Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Slušná švédska odpoveď na bondovky, bournovky a bauerovky (a tie menej známe), ktorá si zachováva vlastnú tvár, má zaujímavý dej a zápletku, sympatickú hlavnú postavu, vskutku skvelý zvrat približne na konci prvej polhodinky a výborne šlapúce tempo. Až na ten zmienený zvrat nič, čo by ma ohúrilo, ale solídna špiónska akcia zo severu (ako tu bolo už mnoho krát zopakované) s istou dávkou dosiaľ nevidenej osobitosti. Len tak ďalej, v poslednej dobe je severská kinematografia na vzostupe! 80% ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Takový lepší průměr. Hamilton je charismatický klaďas k pohledání, ale trochu mu sráží nohy scénář. A samozřejmě obligátní "výroba" traumatu, byť tady je alespoň nečekaná a neslouží tak úplně k jeho "pohonu" vpřed. Začátek je nečekaně dobrý a brutální a závěrečná bitka v hotelu ukazuje, že režisérka má svého Greengrasse dobře nakoukaného, ale občas se objevuje nuda. A to u takovýchto filmů nepromíjím. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Akčné filmy nikdy neboli a asi ani nikdy nebudú mojou šálkou kávy. K tomuto filmu ma okrem jedného z mojich obľúbených hercov prilákala aj krajina pôvodu. Film to nie je zlý a dokonca obsahuje aj dejovú líniu , ktorú väčšina takýchto filmov postráda. Zostáva však žalostne nevyužitá čo je škoda. Takže napriek tomu, že to miestami vyzeralo aj na vyššie hodnotenie sa to nakoniec cez tú trojku u mňa neprešvihlo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vsade citam, ako je tento svedsky film adaptaciou Bournoviek, a ono, jo, cosi urcite z nich mali. No ale reziserka Winfeld odviedla len rutinu, akcie je zufalo malo, same politicke kecy v dost pod/priemernych kulisach a spionazna atmosfera je takrka nulova.  I na poli spionaznych filmov ide o tazky podpriemer - to si radsej pojdem zabehat nez cumiet do PC 7 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Noční Můra v Somálsku!! Někde tady Čtu, že to je Kopírka Bournea.. Okamžitě, mě přešla chut na všechny Bourneovky, po tomhle Zázraku... Po Zhlédnutí prvních 15 minut jsem čekal Skvělý Napínavý Akční Thriller.. ale Pak, se během Hodiny neudálo Takřka Nic.. Nudný,Špionážní film....Politické Kecy, .. Akce žádná!! Krom jedné super Scény s Břitvou, se mi Film vůbec Nelíbil.. Absolutní Ztráta Času a Vysoké Hodnocení Zcela Nechápu! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)
  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)

Reklama

Reklama