Reklama

Reklama

Turbo je obyčejný malý šnek, který má velký sen. Žít život hlemýždím tempem ho neuspokojuje, touží po mnohem vyšší rychlosti. Neustále trénuje, své pokroky měří metrem. Jeden metr dokáže aktuálně „uběhnout" za sedmnáct minut. Kvůli tomu příliš nezapadá do hlemýždího společenství. Mezi hlemýždi se totiž nenosí velké sny a velká rychlost, důležitějším ukazatelem jsou odpracované hodiny na hlavním zdroji obživy, tedy na „rodném" rajčatovém stromku. Turbův bratr Čet, jehož krédem je „Bezpečnost na prvním, posledním i všech ostatních místech", má svého bratra rád, ale také má obavy, že Turbova posedlost rychlostí ho jednou přivede do neštěstí. Jeho nejhorší obavy se naplní ve chvíli, kdy Turbo opustí rodné rajče a vydá se do světa, aby si splnil své sny o vyšší rychlosti.  Fatální střet se speciálně upraveným motorem nadupaného sportovního auta změní jeho molekulární strukturu a díky této podivné nehodě získá Turbo superschopnost: Neuvěřitelnou rychlost. V tu chvíli se přestává pohybovat šnečím tempem a jako neónová střela si to drandí ulicemi Los Angeles někdy i ve třísetkilometrové rychlosti. Ale i když je Turbo nabitý turbo rychlostí, nedokáže uprchnout Titovi, spolumajiteli kalifornského stánku s rychlým občerstvením, jehož koníčkem a velkou vášní je organizace šnečích závodů v nákupním centru Starlight Plaza. Tito záhy pozná Turbův potenciál a zařadí ho do své stáje, mezi „šnečí jezdce" s ulitami, které připomínají závodní mini autíčka. Tito drsní hlemýždí závodníci se s Turbem rychle spřátelí a společně se vydají na cestu plnou dobrodružství, protože rychlíka Turba pouhé šnečí závody rozhodně neuspokojí. Na cestě za snem si uvědomí, že těžko uspěje sám bez pomoci druhých a že když pomůže splnit malé sny svých kamarádů, pomohou mu na oplátku splnit ten jeho, velký – vítězství ve slavném závodu Indy 500, kde budou jeho soupeři opravdová auta. (CinemArt)

(více)

Diskuze

fimler

fimler (hodnocení, recenze)

No jo taková blbost pro děti, ale mám pro to pochopení takže 4*!

Norino12

Norino12 (hodnocení, recenze)

perfektná rozprávka, na ktorej som sa poriadne z chuti zasmial :D škoda, že sa ju nedá ešte ohodnotiť ;)

sh3riff

sh3riff (hodnocení, recenze)

člověk to už viděl a nemůže to ani ohodnotit protože to v česku nemělo premiéru .. to super systém

SpeedyCZ

SpeedyCZ (hodnocení, recenze)

CZ distributor s tím nemá co dělat. Je to proto, že Foxové naší evropskou vlnu (CZ,SK, němci, francouzi, britové, dánové, holandsko, maďarsko..) narvali až na podzim. Proč, to je otázka. Smysl to určitě nedává.

tommmy89

tommmy89 (hodnocení, recenze)

asi na to pôjdem do kina, naposledy som bol na "Tangled" :-D To bolo dosť dávno, ale verím v to, že tento animáčik nesklame - vypadá dosť zaujímavo kvoli námetu :) 3D to musí byť skvelé !

jaqubko

jaqubko (hodnocení, recenze)

ja neviem, možno som slepý ale.....kde tam je rýchlo a zbesilo? navyše je to recyklácia toho istého vtipu už snáď po 4krát v Turbovej kampani. jediné čo potešilo je hudba z Drivera

Uživatel Borda01 smazal svůj příspěvek.

Prcek008

Prcek008 (hodnocení, recenze)

Radši bych viděl animák o těch formulích než o nějakym slimákovi.

Gtados

Gtados (hodnocení, recenze)

jaqubko: mi přijde, že texty od uživatele djmichal01 překládal GOOGLE :D

Ale_Si

Ale_Si (hodnocení, recenze)

Slimák bude chtít vyhrát nejslavnější americký závod - Indianapolis 500. Dreamworks spolupracují se sérii IndyCar a své cameo tam bude mít i Mario Andretti a určitě další legendy Indy 500.

jaqubko

jaqubko (hodnocení, recenze)

vidím že užívateľ djmichal01 má stroj na cestovanie časom.....ale keď sa tak kukám na jeho profil tak sa to asi dá ospravedlniť

Dlee

Dlee (hodnocení, recenze)

remiéra filmu je naplánovaná na 19. Července 2013, do Česka se podívá 17. října.

Slunkoo

Slunkoo (hodnocení, recenze)

Turbo  žijúci na zahrádke,  je obyčajný slimák ,ktorý má sen -stať sa najrýchlejším slimákom na svete.Keď mu podivná náhoda dáva takúto možnosť, Turbo vynaloží všetko svoje úsilie,aby sa jeho sen stal realitou.

Krisslybear

Krisslybear (hodnocení, recenze)

Ľudia vie niekto niečo nové o tomto filme ? Som celkom zvedaví o čom to bude Samuel L. Jackson a Ryan Reynolds ? To sa nechám fakt prekvápiť ! :)

Reklama

Reklama