foto

Brendan Fehr

  • nar. 29.10.1977 (39 let)
    New Westminster, British Columbia, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brendan se narodil 29.10.1977 v kanadské Britské Kolumbii, v průběhu dětství se s matkou a sestrami často stěhoval, takže žil například ve Winnipegu a Manitobě. V mládí hrál hokej a plánoval studovat učitelství matematiky, současně si přivydělával jako model pro místní časopisy. V roce 1997 se vydal do Vancouveru navštívit rodinu a při té příležitosti se zastavil v tamější modelingové společnosti Look Talent Management a hledal si práci modela. Manažer mu však navrhl, že by se mohl spíše uplatnit jako televizní herec. Brendan se to rozhodl zkusit, ačkoli o kariéře herce nikdy předtím neuvažoval. Tak mohl v ještě roce 1997 debutovat v seriálu "BREAKER HIGH", pak zkusit malé role v televizních filmech (SPOJENÍ SE SMRTÍ, PODEZŘELÉ CHOVÁNÍ) a epizodní úlohy v seriálech (NIGHT MAN, MILLENIUM).

První opravdovou rolí pro něj byla role Michaela Guerina ve sci-fi seriálu "ROSWELL", která mu zajistila popularitu mezi teenagery (Věrní fanoušci dokonce seriál odepsaný po první sérii svou podporou dotlačili ke třem sériím!) i nominace na Saturn Award a Teen Choice Award. Následovala malá, ale podstatná rolička v prvním dílu "NEZVRATNÉHO OSUDU" a hlavní role v upírském hororu HLADOVÁ NOC, v obou filmech po boku Kerra Smithe. Jeho další filmové příležitosti byly opět spíše menší, např. ve variaci na Rychle a zběsile MOTORKÁŘI, thrilleru NEMESIS a v historickém EDGE OF MADNESS...

V roce 2004 si zahrál hlavní roli homosexuálního teenagera Butche v dramatu SUGAR, byl za ni nominován na Genie Award. Poté se objevil ještě ve dvou průměrných komediích - VEZMI MĚ ZPÁTKY a DLOUHÝ VÍKEND. Velkou příležitostí pro jeho skomírající kariéru se stal znovu seriál, a to KRIMINÁLKA MIAMI, kde se objevil na začátku 4. série v roli laboratorního technika Dana Coopera. Po dvou letech však ze seriálu odešel a vrátil k hororu, nyní natáčí THE OTHER SIDE OF TRACK.

V současné době žije v Los Angeles s manželkou Jennifer. Učinkoval ve videoklipech U2, miluje hokej, Metallicu, rychlé motorky, což se občas "nenápadně" promítne i do jeho rolí, např. Michael Guerin byl blázen do Metallicy.

Pavlína "Ilicka" Illíková

Herecká filmografie

Filmy

2016 The Last Transmission
2015 Only I...
Roswell FM
2014 House of Secrets (TV film)
Stowaway, The
Strážci Galaxie
Zarra's Law
2013 Stranded
13 Eerie
2012 Adopce hrůzy (TV film)
Silent Night
2011 Fort McCoy
Nikdy nelži (TV film)
Vánoční polibek (TV film)
X-Men: První třída
2010 Ledová smrt (TV film)
Ledové ostří 4: Oheň a led (TV film)
2008 Other Side of the Tracks, The
2007 Fifth Patient, The
2006 Vezmi mě zpátky
2005 Dlouhý víkend
2004 Hvězda
Sugar
2003 Motorkáři
Nemesis
2002 Long Shot
Na pokraji šílenství
Wilderness Station, A
2001 Hladová noc
Tak mě zab!
2000 Christina's House
Nezvratný osud
1999 Our Guys: Outrage at Glen Ridge (TV film)
1998 Dokonalí andílkové (TV film)
Hand
Podezřelé chování
Spojení se smrtí (TV film)

TV seriály

2017 Volejte Saulovi (TV seriál)
Mabel (S03E01)
2016 Volejte Saulovi (TV seriál)
Fifi (S02E08)
2014 Noční směna (TV seriál)
2013 Longmire (TV seriál)
Carcasses (S02E02)
2010 Nikita (TV seriál)
2008 Samurai Girl (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Podvodník v laboratoři (S04E08)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
1999 Milénium (TV seriál)
Collateral Damage (S03E11)
Roswell (TV seriál)
1998 Milénium (TV seriál)
The Pest House (S02E14)
Nová Addamsova rodina (TV seriál)
1997 Night Man (TV seriál)
Zámořská střední (TV seriál)

Dokumentární

2016 Real Detective (TV seriál)
2000 2000 ALMA Awards

TV pořady

2000 Teen Choice Awards 2000, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace