Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (247)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kang in-ho prichádza zo Soulu do malého mestečka Mujinu, aby učil na škole pre postihnuté deti. Váčšina študentov je hluchonemých, pochádzajúcich z neúplných rodín, ťažkým sociálnym zázemým či úplný sirotkovia. K týmto deťom treba pristupovať so špecifickým prístupom. Kang sa na svoju novú životnú skúsenosť nesmierne tešil. No to, čo ho postretne si nepredstavoval ani v najhoršom sne. Prejavovať svoje názory k tomuto filmu nemá žiadny zmysel. Pokiaľ sa Vám tento snímok dostane pod kožu, jediné čo budete pociťovať je obrovská zlosť. Tento film rozhodne nie je pre každého. Nechápem ako mohli s deťmi natočiť takýto film a ako ho VÔBEC točili ... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si Echt Drama,ale nakonec jsem se nespálil a díky zajímavé látce film zasahuje i do Thrilleru a divák dostane vskutku drsný, emotivní, zlý a krutý matroš. Vynikající příběh, který diváka vtáhne do děje a nutí ho si projít různými fázemí, kde budete fandit, věřit, modlit se a vzápětí nenávidět, řvát, nadávat,brečet. Ano tak takhle silně se mnou film nezamával ani nepamatuji a že film bude okořeněn i soudem, což já jako milovník právnických thrillerů uvítám v otevřené náruči, tak o hodnocení bylo dávno rozhodnuto. Že je film podle skutečných události a pozměnil zákony Korejské ústavy je pouze krásná třešnička už tak na dosti vynikajícím dortu. 100% ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Podepisuji se pod komentář Flippera, ten dle mého vystihl implicitní poselství tohoto příšerného filmu (to co se na obrazovce děje, nemohu nazvat ničím jiným než svinstvem první ligy - proto, zvolené adjektivum) naprosto přesně. Ještě se hodí jedna otázka, vzhledem k tomu, že je film natočen dle skutečné události - Co jsme to za lidi, když TOHLE dovolíme? 90% ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

O syrovosti filmu, která zobrazuje bezútěšnou krutost reality, v níž lidé myslí na spravedlnost až na posledním místě, tu už bylo psáno mnohé, takže tato slova mohu jen potvrdit. Film lze brát jako palici, která útočí na naivy, jež věří v to, že lidé se postarají o potrestání zla a naopak ti ctnostní dosáhnou svých cílů. Dogani na to jde dobrou cestou a věřím v to, že všichni diváci po zhlédnutí vyjdou otřeseni tím, co se může dít a přitom stát nechá viníky odejít bez úhony. Na některé scény nebyl hezký pohled a podle mě by neuškodilo, kdyby tvůrci nemuseli zobrazovat vše a něco nechali jen na slovech, ale někdo asi potřebuje explicitně ukázat, o co film usiluje, aby se do něj dokázal vžít. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

V máloktorom filme divák nájde toľko násilia, bezmocnosti a beznádeje ako v Dogani. Výsledným pocitom je depresia, pretože počas života príliš často sledujeme príbehy končiace happy endom, a ten sa v tomto prípade, ale ani v živote, nekoná. Južná Kórea je na opačnom konci zemegule a mohlo by to zvádzať k tomu, že ide o nejaký regionálny problém, ktorý umožňujú kultúrne a politické odlišnosti. Ale nie. Aj na našom malom svojstojnom Slovensku máme podobný prípad resocializačného zariadenia Čistý deň. Odlišnosť spočíva prakticky iba v tom, že tam išlo o hluchonemé deti, a u nás o chovankyne, ktoré prešli drogovou závislosťou. Ale inak, ako cez kopirák. Vrátane liknavosti pri vyšetrovaní a nulového odhodlania k potrestaniu vinníkov. Filmy tohto druhu sú užitočné, aj keď dobrú náladu po záverečných titulkoch nemôže očakávať nikto. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)
  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)

Reklama

Reklama