Reklama

Reklama

Jako za starejch časů

  • USA Stand Up Guys (více)
Trailer 1

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když - nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (409)

sochoking 

všechny recenze uživatele

''Vraví sa, že umierame dva razy. Raz, ked' dych opúšťa naše telo a druhý raz, ked' posledná osoba, ktorú poznáme, vysloví naše meno.'' Výborne som sa bavil na dôchodcoch! Vynikajúce hlášky a kupodivu žiadna trápna (dokonca ani scénka s penisom v nemocnici). Chlapi mi prišli, že si to užívajú na plné gule. Ale s jednou vecou nesúhlasím; nech sa deje čokoľvek, jeden chlap druhému by nemal pozvoliť neznámej ženskej, aby mu rozmlátila vajcia bejzbalkou! To je unfair! Rozhodne vynikajúci tip na zakončenie víkendu pred skurveným pondelkom... a treba vložiť boky do toho! ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Úvodní věta "vypadáš jako kus hovna" nastartovala parádní jízdu zkušených bardů, aniž by museli něco řešit, brát zbytečné ohledy. Naopak naplno si užívají každou společnou minutu, těch pár zbývajících vzácných chvil. Partička gerontů sází víc na konverzačku než akci, aby se si zachovali soudnost a úroveň, protože víc už zkrátka nemůžou nabídnout...čas ten otupí i ostrý břit...přesto pořád válí jak za starejch časů! Al Pacino má i po letech šmrnc mafiána a milý chlapecký úsměv zároveň, dítě v sobě nezapře ani on, ani neméně vynikající Christopher Walken. Příjemná pohodová místy vtipná záležitost. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V zásadě velmi dobře napsaný scénář (od dramatického základu přes jednotlivé scény až po - logické - vyústění) by dost možná skončil v šuplíku televizních inscenací. Fisher Stevens mu ale dokázal dát velmi důstojnou podobu. Kde má fungovat melancholie, tam se divák dojímá, kde má pracovat smích, tam film baví (především scéna „mrtvola je v autě“ se díky projevu Pacina stává téměř legendární). Není to nic nového, ale všechno dohromady tu vzácně funguje (včetně lacinějších fórků) a hlavně – ti herci! A teď nemyslím jen fenomenálního Pacina, který dává vzpomenout na Carlita Brigante, famózně rozpolceného Walkena a požitkářského Arkina. I ti vedlejší jsou do jednoho výborní. Lucy Punch jako ujetá bordelmamá, vždy usměvavá číšnice Alex v podání Addison Timlin nebo záporák Mark Margolis, každý dokázal svou postavu přivést k životu. Sledování Jako za starejch časů byla radost. I když ve mě musela trochu uzrát. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ako za starých čias. Teda s trochou dôchodcovského rozvláčneho tempa a malým podielom Alana Arkina, ale aj tak - staromilských skorogangsteriek nie je nikdy dosť. Keď už by vás to scenáristické teoretizovanie na tému "keď vyjdeš z väzenia a chceš si pripomenúť staré dobré časy, vráti sa to dobré aj to zlé" prestávalo baviť rovnako ako dej preplnený gagmi a situačno-konverzačným humorom, je tu ešte šanca, že si všimnete niektorej z pár desiatok citácií známych filmov, či už prostredníctvom postáv, scén, paralelou s obsadenými hercami či celými motívmi príbehu. Ja som spoľahlivo objavil odkazy na Reservoir Dogs, Pulp Fiction, The Bucket List, Scarface, The Maiden Heist a mnohé ďalšie. Keď človek chce, v Stand Up Guys nájde všeličo. Veselý film, ktorý zlepší deň a dokáže vám, že nielen Arnold Schwarzenneger či Bruce Willis ešte nepatria do starého železa. Aj tí neakční hrdinovia minulej éry tu stále majú svoje miestečko a divákov, ktorí úprimne tešia na chvíľu, keď ich znovu uvidia na plátne. Alebo aspoň mňa :-) 80% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokud se budu bavit o legendě, tak mi to nemůže mít nikdo za zlé. Al Pacino legenda je, poněvadž má už pěkných pár hereckých let za sebou. Samozřejmě bych byl nejradši, kdyby nestárl, ale právě tady už působí jako opravdový dědeček. Oběma hercům role sedla a noc si užívají na plné pecky, jak za mlada. Divák se párkrát zasměje nad hláškami a nebo věcmi, které vyvedou. Časem se k nim přidá třetí děda (Alan Arkin), který to rozjede v luxusní káře. K závěru oba herci ukáží, že nejsou ještě tak staří. Chválím herecký výkon Al Pacina, i když nejlepší léta má už za sebou a skvěle ho doplňoval Christopher Walken, do toho pěkná příjemná hudba a máme z toho zábavnou krimi - komedii.. 7/10 = 77% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Kradené auto, ve kterém jezdí trojice kamarádů, je Dodge Challenger SRT-8. (Lumberjack)
  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Chicagu 12. října 2012. (Ainy)
  • Film je věnován Bingham Rayovi, výkonnému producentovi snímku, který zemřel 23. ledna 2012 na komplikace po mozkové mrtvici. (korndaddy)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama