Reklama

Reklama

Cold Skin

Trailer 1

Po dlouhé plavbě přichází mladý meteorolog Friend (David Oakes) na ztracený ostrov v oceánu, aby na meteorologickém stanovišti strávil roční stáž. Na ostrově je pouze vrátný majáku Gruner (Ray Stevenson). Friend si rychle uvědomí, že Gruner něco tají a ostrov se zdá být neobyvatelný jen na první pohled... (LIVINGDEAD)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době působivý snímek, který ale zřejmě nezaujme každého. Spíše než Tvář vody se mi vybavil H.P.Lovecraft a hned za ním H.G.Wells. Proč se člověk vydá na širé moře? Před čím utíká? Co hledá? ,,Chtěl jsem najít ticho, klid a bezpečí, ale našel jsem peklo." A přeci, jak se zdá, bude tohle inferno lepší, než civilizovaný svět tam venku. Tedy zapálit si dům krátce po příjezdu nebylo chytré, ale nakonec se ukázalo, že nutné. Alegorie světa. Symbolika. Touha ničit, zabíjet, vyhlazovat...a touha milovat. ,,Grunere, co jsme to udělali?" Nádherná kamera - moře, útesy, oblaka, vlny, maják, tajemství - a skvělá ponurá hudba. Atmosferická záležitost. Ač dojde i na akci, masakr při útoku na maják, tak pro milovníky rychlých filmů tohle není... Vedle řady působivých scén se mi asi nejvíce líbila ta podmořská. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v nedávno viděným snímku " Headgame " i tento film začíná tím samým citátem od Nietzsche(ho) : Při boji s monstry si dej pozor, aby ses sám nestal monstrem. Jestli se dlouho díváš do propasti, samotná propast se také dívá do tebe . " Cold Skin " má podle mě společné s hororem jen velice málo. V podstatě jen pár úvodních minut. S odhalením ostrovních monster upadá atmosféra i napětí. Monstar bych vzhledově přirovnal jako něco mezi Avatarem a monstry z filmu " The Descent ". Já osobně bych film označil jako dobrodružný Sci-Fi s pár akčnějšíma scénama. Po vizuální stránce je film na vysoké úrovni, ale obsahově je to slabší. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nedá sa uprieť istá dávka atmosféry, ktorá smerom ku koncu gradovala, ale obsahová stránka toho divákovi veľa neponúkne. Vzhľadom na to, že tu nie sú žiadne gore scény a ani nič ďalšie čo by dokázalo hororovo nadchnúť, tak to bol problém. Jediné oživenie prinášali so sebou tí morskí tvorovia keď útočili na maják. Na druhú stranu ale, hoci tu nehralo veľa hercov, dokázali svojimi postavami zaujať, hlavne ten správca majáku bola zaujímavá a odporná persóna, hnusný ako kozie bobky v polievke. Priemer. 60/100 ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Osobně rozhodně lepší zkušenost než v případě The Crucifixion, jež si sotva udržel mou pozornost. Přesto, že můj zážitek byl v podstatě celistvý a očima jsem neuhýbala jinam, Gens začíná slušně degenerovat a z jeho snímků je cítit na kilometry daleko nedostatek jakékoliv múzy. Cold Skin sice není nic, co by nedokázal vymyslet každý za pochodu, nicméně atmosféru to má obstojnou a scény s útoky na maják hordou monster patřila k tomu nejlepšímu, co se ve filmu objevilo. Bohužel třetí třetina stopáže směřuje značně k bodu mrazu a divák už nedostane žádnou notnou dávku ničeho, co by se mohlo podobat šoku nebo momentu překvapení. Řemeslně je to ale slušná, chladná, ač velice zbytečná záležitost, kterou s upřímným srdcem nemohu doporučit. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Atmosfericky příjemná věc, navíc režíjně a technicky fakt na vysoké úrovni. Pochmurnost prostředí, osamělý maják, začátek dvacátého století, počáteční tajemno. Všechno O.K. Co je to ale platné, když mistr Gens neměl k dispozici lepší scénář. Cold Skin neví, jestli má více strašit, nebo řešit podivnou milostnou linku. Herci jsou v pohodě, ale kdyby mi to celé nepřipomínalo del Tora, bylo by to lepší. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Zbraně použité ve filmu byly pistole Colt 1911, puška Mosin-Nagant a puška Mauser K98. (K98)
  • Meteorolog Friend (David Oakes) dal žabí ženě jméno Aneris, ale ve filmu jí nikdy takto neoslovili. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama