Reklama

Reklama

Bývalí mariňáci a současní zaměstnanci soukromé bezpečnostní firmy, Cross a Manning, jsou se svým týmem pověřeni dohledem nad vyklízením starého tajného vězeňského komplexu. Ten má být druhý den uzavřen a všichni vězni mají být převezeni do federálního zařízení. Musejí také dohlédnout na příjezd dvou záhadných vězeňkyň. Krátce poté je však objekt vězení napaden skupinou elitních žoldáků, která pátrá právě po oněch nově příchozích vězeňkyních...  Poté, co je odhalena totožnost obou žen, si Cross uvědomí, že se dostal do centra mnohem většího problému, než si vůbec dokázal představit. Samantha, jedna z vězeňkyň, je kurýrem z neamerické tajné služby a má v sobě implantát s tajnými finančními informacemi. Kdyby ovšem zemřela, informace se smažou... (TV Prima)

(více)

Recenze (114)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ještě doteď se mi ten kop s otočkou ve vzduchu od Brena Fostera přehrává v palici! Jinak,co se týče všeho kolem, tak naprostá spokojenost! Akce je tu opravdu mnoho, co se týče přestřelek, je to lepší, než Hangár 14, ale pořád tomu něco chybí, hlavně pořádný nápad, ze kterého bych skákal na židli. Souboje už jsou lepší, hlavně ty dva poslední, to je fakt zážitek a na ně nikdy nezapomenu. Nejdřív Bren Foster tam zlikviduje někde 5 týpků neskutečným způsobem a potom Seagal v koupelně přeláme hlavního záporáka neuvěřitelně surovým způsobem tak, jak to prostě miluju. Ještě chci vzpomenout scénu s SS, jak přeláme ruku jednomu muklovi, až jeho kost vystříkne ven, to bylo luxusní. Herecké obsazení lepší být snad nemohlo. SS prostě tank, kterého nic nezastaví a vše zvládá suveréně, potom Austin, kterej má mnoho prostoru a vymyslí spoustu skvělých nápadů, už po třetí zmiňuji Fostera, zbytek kluků v pohodě a záporáci správně záporný a trošku jsem jim fandil. Taky se neustále něco děje a hlášky jsou opravdu trefný a parádní, hlavně Austin blije fakt komba a SS se taky odvázal, viz s těma koulema a mámou :D // Lepší hudbu by to chtělo, víc napětí, nějaký zvrat, víc nápadů a vylepšit přestřelky, klidně víc soubojů, větší tempo a přidat víc dynamiky. Příběh trošku dopilovat, je malinko kombinovaný, nějaký společný fight s Austinem a SS, proti někomu a i ten Foster si zasloužil více prostoru a asi střih a kameru mít lepší, možná ještě něco. // Jinak naprostá spokojenost! Hlavně, díky posledním dvoum fightům dávám plné hodnocení a i když jsou tu nějaké chyby, které mi nesedí, dám si to klidně víckrát! Za mě 9/10. ()

otík 

všechny recenze uživatele

V rámci seagalovek (tedy vlastně už téměř definovaného typu akčních béček) a jeho čím dál častější spolupráce s Keoni Wawmanem se určitě nejedná o totální průser, spíše o naprostý průměr obou dvou béčkových tvůrců. Jakkoli komentovat debilitu scénáře, dialogů či jednání hrdinů je mrhání časem. Na to vše už jsme si zvykli. Tentokrát však film nově nestojí na Seagalovi, ale ke spolupráci si přizval dalšího totálního béčkaře - Steva Austina. Oba vytvořili ještě s pomocí tří kemošů tým, který si dal za úkol ve starém vězení čelit přesile vycvičené vojenské jednotce pod vedením zrádného agenta CIA toužícím po penězích, ke kterým se dostane přes čip ukrytý v těle švarné asiatky. Stříleček je tu opravdu dost, drsných scén s krví pocákanými stěnami také, sem tam se i Seagal předvede, ale celé je to prostě tak těžce Waxmanovské až běda. Divák pořád čeká nějaký ten šikovný souboj, nějaké překvapení, ale bohužel. Když už by mohlo k slušnému souboji dojít mezi Seagalem a podobně tlustou příšerou v roli vězně, přiběhne si to druhá asiatka a vymlátí z něj duši. A závěrečný souboj Parého se Seagalem je naprostá trapárna. Paré se nezmůže na jediný úder. Ale i tak, mohlo to dopadnout daleko hůř. Pro ty, kde mají se Seagalem ještě smilování, slušný snímek. PS: užijte si Seagala bez těch hrozných vousů, v dalších filmech je zahalený pod tajemný bradkoknír ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

V pohodě zkouknutelná béčková střílečka z čištění věznice má jednu zásadní vadu: taťkovského válečka Stevena v roli nezastavitelného ex-mariňáka, jehož každý jednotlivý pohyb v kratičkých soubojích musí kamuflovat rychlý úhyb kamery a čtyři střihy. O mnoho lépe do své úlohy pasuje osvalená hora Steve Austin. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Prosím vás, ať nikoho nenapadne věřit v to, že toto je comeback Stevena Seagala. Ten se tak maximálně vrátil z několikaměsíční sightseeing tour po Kentucky Fried Chicken restauracích. Zajímala by mě jeho aktuální váha, musí to být minimálně 115 kg, protože když vstoupí do nějaké místnosti, tak mám pocit (tím jak je ještě navlečen do vesty se spoustou věcí), že přišel medvěd kodiak se samopalem. Steve Austin je sice o dvanáct let mladší než SS, ale začíná mi už docela připomínat shnilej strom v parku vedle hospody U smradlavýho dechu, na kterej všichni při odchodu chčijou. Je starej, unavenej, no zkrátka tohle je dvojka k nezaplacení. Maximální Konvice budiž analogem filmu Hangár 14, hodinu se běhá po věznici, střílí se a to je asi tak všechno. Osobní souboje by vlastně nebyly tak špatné, kdyby kameraman nebyl gay a nelepil se čočkou kamery přímo na tělo bojujících postav. Rovněž střihač opět předvedl svůj výjimečný cit pro načasování střihů, proto jich je v jednom chvatu asi pět. Nějaký náznak aikida tam je, jinak spíš takové poplácávání po ksichtech a ramenou, jako když se opilí potkáte na tribuně fotbalového mače s kamarádem. Takový film se musí natočit za 14 dnů, jsou to rychlokvašky, já nechápu, proč se prostě nesežene 20 - 25 mega a neudělají se trošku atraktivnější kulisy v malinko rozmanitějším prostředí. Seagalovky posledních x let (ale i ostatní novodobé akčňáky s hrdiny 90. let) jsou vražené do jednoho stereotypního prostředí, které je vesměs nudné, šeré, chladné a hlavně strašlivě laciné. Tak, mám to za sebou, zase alespoň na rok pokoj od bývalého mistra. Subjektivně je to někde mezi jednou, dvěma hvězdičkama... jinak docela slušně se na konci předvedl Bren Foster, v tom klukovi něco je... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Akční filmek nás zavede do věznice, kam jsou John Cross (S. Seagal) a Mike Manning (S. Austin) se svými lidmi vysláni bezpečnostní službou, aby zabezpečili klidný přesun vězňů. Věznici napadne speciální jednotka, která má za úkol zajmout dvě vězeňkyně. Jedna z nich je informátorka CIA a má u sebe čip plný bankovních informací..... Filmek má velmi jednoduchý příběh. Akce je hodně, jak střelecké, tak i bojové. Za mě 60% :) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Časť filmu bola natočená v ústave pre mladistvých vo Vancouveri, Britská Kolumbia. Filmový štáb tu však musel nakrúcanie ukončiť, pretože dostal prednosť iný, lukratívnejší film - Muž z ocele (2013). Z tohto dôvodu bola produkcia nútená presunúť sa do priestorov opustenej psychiatrickej liečebne. (beso74)
  • Ako sa utečenci blížia k miestu stretnutia na kamere vidíme, že sa nachádzajú v bloku  D. Protagonisti, čo po nich pátrajú, ale uvádzajú blok F. (johnsnow)
  • Natáčeno v listopadu a prosinci 2011 ve Vancouveru v Kanadě. (ssfan)

Reklama

Reklama