Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • USA Spring Breakers (více)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (578)

Radko 

všechny recenze uživatele

Zvodne zvrhlý a zároveň presný portrét generácie odrazu obrazu, plnom dúhových farieb, polonahých tiel, opakovaných hromadných úkonov (davová rebélia odviazanosti - čosi ako dobrovoľná spartakiáda) v rytme hudby a repetície myšlienok. Toto nie je film o vyprázdnenosti. Naopak - život na vlne tanečnej hudby, drôg, alkoholu a obtierania tiel na hrane (alebo aj za hranou) zločinu je subjektívne (zážitkovo) neskutočne plný. Skôr pripomína časy 60. rokov, len také robotickejšie opakovaním úkonov a štýlu a zároveň racionálnejšie, lebo viac zamerané na uspokojenie ega. Bez ideí o svete kvetín, plnom voľnej lásky a sebaspasených komunít. Dnes sa totiž žije rýchlejšie ako vtedy a tak si drogy, tanec, výtržnosti a sex treba kvantifikovať v teenagerskom veku, nezaťažovať sa ideami a po skvelom drogovom výplachu - šup do práce a ASAP, ASAP! No a pokiaľ príde nejaký ten víkend, či dovolenka, prečo si (primerane veku a zárobku) nezaspomínať na rozbíjanie sa počas výšky? Zlatých čias nadobudnutia pravého poznania. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stádo koz, 2 krávy, 1 tele, 1 postřelená husa a cap s image bílého negra Sámera Issy - buďte vítáni na Korineho pop-artové farmě citově vyprázdněných zvířat. Na farmě, kde se potkává Tony Montana s Britney Spears, to jen aby si mládež nemyslela, že „The World Is Yours“ a ruce si mnoucí Harmony mohl říct: „Oops!.. I did it again…“ Beach (či chcete-li Bitch) noir o rozmetání nevinnosti těch, co čerpají znalosti o životě z MTV. Oproštěný od obav z následků jednání, úmyslně zmatečný, rezignující na smysl konání. Impresionistický. Cool. Fandy Muzikálu ze střední na škodolibý lep chytající. A nejen ve své doslovnosti absolutně nezáživný.. P.S.: Fascinuje mě prskání u posledního Refna a přitom když nabídne neony, hypnotizující podmanivost, násilí, Cliffa Martineze, či skryté významy někdo jiný, hned se unešeně otvírá Cristal. Hrozně rád bych se přidal, ale mám pocit, že Korineho experiment s antitezí nikdy nedospěje.. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Stačilo přežít úvodní půlhodinku, než přijde BALLR a nakopne celou show. Miluju ten neonovej svět, barvičky, lolitky, pláž, zbraně... Korineovo popelnicový porno mě málem uspalo, zato tomuhle zmrdání MTV generace do zadku svým vizuálem a zásadní presencí Jamese Franca vůbec nešlo odolat. Scéna s Britney "Everytime" - geniální. [repeté: Aero Double Feature 2019] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně mě to připomínalo atmosférou Drive. Nicméně, jedná se o typ flmu, který buď dokážete milovat jako neskutečně hluboký nebo se jen koukáte na sérii scének ve kterých účinkují sličné dívky, hraje zajímavá hudba a kameraman je borec s velkým B. Tohle nemusím vidět znovu. 40% PS: Franco zase tak extra dobrej nebyl. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tohle kouzelně klame tělem - tedy těly, čtyřmi, dokonale mrdatelnými (to je nejvýstižnější popis). Ale jim navzdory, tohle není blbina pro teenagery, ale naopak art o teenagerech. Byť myšlenkově ne zrovna nejúchvatnější, ale ani ne nezajímavý. A přinejhorším se může mužský divák rozhodnout poslat trochu krve z mozku tam dolů, a bavit se vnadným vizuálem. 7/10 ()

Galerie (102)

Zajímavosti (22)

  • Scéna, v ktorej sa hovorí, že dvojičky (ATL Twins) robia všetko spolu, vrátane zdieľania žien, je pravda aj v skutočnosti. Naposledy mali separátne priateľky v 6. triede. (Real Tom Hardy)
  • Vanessa Hudgens sa kvôli filmu nechcela dať odfarbiť na blond, nosila iba parochňu. (Chinese Ashio)

Reklama

Reklama