Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (581)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PODCENILI JSME JEJICH INTELIGENCI.“… /// Pohádka pro děti do 15ti let, ve který Čínani bojujou s vetřelci, ale i kdyby jich bylo vo milión víc, bez Matta by dokázali hovno. Dalo by se na to „normálně“ koukat. Ovšem to by příběh nesměl bejt jednoduchá píčovina, spolíhající na vomalovánky, hafo CGI (nebejvá většinou na škodu, ale tady z toho má cákat majestátnost – Čínská samozřejmě) a (ucházejícího) Damona. Navíc je to uvěřitelný jak proslov Kalouska (Mirka). Amíci velkolepě doprasili dalšího fajn režiséra. A podcenili naši inteligenci… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju digitální bordel. 2.) U zdi mám zelený svině. 3.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jason Bourne s pricem Oberynem pátrají po střelném prachu a náhodou se připletou do epické bitvy číňanů s bájnými bestiemi. Na papíře to zřejmě vypadalo lépe než to ve skutečnosti dopadlo. Velký rozpočet je cítit z každého záběru, ale po obsahové stránce jde o nekonzistentní mix prázdných dialogů, nelogičností a plochých postav, o kterých se kromě jmen v podstatě nic nedozvíte. Damona mám rád, ale tahle role mu nesedla. Zároveň ale pohybuji, že by kdokoliv jiný ze současného hollywoodu zvládl tuto roli lépe, protože tam vlastně není moc co hrát. Jako delší intro k počítačové hře by to nejspíš fungovalo, jako samostatný film se stopáží pouhých 90 minut to v silné konkurenci amerických blockbusterů bohužel neobstálo. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $45,540,830Tržby Celosvetovo $334,933,831Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,111,088Tržby za predaj DVD v USA $5,154,193║ No tie príšerky ma fakt zaskočili, netušil som že sa to bude uberať až tak smerom k fantasy. Osobne som dúfal, že to bude skôr niečo dôstojnejšie o veľkom čínskom múre. Takto to je len laxné tuctové fantasy, ktoré pripomína uletenú "všestrannosť" Paul W. S. Andersona (Pompeje, Traja mušketieri). Našťastie ale Zhang Yimou je ale zručnejší režisér a dokáže sa aspoň vyhrať s vizuálom. Proste film kde sa zas pekne vybláznili kostyméri, akcia taký guláš ale újde, trikovo znesiteľné. /50%/ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud k filmu přistoupíte, jako k nenáročné a vizuálně zajímavé podívané, můžete se velice dobře pobavit. Triky jsou povětšinou spíše mizerné, ale akce je dost, film není dlouhý a dokáže pobavit. Rozhodně však neočekávat nic světoborného a nejznámější režisérova díla to připomíná jen občasnou vizuální stránkou. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|68%| Viděno v kině (2D s českým dabingem). Původně jsem návštěvu velkého plátna neplánoval, ale nakonec jsem se bezmyšlenkovitě rozhodl, že se do toho pustím. Trailer mě moc nezaujal, podobné typy filmu např. Pompeje nevyhledávám. Je to takový typ moderních přeefektovaných filmů. Při od chodu z kina jsem ale měl vcelku pozitivní pocity. Zas tak zlé to nebylo. Dokonce jsem cítil, že to mohlo být ještě lepší. Digitální scény, efekty – to vše zde bylo, ale v rozumné míře – tak jsem to alespoň cítil. Bylo to pěkně natočené, hezké prostředí, první začáteční velké střetnutí s monstry bylo asi nejlepší. Pak už to moc nepřekvapilo a finále bylo už výrazně slabší. Sice se to furt drželo stejným stylem, ale už mě to tolik nebavilo. Scénář a příběh – to vše je moc jednoduché a snad každý čin postav jsem snadno předvídal. Kdyby se tyhle všechny prvky trochu vyladily, bylo napínavější finále a lepší příběh, mohl by to být minimálně o třídu lepší film. Ale jinač si stěžovat nemůžu. Na to jedno shlédnutí, to bylo až moc dobré. Hudba byla rovněž slušná. Matt Damon mě zde oproti slabému poslednímu Bourneovi docela bavil, stejně jako většina čínských herců. Pedro Pascal mě moc neoslnil, ale Willem Dafoe zde byl už úplně zbytečný. Nic zásadního filmu nemůžu vytknout, rád bych dal tu čtvrtou hvězdu, ale přesto mě to až tak moc nepohltilo. Někdy si to možná ještě jednou pustím. Nadprůměr to v každém případě je. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Matt Damon (William) a jeho rodina strávili takmer pol roka v Číne kvôli natáčaniu. (belinko)
  • S rozpočtom 135 miliónov dolárov ide o najdrahší čínsky film do roku 2016. Kvôli obrovskému množstvu príslušnej posádky pracovalo na produkcii viac ako sto prekladateľov. (beso74)

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno