Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (523)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vicemene jsem to cekal. Docela zajimavy prostredi rozmlacenyho opustenyho mesta a parta urvanejch pratel, ktera leze kam nema. Penez zrejme nebylo moc, takze je vsechno ve tme, rozklepany a neni tu asi ani jeden poradnej zaber na "mutanty", ale ono to nejak ani nevadi, mozna to je naopak dobre, beztak by ty masky posrali a jeste by to pusobilo smesne. Celkove proste klasicky hororovy becko, ktery nenadchne ani neurazi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $18,119,640Tržby Celosvetovo $38,380,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $892,159 //počet predaných kusov 40,333Tržby za predaj DVD v USA $4,132,572 //počet predaných kusov 275,891║ no čakal som väčšiu filmovú hrôzu na to že to produkoval Oren Peli, lebo jeho Paranormal Activity za moc nestáli, v tomto prípade to ma aspoň ako takú atmosféru vďaka vybraným lokáciam, občas dobré napätie, hlavne keď sa veľký medveď vyrúti chodbou v paneláku... ale mohlo sa aj tak z toho vytrieskať ďaleko viac /35%/ ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

WTF?? Tak já nevím, kdo je to nějakej Parker, ale asi se na place moc nezdržel, protože tohle byla jasná ukázka toho, když chybí režie. Dále to nemělo děj, výpravu, smysl, pořádného predátora prostě nic. Měli jenom jednoho kameramana, který se den ode dne natáčení (a to natáčeli asi 5 dní podle výsledku) více a více unavoval až už kameru neudržel vůbec a ta plápolala jako praporek. Nakonec si nedělal ani starosti s tím, že stojí v pozadí, na co chodit pro dobré záběry?? Ti chytřejší "herci" si raději sami vyžebrali rychlou smrt, než aby se museli takto ponižovat a poskakovat. Tento film je katastrofa, já jsem ráda, že nějaká redukce filmů u nás v ČR stále existuje a tento film se do kin a snad ani na DVD nikdy nedostane.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný námet na film, to bez debaty. Otázne je nakoľko sa podarilo z tohto námetu niečo vyťažiť. Výsledok asi ťažko môže byť pre niekoho viac ako priemerný, hoci snaha bola. Výborný výber lokácií a opustené sídliská v meste dávali tvorcom slušné možnosti, ale budovanie atmosféry už bolo v rukách režiséra a to celkom nezvládol. Za celý film ma ani raz "netrhlo" ani som necítil nejaké silné vtiahnutie do deja. Nedokázal ma tak strhnúť, aby som dychtivo očakával čo bude nasledovať, prípadne aby som sa bál o postavy. Film pravdepodobne zapadne do kategórie "rýchlo zabudnuteľných". Ak si po rokoch na niečo spomeniete tak možno na názov a toho medveďa, čo robil revíziu výťahovej šachty...50%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu je to jasné. Evropa a zvláště rusky hovořící země mají spadeno na mladé americké turisty a většina z nich už svoji rodnou americkou půdu již více nespatří. Zvláště, pokud se nechají zlákat na exkurzi ukrajinského Černobylu, který i přes letité působení radiace po tragickém výbuchu jaderné elektrárny, není tak pustý a prázdný, jak se na první pohled nezkušeného a nadšeného amerického turisty hledajícího dobrodružství pro něj jistě v exotických končinách, může jevit. Děsivé tajemství, které nemělo spatřit světlo světa a je úzkostlivě střeženo armádními jednotkami, postupně vyplouvá na povrch v radiaci zamořeném prostoru a veselý výlet se mění v boj o holé životy. Působivý hororový příspěvek mísící realitu s fikcí je natočen velmi dynamickou kamerou, která evokuje dokumentární styl,který v tomto případě zaručeně funguje. Debutující režisér Bradley Parker zbytečně nezatěžuje diváka sáhodlouhým okecáváním, a po příjezdu do zpustošeného města zkázy, velmi úderně a napínavě rozehraje působivý a přímočarý boj o přežití. Kamera velmi často ukazuje jen to, co chce a zdařile navozuje dojem, kdy má divák pocit, že je přímým účastníkem akce. Byl jsem zvědavý a napjatý, co se v příštích okamžicích strhne, a zda se turistům podaří najít z toho pekla cestu ven. Nějaké to překvapení v podobě drastického konce nesmí chybět, a navíc neokoukaná herecká sestava to zahrála velmi uvěřitelně. Nejznámější z nich je asi populární zpěvák Jesse McCartney. Film mně hodně rychle utekl, nemá příliš rozvětvené dialogové pasáže, je napínavý, má spád, a tak nestihne nudit. Kdo ví, jak to tenkrát bylo, když to před léty v Černobylu bouchlo, co se utajilo a co ne, a tohle téma doposud ještě žádný horor neřešil. Tenhle se toho nebál a přišel se zajímavým zpracováním známých faktů zabalených do kvalitního dynamického a napínavého hororu. Já si exkurzi po městě duchů dal s chutí. 100% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Film nebol premietaný pred kritikmi. (ShortyIC)
  • Ve filmu se neobjevil jedinný záběr, který by byl natočený v Černobylu. Natáčení probíhalo v Srbsku a Maďarsku. Scéna uvnitř velínu se natáčela v Kelenföld Power Plant v Budapešti. Scény ve městě Pripyať byly ve skutečnosti natáčeny na opuštěných sovětských armádních letištích. (Skarface)
  • V Rusku a USA se ozvaly hlasy, že celá myšlenka je cynická a znevažuje oběti černobylské katastrofy. (Sufferer)

Reklama

Reklama