Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Úsvit mrtvých

Úsvit mrtvých (1978)

Za mne jednoznačně nejlepší zombíkárna všech dob, co kdy byla (a bude?) natočena. Prožíváme příběh čtyř lidí, kteří se před zombie apokalypsou uchýlili v obrovském obchoďáku a prostě to šlape a je to cool. Jako malej prcek, jsem se vžíval do rolí postav ve filmu a představoval jsem si, jak bych se napakoval a vyzbrojil, abych přežil ve světě plném zombíků. Romero dal v Night of the Living Dead základ žánru a i zde ukazuje, že zombíci nemusí zběsile běhat ani skákat, jako tomu je bohužel v současných "zombie filmech". A k tomu hraje bombastická synťáková hudba od Dario Argenta / Goblin. Prostě kultovní záležitost, se vším všudy.

Noc oživlých mrtvol

Noc oživlých mrtvol (1990)

Musím se přiznat, že se mi víc líbí tento remake, než původní originál z roku 1968, ač to může vypadat jako hereze. Maestru Savinimu se prostě podařilo zabrnkat na ty správný strunky. A cením, že nejde o pokus udělat pouhopouhou barevnou kopii originálu.

Terminátor

Terminátor (1984)

Naprostá klasika, kterou jsem poprvé viděl na VHSce a s příšerným dabingem, coby malý prcek. Narozdíl od dvojky, zde nejsou žádné vtípky ani odlehčující situace, jen vážná akce a děj. A k tomu hraje prim úžasný soundtrack od Brada Fiedela. A z těchto - a spousty dalších - důvodů mám (nej)raději jedničku. I když se mnou mnoho lidí nebude souhlasit.

Návrat oživlých mrtvol

Návrat oživlých mrtvol (1985)

Skvělá zombíkovská hororová komedie, která vtipně popírá základní premisu o tom, kterak sejmout zombíka výstřelem do hlavy. Bavil jsem se.

Zombi 2

Zombi 2 (1979)

Oproti Beyondu tohle dějově aspoň tolik nekulhá. Gore efekty jsou velice cool a srovnávat to s tvorbou od Romera je nesmysl. A kvituju tu super synťáckou hudbu, která film doprovází.

Pátý element

Pátý element (1997)

Na tento film jsem v době, kdy šel u nás do kin, byl celkem 3x. A to už je samo o sobě co říct. Za mě je to super zábavná jízda od začátku až do konce a navíc obsazená kvalitními herci. Prostě bavilo a baví stále.