Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nedávali v autobuse cestou k moři, kde tomu nejde uniknout, tak bych se k tomu asi nedostal. Ale musím říct, že to byl docela pohodový film s fajnovým příběhem. Taková romantická blbůstka, která se jednou za čas dá zhltnout. Krasobruslení je kravina, ale tenhle film celkem ujde. 60% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

v cesko slovensku kultovka, hlavne vdaka nove a diere na trhu a hlade po americkych romantickych komediach ktore v minulom ceskoslovensku chybali a ked uz sa nejake vyskytli nikdy neboli z tak zaujimaveho prostredia ako hokej a krasokorculovanie (chalani sa vidia v sweeneyim a jeho kukuci a dievcata urcite neodolaju krehkej ale ustipacnej moire kelly)... reziser glaser po running manovy otocill kormidlo o 180 stupnov a urcite bol ocareny stanicou MTV a vtedajsimi klipamy, lebo polovica filmu je v podstate len videoklip (same montaze za zvukov vtedajsich hitoviek!) s miestami otravnymi spomalovackami... v porovnani s dnesnymi romantickymi komediami pre mladych je to dost nevinne, ale ma to stale svoje caro a hlavne will ferrell okopiroval cely dej do svojej komedie blades of glory (vratane nebezpecnej piruety)... ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Jistě, od začátku je jasné, že ti dva, kteří se nemohou snést, se do sebe zamilují a že film je tak dalším romantickým slaďákem, kterých už bylo natočeno stovky, ne-li tisíce. Jenže ono to zde funguje jinak - sympatičtí herci, příjemné prostředí zimních hal a krasobruslení. Příjemná podívaná na den, kdy chcete lenošit a nemáte náladu na náročné snímky. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem mel sveho casu strasne moc rad (asi to bylo zpusobeno tim, ze jsem v te dobe hral hokej :-)) a poustel si jej stale dokola. I dnes pokud se k nemu dostanu stale ma pro me svoje kouzlo a to hlavne zasluhou uzasne ustredni dvojice, ktere vevodi D.B. Sweeney jako odpiskany hokejovy utocnik a trochu namyslena az frackovita Moira Kelly coby nadana krasobruslarka avsak bez partnera. Konec filmu nema chybu a je to ohromna podivana. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Sice naprostá pohádka, ale díky své roztomilosti a pohodovosti ji mám rád doteď a nemusím spoléhat pouze na nádech pubertální nostalgie, kdy jakožto kluk který vyrůstal na sběru hokejových kartiček a téměř bydlel na hokejovém stadionu v městě hokeji zaslíbeném Jihlavě, který opravdu vše, kde se vyskytlo slovo hokej nesmírně žral (ano, i tento film). Btw. jedna malá poznámka Doug Dorsey po zranění, zaviněné pádem a úrazem hlavy přestal vidět na 18% oka a znamenalo to konec kariéry a přitom v současné době válí po světových klužištích výtečný švéd Matthias Weinhandl, který po faulu jednoho z českých hráčů na jedno oko nevidí vůbec a je to jeden z nejlepších hráčů vůbec (dokonce jednou čechy obral o medaily). Ale zpět k filmu, prostě pohodovka. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Oba herce trénovala Sarah Kawahara, trenérka nejúspěšnější americké krasobruslařky Michelle Kwanové. (Ded@M@tes)
  • Při nátáčení se společně s D.B. Sweeneyem věnovala dva měsíce tréninku krasobruslení. Při tomto tréninku mezi nimi vzniklo blízké přátelství, které trvá dodnes. (Bauer)
  • Přímo na place při natáčení si Moira Kelly, která hraje Kate, zranila kotník. (Bauer)

Reklama

Reklama