Reklama

Reklama

Cold Skin

Trailer 2

Po dlouhé plavbě přichází mladý meteorolog Friend (David Oakes) na ztracený ostrov v oceánu, aby na meteorologickém stanovišti strávil roční stáž. Na ostrově je pouze vrátný majáku Gruner (Ray Stevenson). Friend si rychle uvědomí, že Gruner něco tají a ostrov se zdá být neobyvatelný jen na první pohled... (LIVINGDEAD)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (86)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Indie variace na The Shape of Water. Horor to teda moc není, spíše takové "del Torovské"/ "lovecraftovské" sci-fi drama se super cinematography a fajn temnou atmosférou, kterou dotváří především parádně zvolené prostředí. Je teda škoda, že největší slabinou je poměrně prázdný scénář a ujoudané tempo, kde divák neustále čeká, co z toho vyleze a kdy dojde k nějakému twistu, který tomu všemu dá nějaký smysl nebo rámec. A k tomu bohužel nedojde. Pár myšlenek to má, ale finále je spíše antiklimatické a některé motivy na můj vkus nedořečené. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, či sa to dá nejako chváliť alebo kritizovať. Ale asi skôr to druhé. Xavier Gens upadá. Páčilo sa mi to síce o niečo viac ako ten predchádzajúci pobožný blábol, ale na jeho prvotné extrémne snímky sa to nechytá. Príbeh o dvoch chlapíkoch, ktorí si svoj drahocenný čas každú noc krátia tým, že z vrcholu majáka odstreľujú morské panny. Tomuto mám tlieskať? Alebo by ma mala zaujímať platonická láska medzi mutantom a hlavným hrdinom? Technická stránka je vynikajúca, o tom niet pochýb (veď za tie milióny sa to snáď pokaziť ani nedalo). Akurát že vzhľad monštier by viac pasoval do Avatara a bojové sekvencie mi prišli asi tak hororové ako v Pánovi prsteňov. Ale áno, bola tam krásna príroda. A aspoň občasná akcia, ktorá prebudila tú zdĺhavú prázdnotu. Hlavne, že som pri tom nezaspal, aj keď veľa nechýbalo. 5/10 a pre mňa ďalšie sklamanie, len tak ďalej. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Cold Skin je film s krásnou přírodou a celkem dobrou myšlenkou a dobrým vzhledem potvor, ale jinak je zbytečně moc zdlouhavý a nedějový. Jako, na skoro dvě hodiny to prostě s takovýmhle dějem to prostě nevystačí. A že by tu byly bůhvíjak krásné a poetické záběry, které by to z nedějovitosti zachraňovaly, to tady fakt není. Postava Grunera byla dobře vykreslená, jelikož ukazuje, jak člověk v izolaci od ostatních lehce zešílí. Konec se mi líbil, akorát se teda divím SPOILER že vždycky za mrtvé považují ty nováčky a Gruner tam žije dost dlouho a nikdo se neptá po tom, jak to tam tak dlouho vydržel přežít KONEC SPOILERŮ. Ale je dobrý vidět, že Xavier Gens dokáže natočit zajímavý film bez nechutností, bohužel, vždycky (aspoň co jsem viděl) přežene stopáž. 3* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době působivý snímek, který ale zřejmě nezaujme každého. Spíše než Tvář vody se mi vybavil H.P.Lovecraft a hned za ním H.G.Wells. Proč se člověk vydá na širé moře? Před čím utíká? Co hledá? ,,Chtěl jsem najít ticho, klid a bezpečí, ale našel jsem peklo." A přeci, jak se zdá, bude tohle inferno lepší, než civilizovaný svět tam venku. Tedy zapálit si dům krátce po příjezdu nebylo chytré, ale nakonec se ukázalo, že nutné. Alegorie světa. Symbolika. Touha ničit, zabíjet, vyhlazovat...a touha milovat. ,,Grunere, co jsme to udělali?" Nádherná kamera - moře, útesy, oblaka, vlny, maják, tajemství - a skvělá ponurá hudba. Atmosferická záležitost. Ač dojde i na akci, masakr při útoku na maják, tak pro milovníky rychlých filmů tohle není... Vedle řady působivých scén se mi asi nejvíce líbila ta podmořská. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Adaptace Piňolovi skvělé literární předlohy není pouhým otrockým přenesením jejího děje na filmové plátno, ale osobitou variací na dané téma, která zachovává základní prvky příběhu, přitom má svoji vlastní tvář a především zdařile pracuje s neopakovatelnou atmosférou této drsné robinzonády nastolující otázky divošství, tolerance a osamění a spojující v sobě zběsilý boj o přežití s problémy poněkud bizarního milostného trojúhelníku. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Zbraně použité ve filmu byly pistole Colt 1911, puška Mosin-Nagant a puška Mauser K98. (K98)
  • Meteorolog Friend (David Oakes) dal žabí ženě jméno Aneris, ale ve filmu jí nikdy takto neoslovili. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama