednotlivé dívky s bříšky, jak sedí ve svých dětských pokojíčcích, jsou sice všeříkající, ale i tak mi připadá, že slouží jen jako vata. Celé je to dost ploché a těžko uvěřitelné (nikoli nápad dívek, ale jeho uchopení režisérkami). Nevěřím dívkám jejich motivaci k mateřství (tím myslím, že ve filmu to působí tak, že všechny měly stejnou motivaci) a jejich sen o tom, jak budou všechny bydlet v jednom domě a jak to bude báječné. Ale no tak, sedmnáctky přece nejsou tak pitomý. Mimochodem to moře, modrošedé barvy... jde o inspiraci (opět) severskou kinematografií? ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Pseudo-existenciální problémy 16-ti letých puberťaček s výsledkem "pojďme se nechat zbouchnout" opravdu má hlava nepobírá. A i kdyby měla tendence dát prostor nějaké té sympatii k tomuto výtvoru, má ruka s neustávajícím tikem dát dobře mířenou facku ukňourané vůdkyni mamin by ji nedala šanci a radši bych si uštědřila ránu baseballovou pálkou. Hlavní problém vidím v tom, že jsem si nudou stihla spočítat všechny čmouhy na TV a ještě popřemýšlet, co budu další den vařit, a to i během scény nechutného promítání porodu - paradoxně jediné, aspoň nějakým způsobem "emoce vyvolávající" sekvence, spojené s danou problematikou mateřství v jinak zcela "mimo mísovém" počinu. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Celé to bylo takové nemastné neslané.. nijaké.. a tak jak nám to film podal, i velice nevěrohodné. Opakující se záběry na sedící dívky v pokoji čumící do blba, což mělo znamenat, že další jsou v tom. Pak záběry na pupky pod vodou, ogar co se nemůže rozhodnout, kterou těhuli chce mít, když je zbouchl obě. Starosti a deprese z toho, že jedna z nich nemůže otěhotnět, protože s ní nikdo nechce spát, jelikož ji považují za moc mladou.... no prostě kotel sraček a to jsem se na film opravdu těšila, protože vypadal velmi slibně, ale nakonec mě akorát tak zklamal. Asi jsem v těch dlouhých zamyšlených pohledech neviděla to jejich uvědomění si daných činů a nevím čeho ještě. ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Coz o to, holky jsou vybrane dobre, napad je zajimavy a proti nasnimani a nastrihani, stejne jako proti hereckym vykonum se neda rict pul slova. Ale chybi mi tam nejake propracovanost vztahu, nejake napeti a neco navic. Film jen nakusuje, co se deje a delo a nejde vubec po podstatnych vecech, ktere by mohly byt stokrat zajimavejsi.Treba to, jak si ty holky predstavuji svoji "materskou komunu" v praxi nebo, co na to rikal socialka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který je jedním z těch, jež skončí v propadlišti dějin. Bylo by to dobré, kdyby to někam vedlo, kdyby si to udrželo humor, který je místy trochu pelíškovského stylu, anebo to bylo skutečně dramatické. Ale ono to není ani jedno, obojí jen tak něco na půl cesty, což nutně vede k průměrnost a mnohdy nespokojenosti diváka. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Film se zakládá na skutečné události z roku 2008, která se stala ve městě Gloucester v USA. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve městě Lorient a blízkém okolí ve francouzské Bretagni, a to od 26. července do 15. září 2010. (Cheeker)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama