Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 3

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (153)

erl 

všechny recenze uživatele

Zombi 2 bylo mé první setkání z tvorbou mistra Fulciho a musím říct že to byle velice příjemné setkání . Fulci má velice osobitou režii která se vyžívá především v detailním násilí a ponuré , nejisté atmosféře. Masky zombíků jsou pěkné , hudba jednoduchá a působivá herci hrozní:) Prostředí ostrova je exotické a originální . Vše graduje v napínavém finále kde Fulci vytvoří nervy drásající podívanou. Zombí filmy mám rád a myslím si že tento kousek patří mezi to nejlepší co může tento žánr nabídnout. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Všehochuť zmyslov a obrazov. Zelenomodrooké pohľady hrdinov à la Terenc Hill v rytme diska strieda drásavý rytmus domorodých bubnov a mazľavo blatovo vstávajúci pochovaní vojaci. Zmestí sa tam aj potápačská soft erotika,prístavný thriller s húkačkami a skorumpovanými policajtami, vyslanie reportéra na hon za senzáciou, vzťah dcéry a strateného otca/vedca, dokument National Geograficu o svojráznej láske žraloka s nemŕtvym a tiež nemocničné filmy o pomoci tretiemu svetu. Svojráz nezaprie ohňová omša vykupovania blúdiacich duší v kostole a grandiózny návrat kamery do veľkomesta: konečne si vypočujeme príjemnejšie správy! Veď nakoniec: nemôže byť prebudenie tela po smrti chápané aj nejako pozitívne? Prevažujú interpretácie uniformnosti a zblbnutia más. Ale nejde v skutočnosti o synonymum občianskej neposlušnosti voči spoločnosťou vopred prisúdeným úlohám (keď si mŕtvy, tak ním zostaň!)? Rádio sa predsa vyhráža zombíkom nasadením Národnej gardy. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Luxusný zombícky horor gore majstra Fulciho (Páter Thomas, Dom pri cintoríne) s vynikajúcimi maskami hnilých nemŕtvych, prekvapivým návratom k starým časom (kedy mŕtvoly neožili vinou toxického odpadu, ale silou šamanských woodoo rituálov), ukážkovo drevenými hereckými výkonmi, výpravou mrazivo vyľudneného džungľového ostrova a sériou nezabudnuteľných scén (očná buľva, apokalyptický záber na newyorský most, zombie vs. žralok). Myslím si, že stavať tento až nepríjemne hrôzostrašný, seriózne strašidelný, klasický a surovo obnažený horor po bok Zombi Holocaust a podobných brakov je zavádzajúce. Ale jasné, na Oscara to tiež nie je. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

brilantni ultranechutnost a dalsi mistrovsky krvavy skvost z dilny genia Lucia Fulciho... suverenni reprezentant zombie zanru (pozdejsi petihvezdickovy Burial Ground: Nights of terror je jen odvar) .. film, ktery prehodnotil muj zebricek nejoblibenejsich filmu vubec. Jedny z nejexcelentnejsich masek co horrorove platno nabidlo,.......navic skvele ladici minimal synth Fabia Frizziho,........ a proslulá podmorska scenka patrici do briliantoveho fondu horrorove zrucnosti,......Romerovy zombiehorrors Lucio timto snimkem degradoval do filmu druhe kategorie. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak strašně příšernýho, směšnýho a stupidního jsem snad ještě neviděl.Zombie filmů je dobrých asi tolik, co spočítáte na prstech jedný ruky nešikovnýho řezníka a tyhle starý mrdky se skoro nedaj ani dokoukat.Ty Romerovi sračky se sebezapřením a po deseti pivech, ale tenhle špektál pana Fulciho je něco mezi lobotomií a dovolenou v Rumunsku s partou Němců.Nemá smysl mluvit o těch příšerných hereckých výkonech, trapných maskách nebo co nejhůř té kameře, která celý film staticky stojí.I vroce 1979 vznikaly dobrý filmy, ale Zombi k nim rozhodně nepatří.Když se tam ten zombík pošťuchoval s tim žralokem, smíchy sem prosral do Tádžikistánu.0%. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní ženskou roli v tomto filmu hraje Tisa Farrow, sestra známější Mii Farrow. Obě sestry v mládí začínaly v béčkových hororech, z nichž se podařilo Mie vymanit úspěšněji. (Cimr)
  • Ačkoliv se v názvu filmu objevuje dvojka, žádný první díl neexistuje. Producenti se rozhodli parazitovat na celosvětovém úspěchu filmu Úsvit mrtvých (1978), který byl v Itálii distribuován právě pod názvem Zombi. (Němi)
  • Něteré ze zombie hrály bratrské dvojice. Ve výsledku si byli v maskách tak podobní, že někteří diváci propadali iluzi, že všechny zombie hrál jediný herec. (Divočák)

Reklama

Reklama