Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (277)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to viac ako som čakal. Príbeh filmu nie len mne, ale aj Putinovi prišiel ako blbina, ale kašlať na to keď sa na to dobre pozerá. Záchranu ruského prezidenta dostal na starosti Buttler v ponorke a Toby Stephens na súši a to je kombinácia, ktorá ma v tých bulharských lokáciach celkom bavila. Predovšetkým mi to prišlo celkom dobre natočene a akcia nebola úplne odfláknutá a prekvapilo ma, že jej nechýbala dávka napätia. Celkom pohodový akčný film s dobrými hercami a výpravou, ktorá ma baví, ponorkových filmov zas toľko nieje a tento mi sadol. 75% - 4* ()

Othello 

všechny recenze uživatele

A hele, oni nakonec to Call of Duty potichoučku zfilmovali. Stačilo akorát aby se to jmenovalo jinak, místo kapitána Price se používá jméno Beaman, místo Soapa Martinelli a je to. Jinak to obsahuje veškeré ingredience, jež bych od zfilmování této militantní série očekával. Jsou tam ty změny hledisek, kdy jednou jsme v nukleární ponorce mezi minovým polem, jindy sniperem, kryjícím své parťáky, tuhle zase členem speciální jednotky, která jde zachránit prezidenta. Nalezneme zde ikonické sekvence z oné herní série typu divoké sjíždění betonového svahu po zadku, úvodní střeleckou rozcvičku s falešnými cíli a časovým limitem či odzoomování kamery ze země do stratosféry, kde se potuluje vojenský dron. Zachovaná zůstala odříznutá psychologie postav u kterých nevíte téměř nic za hranicemi onoho konfliktu (a film to párkrát vědomě sympaticky naznačí) i nedůvěra vůči emeritnímu vyššímu velení, kterému se chlapi v terénu musí ve správný včas vzepřít, aby udělali dobrou věc. Stejně jako celá Call of Duty série je Hunter Killer hlavně army-fetišistickou, chlapáckou a připitomělou historkou, která je od začátku do konce neodolatelně zábavná. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo je stále taký nasratý?“ – „Je z Birminghamu.“ Ponorkové filmy nie sú mojou srdcovkou, čiže ani tento som si neužil. Herecké obsadenie je na prvý pohľad silné, ale v konečnom efekte prehajdákané a zbytočné. Okrem toho je to veľmi dlhé a scenár je, ehm, blbý. Možno naschvál, ale proste JE blbý, no podľa mňa nie až do takej miery, aby bol taký blbý, až je zábavný. Je tam síce dosť akcie (prekvapivo aj suchozemskej), ale to nie vždy stačí. Tentokrát to nestačí. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Už od začiatku mi bolo jasné, že csfd komunita to zhejtí pod čiernu zem, ale toto považujem za fakt výborný film. Ochotne odpúšťam scenáristické diery. Minimum greenscreenu, herecké obsadenie, atmosféra a hlavne taká tá ľudskosť... Niekomu to môže pripadať tupé (čo to asi v zásade aj je...), ale túto naivitu si rád ponechám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,767,460Tržby Celosvetovo $29,325,209Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Taký béčkový námet ale tento krát to celkom ustojí svižná réžia a z chuťou hrajúci Gerard Butler. Podla ohlasov som čakal ale dosť pofidérnu uletenú vtákovinu ako naposledy Geostorm. Butler proste nemal v poslednom čase dosť dobrý výber filmov (stačí spomenúť len túto trojicu Geostorm, Bohovia Egypta či Londýn v plameňoch), tak už som videl ďalšiu pofidérnosť na ceste. Také nič sa nekoná a máme tu opäť obľúbený námet američanov zo studenej vojny, niečo tipu Honba na ponorku (1990), ktorý dobre sadne aspoň mne. Tieto podmorské súboje ma vždy dostali. Vizuálne a trikovo to nemá slabšie chvíľky, akcia a napätie na slušnej úrovni. Rozlúčka na záver s ruským kapitánom v podaní Michaela Nyqvista ma proste dostala, tam boli body na vyše. /70%/ ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Při tiskové konferenci se jeden z novinářů zeptal prezidenta ruské federace Vladimira Putina, co na tento film říká. Putin odpověděl: „Je to málo pravděpodobný scénář – fantastický. Dva malé čluny, které darovaly USA Ukrajině, nepropluly přes Kerčský průliv. A ty chceš aby atomová ponorka vplula na naši základnu. Špatný film.“ (Maulincio)
  • V druhé polovině filmu jsou vidět vojenské raketomety TATRA T815 8*8. (everlast44)

Reklama

Reklama