foto

Linda Cardellini

  • nar. 25.6.1975 (41 let)
    Redwood City, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Linda Edna Cardellini se narodila v kalifornském Redwood City jako dcera Lorraine Hernan a Waynea Davida Cardelliniho. Poprvé vystupovala před publikem v deseti letech, když zpívala ve školní hře. Po tomto vystoupení začala navštěvoval hodiny dramatické výchovy a objevila se v několika dalších školních hrách. Vychodila střední školu v Mountain View a poté studovala divadelnictví na univerzitě Loyola Marymount. Studium úspěšně ukončila v roce 2001.

Její první televizní rolí, kterou se zapsala do podvědomí televizních diváků, byla role zdravotní sestry Samanthy Taggartové v seriálu POHOTOVOST. Hrála ale také jednu z hlavních rolí středoškolačky Lindsay Weit v komediálním seriálu MACHŘI A ŠPRTI, který však neměl v USA příliš velkou sledovanost a byla tedy natočena pouze jedna řada. V roce 2001 se Linda objevila po boku Reese Witherspoon v komedii PRAVÁ BLONDÝNKA a v roce 2004 si zahrála po boku Michelle Williams a Anne Hathaway v romantickém dramatu ZKROCENÁ HORA. V současné době natáčí v USA seriál z westernového prostředí COMANCHE MOON.

O Lindině soukromém životě se toho mnoho neví a nepíše. Ve volném čase se Linda věnuje především umění, miluje obzvláště Margaret Keane.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Daddy's Home 2
Lost in Austin
2016 Zakladatel
2015 Avengers: Age of Ultron
Táta je doma
2014 Vítejte u mě
2011 Return
Sejmout zabijáka
Superhvězda Superman
2010 Super
2009 Protect Insurance Companies PSA
2008 Projekt LAZAR
2006 Král videoher
2005 Americká zbraň
Zkrocená hora
2004 Jimmy Glick v Lalawoodu
LolliLove
Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery
2003 Certainly Not a Fairytale
2002 Cancun Capers (TV film)
Scooby-Doo
2001 Nevyřčené tajemství
Pravá blondýnka
1999 Anděl strážný (TV film)
Princ a surfař
1998 Mrtvý na univerzitě
Strangeland
1997 Good Burger

TV seriály

2015 Bloodline (TV seriál)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
New Business (S07E09)
2013 Out There (TV seriál)
Sanjay & Craig (TV seriál)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Favors (S06E11)
The Crash (S06E08)
Man with a Plan (S06E07)
další epizody (8)
2012 Městečko Záhad (TV seriál)
2011 Lovci zločinců (TV seriál)
Cura Te Ipsum (S01E04)
Nová holka (TV seriál)
2009 Goode Family, The (TV seriál)
Normálka (TV seriál)
2008 Comanche Moon (TV seriál)
1999 Lot, The (TV seriál)
Machři a šprti (TV seriál)
1998 Guys Like Us (TV seriál)
1996 Bone Chillers (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
1991 Krok za krokem (TV seriál)

Dokumentární

2009 Previously On: E.R. (TV film)
2005 Logo Movie Special: 'Brokeback Mountain' (TV film)
2003 50 Greatest TV Animals (TV film)

TV pořady

2014 Off Camera with Sam Jones (TV pořad)
2013 The 2013 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
2004 On-Air with Ryan Seacrest (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace