Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Tak i švédové mají svého agenta. Hamilton však působí trochu těžkopádně a přihlouple. Film není úplná hloupost, avšak postrádá nějaké to napětí a smysl pro drama. Bohužel i na sever pronikl trend epileptik movie a tak se nám obraz třese a třese. Nutno podotknout, že kameraman pravděpodobně teprve koketuje s tímto "cool trendem" a tak je díkybohu trochu zdrženlivý. Scénář je jednoduchý a akce moc není. Průměr, který hodně rychle zapadne do švédských tv noha. ()

klida 

všechny recenze uživatele

Ta tisíckrát viděná linka o stárnoucím elitním agentovi s osobními problémy není vůbec nudná. Má to tempo, švih a ideální stopáž, takže nebyl vůbec čas na to se nudit. I přes menší scénaristické berličky (plány mostu na stole,...) to je dobrej akční thriller, víc takovejch filmů. A titulková písnička taky není zlá, viz youtube.com. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Švédská odpověď na americké akční thrillery, se kterými se po dobrodružstvích agenta Bournea roztrhl pytel. Nechybí tajný agent, střídání lokalit ani spiknutí. I přes minimální rozpočet, který je viditelný v každém záběru, (snad jen bitky okopírované od Greengrasse, působí docela zručně) film překvapivě baví, i když už vůbec netuším o čem byl. ()

Trisis 

všechny recenze uživatele

Porovnávať toto s Bournom, je ako porovnávať Tomb Raidera (porno verziu) s Dobyvateľmi stratenej archy. Áno, Hamilton je o špiónoch, kameraman tiež zabudol doniesť do práce statív a hlavná postava je tak isto mizerný herec (no Damonové herectvo je proti Persbrandtovému ako Meryl Streep proti Jessice Albe). Dosť porovnávania... Hamilton je nuda, čo sa stane s hlavným hrdinom ma zaujímalo, ako dopad narodenia Krista na vývoj ceny ryže v roku 2893, réžia je priemerná, scenár béčkový, akurát sa to „vinou“ kamery a strihu tvári ako lačné áčko.... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Severský filmy jsou dobrý, protože jsou drsný, tam se prostě nikdo s ničím nemaže (aneb neusínejte s nožem v ruce, když máte výcvik speciálních bojových jednotek). Nicméně i přes všemožný reálno, který se v tomhle filmu objeví, i přes obstojný herecký výkony a zajímavou tématiku prostě tu 4. hvězdu nedám. A to z toho důvodu, že ten příběh je trochu přitaženej za vlasy, má prostě mezery a taky proto, že v tom má člověk tendenci hledat Bourna (takže nijak zásadní originalita). Vlastně by to mohlo mít škatulku "bourneovka", ten holt nastavil laťku vysoko. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)
  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)

Reklama

Reklama