Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • USA Spring Breakers (více)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (578)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Korine - bard, hovorca a kritik MTV generácie 90-tych rokov úspešne podáva generačnú výpoveď mladých ľudí z USofA 21. storočia. Tie dialógy (meniace sa na monológy a späť, repetitívne a prázdne) - to sú úžasné a bohužiaľ pravdivé slogany tejto generácie... Veľmi zaujímavý film - aká je morálka dnešných "detí", ktoré sa nudia, chcú byť šťastné, no nevedia ako, hľadajú sa v drogách, bezduchej zábave, hlasnej hudbe, dobrodružstvách a neviazanom sexe - no nie sú schopné znášať následky. Plno skvelých scén. Telefonovanie s mamami mrazí. Scéna, ako predvádzajú Faith svoju lúpež na parkovisku pred reštauráciou je ešte desivejšia, ako samotná lúpež. Franco je coolovo slizký, totálny zmrd. Nečudujem sa Herzogovi, že má toho chlapca rád - nastavuje zrkadlo šialenstvu menom USA a robí to pestrofarebne, zadúšajúco a drzo. Čubky! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Již brzy po nejasném, přelétavém úvodu, pestrých barvičkách a "prázdninové" hudbě vám dojde, že tento film nebude o strukturovaném příběhu, výpovědi o "čemkoliv" a dokonce ani o postavách! Spring Breakers stojí a padají na uvolněné teenage atmosféře. Jedna chlastačka střídá druhou, do toho občas nějaké pubertální koze uteče koza, nikomu není jasné, co se děje a to povětšinou ani divákům. Herecky vyniká jen skvěle stylizovaný Franco, ústřední čtveřice naivních kravek není ani do konce filmu jednoznačně rozeznatelná, či nedej bože charakterově vykreslená... Naštěstí cílevědomá režie drží tento "líbivý" pop-útok na náctileté pohromadě. Výsledek sice nemůže být vzdálenější meditativně-drogovému Vejdi do prázdna, ale nudit se snad nebudete. 5/10 ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv většinu stopáže zabírají párty, pohybující se zadky, nahota a drogy, tak film není tak povrchní, jak se na první pohled může zdát. Rozhodně se zde snaží i o jistý přesah a svým způsobem se dá tento film zařadit mezi artové filmy. Jenže tentokrát se mi nepodařilo dostat se k úplnému jádru filmu, nedokázala jsem rozlousknout tu skládačku, která by mě dovedla k plnému pochopení filmu (stále opakující se věty měly jistě svůj význam, ale jaký?). Místy ve filmu na mě bylo až moc absurdit a spíše to působilo směšně, každopádně Spring Breakers je všechno, jen ne to co bych čekala a pro mě překvapivě ta hodina a půl byla více než snesitelná. Hodně k tomu přispěl i zajímavý, lehce videoklipový audiovizuál. Znovu už bych to vidět nemusela, ale zajímavý film to rozhodně byl. ()

S.Quentin QUALE odpad!

všechny recenze uživatele

Během psaní následujícího komentáře si ještě rozmyslím, jestli nezměním jednu hvězdu na odpad. Dále přemýšlím, jak moc konkrétně nadávat, protože tak vykecám děj celé téhle nicky. Fajn, mámě čtyři lesby, který chytnou depku při lízání si koberců na kolejích, a tak se rozhodnou zajet si zapařit na pověstnou Floridu. Nemají škváru, protože ji asi utratily za robertky, takže se z nich stanou velký drsňačky, a peníze si nezákonně seženou. Přesun na Floridu. Jelikož krom filmů miluju i EDM, tak tohle mě kvalitně nasralo. Zrovna vloni jsem jako důkaz obdržel microSD se sérií fotek, jak to v létě na Miami Beach vypadá. Nebyl tam nikdo. Dva komercí prosmažený eventy za rok jsou evidentně akorát tak dost pro americký demetny, aby točily takovéto reklamy na nasraný a zkvašený v kýblu. Koks, hulení, dnb, kozy, šlice....hahahaha. Jsme v půlce filmu a mně se kroutí nehty na nohách a vypadává obočí. Stane se průser, takže na řadu přijde (bože za co?) James Franco jako největší gagnsterskej exot, jakýho jsem kdy viděl, aby vytáhl/natáhl naše čtyři lesby do ještě většího průseru. Dál už je to čistej odpad. Kdo tady vykládá, jak je to artový, tak neví, o čem ten film měl být. Stačí to na jednu hvězdu? Ne! Snižuju na odpad a jdu se vydýchat na čerstej luft. Evropa rulez!!! A jinak - pokud chcete vidět, jak to opravdu vypadá v Miami, když se tam paří, tak mrkněte na tento dokument. ()

DaviD3141 

všechny recenze uživatele

Korineho okázalá, extatická i fluorescenčne-neónová anti-téza zhýralého Project X o (ne)dejovej vyprázdnenosti à la Gaspar Noé (tu sa priam hlási jeho monumentálne hypnotická psychedélia Enter the Void; francúzsky kameraman a okrem iného aj ‚závratový virtuóz‘ Benoît Debie tomu v značnej miere dopomohol). A o rafinovanom „zdokumentovaní“ doterajšej „hviezdnej“ kariéry najznámejšej popovej speváčky Britney Spears už ani nehovoriac. ___ „Prosto“ a „jednoducho“ – jedná sa o povznášajúci i podvratne sofistikovaný polo-art, ktorý nadchne prevažne iba tých (naj)skúsenejších. 90% ()

Galerie (102)

Zajímavosti (22)

  • Scenár k filmu bol napísaný za 10 dní. (Sufferer)

Reklama

Reklama