Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Prosperovy knihy

Prosperovy knihy (1991)

Tak jako skoro všechny Greenwayovy filmy je i tento "nedokoukatelný"!Takřka.Napotřetí jsem u něj neusnul.Né, protože by byl nudný,ale svou barevností, dialogy, tancem a hudbou(jak jinak než od M.Nymana)je to pro člověka moc náročné nenechat se unést do světa vévody Prospera.Takto zpracovaného Shakespeara abychom pohledali,nicméně Peter Greenway nedělá kompromisy a tak i tento snímek je pro opravdu náročného diváka.Pět hvězdiček.

Zrzavá veverka

Zrzavá veverka (1993)

Neuvěřitelná atmosféra,jako skoro ve všech Medemeho filmech! Plus úplně úžasná představitelka hlavní role,borovice a vzpomínky,no paráda!!!

Sedmá pečeť

Sedmá pečeť (1957)

Takovou hru snad nelze vyhrát,krom toho kolem jen mor,tam vyhrává vždy jen smrt,ale ty rozpravy byly úchvatné. Mráz na zádech,jedinečné!!! Max v.S. se už mockrát nepřekonal,jako tady!!!

Fantastický pan Lišák

Fantastický pan Lišák (2009)

Zatím mě Wes Anderson nikdy nezklamal.Trochu jsem měl strach,jak zvládne animovaný film,ale teď vím,že je to zcela jistě zatím jeho nejpovedenější.I v tomto animovaném filmu je zřejmá roztržitost postav,která je pro Andersona tak typická.Je to film,který pobaví napříč generacemi.Má také skvělý český dabing.Pět hvězdiček!

Pokání

Pokání (1984)

"K čemu je cesta,která nevede ke kostelu?" Co víc se k tomuto nadčasovému dílu dá říct!?

Adamova jablka

Adamova jablka (2005)

Nedříve jsem se nehorázně bavil a smál a smál a pak mi došlo,jak moc je ten film hlubokej,dost hustý!!! Koukat na to s farářem a otcem v jedné roli byla pecka!!!

Le Havre

Le Havre (2011)

Jen Aki Kaurismäki dokáže tak mistrovsky propojit v jednom příběhu osudy lidí a vybrat pro jednotlivé postavy přesné typy herců a vytvořit příběh o tom, co dnešnímu světu chybí : solidarita , snaha nezištně pomoci bez ohledu na barvu pleti. Malý černý chlapec , který se jako emigrant octne v obrovském, dalo by se říci odlidštěném prostředí přístavu Le Havre , najde záchranu v chudé čtvrti, kde se spojí místní lidé( ve finále i s místním kriminálním inspektorem) . A v tom je obsažen intenzivní zážitek, podávající svědectví o lidském dobru a lásce, která je v lidech ukryta. Někdo v tom může vidět "sociální pohádku", ale přečtěte si "1,List Korintským, kap.13"!

Policajt nebo rošťák

Policajt nebo rošťák (1979)

Kamile,Vy se mi líbíte,Vy jste mi sympatický,řekněme do zítra do rána!!!!!! Masakr,miluju to!!!!

13 samurajů

13 samurajů (2010)

No paráda,stará škola šermu,ještě něco z historie,hned vím něco víc o předcích,hrdinové nehrdinové taky super,paráda,dlouho jsem už neviděl povedenější samurajskej film s reálnou předlohou! A ještě do toho ten japonskej fatalismus,úžas,paráda,asi až na pět hrdinů byl každej trochu rozskreslenej,taky paráda,záporak hnus,taky partáda,prostě mi fakt sednul,ten film!

Jako za starejch časů

Jako za starejch časů (2012)

... asi už všichni všechno vyblili,ale to je víc než old school,to je " Stand Up Guys",myslím tím umění té staré školy... ... Al a Christopher jsou spolu s Arkinem nepřekonatelní...němý úžas a nebo my prostě ten film dneska sednul,páč mám rozsekanej obličej,škoda,že jsem u sebe neměl žvejky...!!!