Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Docela fajn a prijemna zalezitost. Svedska variace na Bourneovsky typ akcniho zanru. Tempem tak akorat svizne, predevsim bojove sceny jsou naprosto precizni. Stejne dobre jdou tvurcum i svistici kulky. V hlavni roli nebezpecnymi misemi oslehany elitni tvrdak s primerene citlivym srdickem, co zatouzil po tzv. "normalnim" zivote, jenze jeho vlast si jej znova a znova zada. Jeho killa reflexy mu navic krapet zkomplikuji zivot. Chvilemi jsem se neubranil usmevu, kdyz probihaly dialogy v anglictine. Tam mi hlavni hrdina lehce evokuje Dolpha Lundgrena. Nicmene, pokud v tomto filmu prilis nestourate a vyslovene nehledate negativa ala zminovane srovnani s Bournem, ceka vas velmi slusna akcni zabava. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Švédský Bourne, respektive Hamilton představuje stejně jako jeho inspirativní zdroj, tedy Bournova trilogie, chytrý špiónský thriller, která má charismatického hlavního hrdinu, který sice netrpí amnézií jako náš miláček Jason, ale z jeho práce mu taky docela hrabe, což mu ale stejně jako Bournovi nebrání zůstat precizní v roli, pro kterou se narodil. Kathrine Windfeld se opět podařilo potvrdit, že ve Švédsku se dá natočit snímek hollywoodských parametrů a to ve všech směrech. Hamilton disponuje precizním scénářem, který velmi dobře rozvíjí psychologii postav a zároveň velmi dynamickým dějem s precizní akcí, kterou paní režisérka umí a plně nechá vyniknout svoje eso v rukávu, pro mne doposud neznámého Mikaela Persbrandta. Ten totiž ve své roli doslova válí. 85% ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Hned jak jsem v úvodních titulcích zahlédl, že v tomto filmu hraje nějaký pan Flemyng, bylo mi jasné, že půjde o řádně tvrdou bondovku. A nebyl jsem zklamán. Není to sice tak efektní, jako veselé eskapády agenta Jejího Veličenstva, nicméně o to uvěřitelnější. Pro roli ústředního masomlýnku s prošlým záručákem byl navíc velmi vkusně vybrán úžasný exemplář, který má bezpochyby ve Valhalle rezervované místo po Odinově pravici jen za svůj xicht, a ne zase nějaký Matný Démon. Škoda jen, že Švédové neudrželi kulervoucí počáteční tempo až do konce, nicméně i tak je to na silnější 4 hvězdy. Za interesantní hrdinovo trauma však nemohu než zaokrouhlit nahoru. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Takový lepší průměr. Hamilton je charismatický klaďas k pohledání, ale trochu mu sráží nohy scénář. A samozřejmě obligátní "výroba" traumatu, byť tady je alespoň nečekaná a neslouží tak úplně k jeho "pohonu" vpřed. Začátek je nečekaně dobrý a brutální a závěrečná bitka v hotelu ukazuje, že režisérka má svého Greengrasse dobře nakoukaného, ale občas se objevuje nuda. A to u takovýchto filmů nepromíjím. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

O zlomenú ruku prepracovanejší scenár, o vykrútený krk sofistikovanejšia réžia, o vypichnuté oči uveriteľnejšie herecké výkony (mimo hlavného predstaviteľa) a Jason Bourne by aj bez Freddieho začal spoznávať nočné mory. Každopádne sa severania pochlapili a uštedrili riadny kopanec na solar americkým predraženým sladkostiam. 3 a 1/2* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)
  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama