Reklama

Reklama

Malá dívenka Hotaru se ztratí v lese, o němž se vypráví, že se v něm vyskytují zvláštní bytosti. Jedna taková bytost se před ní objeví a z lesa ji vyvede. Laskavý zachránce se jmenuje Gin a kromě masky na něm nic zvláštního není. Nebo vlastně je: dotkne-li se ho nějaký člověk, tak nadobro zmizí. I přes tento nedostatek se mezi Hotaru a Ginem vytvoří pouto, které časem sílí i bez fyzického kontaktu. (Ne4um)

(více)

Recenze (58)

kubka4 

všechny recenze uživatele

45 minut krásného filmu o přátelství a lásce. I přesto, že on je "duch" a ona normální člověk, tak se stanou přáteli a vytvoří se mezi nimi pouto, které vydrží po mnoho let. Jenže to má háček, nesmí se nikdy dotknout... Takový je začátek příběhu Hotarubi no Mori e, který i přes svou kratší stopáž obsahuje opravdu mnoho emocí. Vše je doplněno krásnou hudbou, která vše jen umocňuje. Vyražte do "lesa světlušek" (jak říká anglický název) a zažijte krásné chvíle v jeho kouzelném světě. - 100% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Magické...a tím nemyslím jen křehké pouto mezi Hotaru a Ginem, ale i samotný les, který je krásnou animací doveden málem k dokonalosti, tak živoucí, že jsem téměř cítila každý lísteček na stromech, každý závan větru. A i když tento citlivý snímek musel skončit, tak jak skončil, můj smutek má takovou poetickou příchuť. ()

Reklama

Hem.m 

všechny recenze uživatele

SPOILER -> Nemusel umřít.. <- SPOILER I přes to, že z neznámého důvodu mi tu byl 3x smazán komentář, zkusím napsat další.. Romantika, která rozhodně neurazí žádného sado-masochistu, který si libuje v zálibě, které se říká mlácení dětí.. Vím, že se ho nesměla dotknout, ale když někoho milujete, zachráníte ho, i když by vás to mělo stát život.. A to myslím vážně, to děvče mohlo několikrát zemřít. Tento film mě vůbec nenadchl a doufám, že můj komentář už smazán nebude. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Začátek super, uprostřed nic a zničeho nic přijde uspěchaný předvídatelný konec. Spousta věcí nijak neposouvá a neprohlubuje příběh a je to použito samoúčelně. I když film prakticky žádný děj nemá. V jedné větě by šlo převyprávět celých 45 minut. Příjemně lyricky plyne, nálada a city se postupně přelévají, ale člověk neví proč. Je to člověk a duch, o kterých nic nevíme, netušíme, proč se mezi nimi vyvinul ten vztah a chemie nefunguje. Je krásné sledovat jak jsou na festivalu spojeni kusem látky jako na rande. Je to romantické, hezky se na to kouká, ale jen pasivně přijímáme že něco nějak je, bez možnosti pochopit cokoliv. Poznat jejich osobnosti, povahy, myšlenky, city... Je to krátké a pro tu atmosféru a krásnou animaci nelituji, že jsem Hotarubi no mori e viděl, ale odfláknuté zpracování závěru všechno hezké zkazí. Té holce setkání s ním zkazilo život. Nebýt tam dějově úplně zbytečná část z města, kde mimo léto žije, tak přijdeme o to jak nepoužitelná a mimo je. Když není v létě s ním, tak vůbec nevnímá, co se kolem ní děje. Děsivé. SPOILER ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Je to obstojný kraťas, velmi, velmi minimalistický, přesně dávkovaný... ale popravdě, už někdy přestávám mít chuť přistupovat na tu nekonečnou hru na city. A za těch posledních pár let, co jsem podobných filmů viděl, mě tenhle nakonec až tolik nevzal. Možná je to jednoduše mým rozpoložením - tím, v jakém stavu se sami nacházíte, při sledování. A že pokud bych tohle viděl ve správný den, několik let zpátky, nebo několik let později, možná by mě to střelilo a zamiloval bych si to. Ale taky už něco, okolo čeho jsem kroužil dlouho a chtěl jsem to vidět. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Lesní svatyně zobrazená v anime i v původním manze doopravdy existuje. Jmenuje se Kamishikimi Kumanoimasu Shrine a leží v prefektuře Kumamoto na ostrově Kjúšú. (Jirka_Šč)
  • Snímek je adaptací stejnojmenné mangy od Yuki Midorikawy. (Hromino)
  • Jedná se o druhé dílo autorky předlohy, které režisér Takahiro Ōmori adaptoval. Prvním byl seriál Natsume yūjinchō (od r. 2008). (Hromino)

Reklama

Reklama