foto

Kurtwood Smith

  • nar. 3.7.1943 (73 let)
    New Lisbon, Wisconsin, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kurtwood Larson Smith je divákom známy hlavne ako šialený gangster Clarence J. Boddicker z akčného filmu RoboCop alebo večne podráždený Red Forman zo seriálu Tie roky sedemdesiate. Za sebou má však mnoho iných seriálových i hereckých vystúpení, na ktoré sa pripravoval v divadelnom súbore California Actors Theatre.

Vo filmoch často dostával role nevrlých či prísnych postáv, ako napríklad v dráme Spolok mŕtvych básnikov alebo ako prokurátor vo filme True Believer. Pre sci-fi fanúšikov bude určite známy ako prezident galaxie z niekoľkých filmov série Star Trek.

Jeho kariéra však na prelome storočí začala výrazne stagnovať, z čoho ho vytiahli seriálové úlohy. Okrem spomínaných Tých rokov sedemdesiatych sa predstavil v nie veľmi úspešnom seriálovom remaku Siedmych statočných. Taktiež sa venuje dabingu, avšak nezaoberá sa iba filmovým dabingom. Nadaboval hlasy i do rôznych PC hier ako napríklad Fallout Tactics alebo Freespace.

Jeho manželkou je herečka Joan Pirkle, s ktorou si zahral vo filme RoboCop. Oženil sa s ňou tesne po dokončení filmu, keď bol už raz rozvedený a mal dve deti. Jeho syn je Shannon Smith, hudobník a rozhlasový moderátor známy pod prezývkou Dr. Sauce.

Michal "toi-toi" Fatura

Herecká filmografie

Filmy

2017 Amityville: The Awakening
2015 Raise The ToyGantic
2013 Turbo
2012 Hitchcock
2011 Billion Dollar Freshmen (TV film)
Cedar Rapids
2010 All American Tooles
2007 Supreme Courtships (TV film)
Znovu od začátku
2006 Hard Scrambled
Nezkrotná Dee Dee
2003 Lonely Place
2002 Teddy Bears' Picnic
1999 Narušení
1998 Black Jaq (TV film)
Drtivý dopad
Jasná lež (TV film)
Safety Patrol (TV film)
Útočiště
1997 Zázračný běžec
1996 Čas zabíjet
Občanka Ruth
Operace: Zlomený šíp
1995 Last of the Dogmen
Přepadení 2: Temné území
Zemřít pro...
1994 Když spravedlnost spí (TV film)
Smrt v dohledu
1993 Doorways (TV film)
Helena v krabici
Osudný omyl
Srdce a duše
1992 Pevnost
Please Watch the Jon Lovitz Show (TV film)
1991 Oscar
Společná hra
Star Trek VI: Neobjevená země
Stíny a mlha
1990 Rychlá změna
12:01 PM
1989 Obhájce pravdy
Společnost mrtvých básníků
Srdce jihu
1988 Homesick
Rambo III
Two Idiots in Hollywood
1987 Chladnokrevné komando
RoboCop
1986 Vánoční dárek (TV film)
1985 Deadly Messages (TV film)
International Airport (TV film)
Tajemná noc duchů (TV film)
1984 Okamžik záblesku
1983 Když chlap zešílí
Missing Pieces (TV film)
Staying Alive
1982 Renegades, The (TV film)
1981 Murder in Texas (TV film)
Páskové z Los Angeles
1980 Roadie

TV seriály

2016 Agent Carter (TV seriál)
A Little Song and Dance (S02E09)
The Edge of Mystery (S02E08)
Monsters (S02E07)
další epizody (7)
2015 Patriot (TV seriál)
2014 Resurrection (TV seriál)
2013 Beware the Batman (TV seriál)
2012 Wedding Band (TV seriál)
2011 Chaos (TV seriál)
Láska bolí (TV seriál)
2010 Neighbors from Hell (TV seriál)
2009 Titan Maximum (TV seriál)
2008 Můj nejhorší týden (TV seriál)
2006 Squirrel Boy (TV seriál)
2005 Robot Chicken (TV seriál)
2004 Dr. House (TV seriál)
2003 Battle Force: Andromeda (TV seriál)
2002 Fillmore! (TV seriál)
2001 Gary & Mike (TV seriál)
The Zeta Project (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
1998 Sedm statečných (TV seriál)
Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
1997 Spawn (TV seriál)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Rok pekla II (S04E09)
Rok pekla I (S04E08)
1996 Akta X (TV seriál)
Groteska (S03E14)
Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Ozvěny minulosti (S05E08)
Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
1993 Big Wave Dave's (TV seriál)
1992 Kocour Raplík (TV seriál)
1989 Ve stínu hákového kříže (TV seriál)
1987 New Adventures of Beans Baxter, The (TV seriál)
1986 Sever a Jih II (TV seriál)
1983 Renegades, The (TV seriál)

Dokumentární

2003 I Love the '70s (TV seriál)
1995 500 Nations (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace