Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charlie Bronson riskuje svou skrytou identitu, aby se se svou přítelkyní dostal do Los Angeles, kde na ně čeká jejich životní šance. Brzy je však vyčmuchá Charlieho bývalý kamarád z gangu a chce, co mu patří. Zábavný road – trip se tak mění v bláznivou honičku, do které se připletou i Federálové a banda podivínů. (oficiální text distributora)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (270)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tenhle ryze americký subžánr road movie má dlouhou tradici a čítá legendy typu Vanishing Point, Dvouproudou asfaltku či odkazuje ještě dále až k Bezstarostné jízdě. Slabost pro koně pod kapotou a burácení motorů, vůni spálených gum, rychlost coby synonymum svobody, vytuněné oldschoolové koráby silnic, cesta, která je cíl. To všechno už tu bylo v drsných, ale svobodných 70. letech. V roce 2012 je realita ovšem trochu jiná. Už jen díky proměně dopravní infrastruktury se nedá jen tak nasednout do bouráku a s policajty v patách ujíždět za svobodou. A to dokonce ani v Americe. Změnily se podmínky, proměnil se subžánr. Rastr politické korektnosti velel hrdinovi bažícímu po svobodě usadit se, namísto ,,Born to be wild" ho donutil poslouchat nový hit ,,Born to be normal", ze solitéra se stal partnerem výrazně emancipované ženy, která ho nutí mluvit politicky korektně a neví nic o jeho minulosti. Je to peklo a jediné, co mu zbylo, je jeho nádherný černý Lincoln. Pak už je ale všechno jinak, než to bývalo kdysi, namísto dramatu je tu nově akční romantická komedie, namísto hledání svobody padání do chomoutu. Co zbylo, je láska k tomu, co kdysi ten Lincoln se sedmi sty koňmi pod kapotou představoval. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem se nenudila, což je hlavní. Když jde o komedii, člověk se nesmí nudit. A tahle komedie je vážně super. Sice příběh občas pokulhává, ale nejde o žádný psychologický thiller, který musí dávat smysl celou dobu. Já se příjemně bavila a zamilovala jsem se do toho auta! Cooper je super, Bell nemám ráda, ale hrála skvěle, i když občas nevystihla ty emoce, které film potřeboval pro větší věrohodnost. Fajn hlášky, akce, dávám 3+ ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až budu jednou umístěn v programu na ochranu svědků, tak si zvolím tvrďácky zkrocené jméno Ennis Del Mar nebo Jack Twist a rozhodně neodvezu žádnou blonďatou pipinu do města, odkud jsem s falešnou identitou statečně utekl. Charlie Bronson je však příliš polepšený zmetek na to, aby svou přítelkyni poslal autobusem, takže si spolehlivě zadělal na problémy, při kterých jsem se skvěle pobavil. Někdo zkrátka považuje federálního agenta neustále honícího své auto za hloupou figuru, někomu mohou dredy na hlavě Bradley Coopera připadat trapné, někoho uráží spolek nahých důchodců a někdo považuje motor se sedmisty koňskými silami za slabý na pořádnou honičku, ale mně to připadá na pohodovou road movie naprosto dostačující. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Malé milé prekvapenie roku 2012. Netaktný humor s množstvom narážok, správne prestrelený príbeh, rozumne zvolená solídne odsýpajúca stopáž, pár slušných akčných (zastúpených automobilovými naháňačkami) scénok, miestami správne krvavé, inokedy provokujúce (nahí starci), herecky správne afektované a uvoľnené (Bradley Cooper, ale ani ostatní neberú svoje role prehnane vážne) ... uznávam, že toto bude film naozaj len pre určitý špecifický okruh divákov, ale ja som sa niekoľko krát naozaj zasmial, po celý čas viac menej výborne bavil, a čo iné si pri takomto type filmu želať? Tie mierne nadstrelené 4* bez problémov prihodím, keďže po skončení som mal príjemný pocit. Niekedy to úplne stačí. Režisér si týmto očividne splnil svoj sen bez ohľadu na to, čo si pomyslia niektorí diváci, určite sa nesnažil o „Oscarový“ snímok a kto sa správne naladí, tomu určite udrie na nôtu. Neskutočná oddychovka, ktorá sa ani v najmenšom nehrá na nič viac. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Lehce překombinová road movie s několika nedprůměrnými dialogy a snahou o jistou kultovnost, která však končí tak ve čvrtině... Je to svižné, film si dokáže udržet pozornost a hlavní figury jsou sympatické, až na zvoničku, která je neskutečně umělá a celý film otravná... Z průměrnosti však film žádný jeho aspekt nevytáhne.... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Väčšina áut, ktoré možno vidieť vo filme, vrátane pretekárskej bugíny patrí Daxovi Shepardovi (Charles Bronson). Najmä z tohto dôvodu sa pri natáčaní automobilových naháňačiek nenechal zastúpiť profesionálnym vodičom. (m.a.t.o.)
  • Ide o nezávislý film natáčaný bez podpory veľkého štúdia, ktorý produkoval Dax Shepard (Charles Bronson) spolu so skupinou svojich priateľov, vrátane jeho priateľky Kristen Bell, ktorá si zahrala rolu Annie Bean. (m.a.t.o.)
  • Počas záverečných titulkov máme možnosť sledovať poslednú scénu filmu. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama