Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (120)

Dont 

všechny recenze uživatele

Dosti nekonzistentní, skvělé momenty se střídaly s pasážemi o dvě třídy horšími. Chápu, že se tvůrci drželi předlohy, ale toho sadistického „Okamuru“ bych z toho vystříhal. Nic proti podnikání, ani proti nástupu éry Meidži a japonské průmyslové revoluci, ale mě prostě tahle linie kazila dojem z jinak zajímavě zpracovaného samurajského příběhu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne absolutní PECKA!!!! Samurajský žánr patří k mým zcela nejoblíbenějším, takže tady bylo rozhodnuto o zábavě již předem. Ovšem dostal jsem mnohem více, než jsem čekal. Na jednu stranu mírně nadlehčená a tím nezvyklá atmosféra, mírně "comixově" laděný styl podání, ovšem výsledek absolutně dokonalý. Například již vizual filmu je úžasný. Špičková kamera, prostředí, úžasné kamerové záběry, ... Hlavní postava je takovej holčičí klouček, žádnej těžkotonážní samuraj co rube nepřátele silou jak polínka na dřevo. Právě naopak neuvěřitelně svižný a rychlý chlapeček, proti kterému nemá absolutně nikdo vůbec šanci. Děj je sice naprosto tuctový a je spíš zhmotněním anime seriálu a mangy do filmové podoby (a daří se ...). Hlavní je akce a té je opravdu hodně a od začátku je porcovaná divákovi v pravidelných dávkách. To mne však stejně nepřipravilo na "samurajské akční INFERNO", které trvá bezmála 30 minut závěru filmu a skládá se z poražení 250ti nepřátel u vily záporáka. EXCELENTNÍ souboj "katana vs dýka" (nejlepší souboj ve filmu) a závěrečný souboj s ultimátním samurajským hovadem, který trvá neuvěřitelně dlouho a je to totální adrenalinová jízda!!! Jo!!!! Tohle sakra jo!!!! Lepší než všechny USA-akčňáky co jsem viděl za poslední měsíc, Asie je prostě moje, Asie vládne!!! Obrovské překvapení ... Doporučuju zejména příznivcům mangy,seriálu a samurajského žánru. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se! Extrémně! Strašně moc! Úvod máme za sebou. Teda, šlo z toho poznat, že se mi film vážně moc líbil? Pokud jo, budu pokračovat. Pokud ne...tak taky. Postavy, děj, akční scény, všechno jsem si strašně moc užila. Jak to bylo střídavě vtipný a vážný, napínavý a odlehčený, ale zároveň to mělo i co říct. Na pokračování půjdu ráda a brzo  :) ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Rurouni Kenshin jako anime je super. Tenhle film nebyl nějak špatně zpracován, to ne, ale tak nějak mi to vadilo. Nelíbily se mi scény, kde herci lítají vzduchem jako ve filmu Ang Lee Tyge a Drak :( V dnešní moderní době už to není taková parádička jako před 14ti lety. Hlavní zloun filmu se mi nelíbil vůbec, měla bych pro něj několik hanlivých označení. Hudební doprovod se mi zdál taky poněkud mimo mísu a Takeru Sató mi prostě na Rurouni Kenshina nesedí. Jinak by to i šlo, slušný akčňák se samuraji a tak, ale já jsem prostě přespříliš ovlivněná původním anime. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Moderná verzia samurajských príbehov zasadená do doby Meidži pojednáva o tulákovi Kenšinovi, kedysi slávnom zabijákovi, teraz pútnikovi snažiacom očistiť svoje dávne skutky tým, že bude ľuďom pomáhať. V zásade jednoduchá prízma kedy cesta o pomste je dláždená dobrými úmyslami hlavného hrdinu je podaná epicky a využíva prostredie historického obdobia pomerne dosť a s gráciou. Príbeh nie je podaný pomalým štýlom ako je u samurajských príbehoch jedným zo základných pilierov. Čo ale nie je na škodu. Je to nový príbeh, pre novú generáciu divákov. Ale možno práve preto tomu chýba vyspelosť žánru Džidaigeki. Myšlienky a motivácie celkom pokulhávajú . pretože nie sú uzatvorené. Vzhľadom na to, že existujú ešte 2 pokračovania môže sa celý stav a pocit z filmu zmeniť. Takto je to dobrá jednohubka na jedno pozretie, ktorá ale nechytí za srdce. Nahodnocujem za súboje a za Jú Aoi. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)

Reklama

Reklama