Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

JFL 

všechny recenze uživatele

Švédská kopírka bourneovek – stejný motiv člověka proměněného ve stroj na zabíjení, stejné hopkání křížem krážem po světě a dokonce i stejné bojové umění jako vzor pro drsné bitky v uzavřených a stísněných prostorách, jen je všechno viditelně lacinější. Nicméně v porovnání se srágorama jako "Hádův faktor", je "Hamilton" řemeslně precizní příspěvek žánru, který se úctyhodně snaží držet dech s nadupanější hollywoodskou konkurencí. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Švédský Bourne, respektive Hamilton představuje stejně jako jeho inspirativní zdroj, tedy Bournova trilogie, chytrý špiónský thriller, která má charismatického hlavního hrdinu, který sice netrpí amnézií jako náš miláček Jason, ale z jeho práce mu taky docela hrabe, což mu ale stejně jako Bournovi nebrání zůstat precizní v roli, pro kterou se narodil. Kathrine Windfeld se opět podařilo potvrdit, že ve Švédsku se dá natočit snímek hollywoodských parametrů a to ve všech směrech. Hamilton disponuje precizním scénářem, který velmi dobře rozvíjí psychologii postav a zároveň velmi dynamickým dějem s precizní akcí, kterou paní režisérka umí a plně nechá vyniknout svoje eso v rukávu, pro mne doposud neznámého Mikaela Persbrandta. Ten totiž ve své roli doslova válí. 85% ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma, ako by Slováci natočili film o svojej tajnej službe a jej agentoch. Česi by to dokázali, použili by námet z airsoftového teroristu a blockbuster je na svete. Niekto by to mohol označiť za vykrádačku Bonda. Ja si to nemyslím. Hlavný rozdiel je v réžií a celkového charakteru postáv. Persbrandt sa úlohy zhostil perfektne. Skvelý ksich, nie nápadný a ľahko zabudnuteľný. Skvelá technika boja na herca, vypracovaný, no bola by škoda, keby sa v dvojke neobjavil. Charakterovo to celkom zvládol. Nebol úplne kamenný, sem tam prejavil aj emóciu. Skvelá bola scéna s priateľkou, keď prišla z práce. Sila. Ostatné postavy, možno okrem Flamynga ktorý konečne dostal väčšiu rolu, len sekundovali. Dejovo to bolo ľahko zamotané a zo začiatku silno nepriehľadné, ale ako minúty ubiehali, zápletka sa pekne rozuzľovala až vyvrcholila v perfektnej bitke v hoteli. Technika typu "použi všetko kolo seba" sa osvedčila už v spomínanom Bondovi a objavuje sa v stále čoraz viac filmoch. Choreografia skvelá, tam nebolo o čom. Jediné čo by som vytkol bola nepochopiteľne roztrasená kamera a zlý strih pri Afgánskych hraniciach. Váhal som medzi 3 a 4. Keby tam bolo trochu viac špionáže a nebolo by to len také "povrchné" dostal by 4. Tak to bude nižšie, ale treba mať rezervu pred dvojkou. 3 z 5 ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Takový lepší průměr. Hamilton je charismatický klaďas k pohledání, ale trochu mu sráží nohy scénář. A samozřejmě obligátní "výroba" traumatu, byť tady je alespoň nečekaná a neslouží tak úplně k jeho "pohonu" vpřed. Začátek je nečekaně dobrý a brutální a závěrečná bitka v hotelu ukazuje, že režisérka má svého Greengrasse dobře nakoukaného, ale občas se objevuje nuda. A to u takovýchto filmů nepromíjím. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

O zlomenú ruku prepracovanejší scenár, o vykrútený krk sofistikovanejšia réžia, o vypichnuté oči uveriteľnejšie herecké výkony (mimo hlavného predstaviteľa) a Jason Bourne by aj bez Freddieho začal spoznávať nočné mory. Každopádne sa severania pochlapili a uštedrili riadny kopanec na solar americkým predraženým sladkostiam. 3 a 1/2* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)
  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)

Reklama

Reklama