Reklama

Reklama

Andělský podíl

  • Velká Británie The Angels' Share (více)
Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Hořkosladká komedie nasáklá skotskou whisky. Robbiemu je něco málo přes dvacet let, nemá práci, se svou přítelkyní Leonie čeká syna, za napadení jiného mladíka je odsouzen k veřejným pracím. A k tomu všemu ho ještě rodina jeho přítelkyně vůbec nemá v lásce. V téhle situaci najde Robbie naději tam, kde by ji nejmíň čekal – ve skotské whisky. Když si Robbie odpracovává svůj trest, seznámí se s partičkou povedených existencí v čele s Rhinem, kleptomankou Mo a neodolatelně tupým Albertem. Vedoucí této pracovní skupiny Harry má vášeň pro whisky, a když celou partu vezme na degustaci tohoto ušlechtilého nápoje, objeví v sobě Robbie talent pro rozpoznávání těch nejjemnějších chutí. A když se navíc dozví, že se chystá aukce náhodně objeveného soudku té nejlepší whisky na světě, vycítí Robbie příležitost, jak zabezpečit sebe a svoji rodinu jednou provždy. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (171)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Horkosladká komédia zo škótskeho prostredia v znamení whisky :) Robbie bol zo začiatku typický pouličný flákač, ktorý sa pri každej príležitosti dostal do problémov. Ale nebol v tom sám... Skupinky delikventov sa ujal empatický dobrák Harry a tu sa začína celý príbeh - zo začiatku trpký... Potom však vznikne štvorka, pred ktorou sa objaví plán pre lepšiu budúcnosť. A práve v tejto chvíli to začína byť zaujímavé, dramatické a k tomu všetkému dosť zábavné, hlavne vďaka skvelým hláškam a nie príliš inteligentným členom tejto party. Škoda, že prvá polka filmu nebola až tak úplne vydarená, ale lepšie ako keby bol začiatok skvelý a potom by to upadalo. Ale napriek počiatočnému vývoju to bol napokon dobrý film - a hlavne pekné posolstvo vo forme "anjelského podielu". Inak, škótska angličtina je teda poriadna divočina :D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na to, že si Andělé berou svůj podíl ze sudů whisky věřím rozhodně víc než na to, že se z delikventů stávají slušní občané. A jsem si celkem jistý, že režisér věděl, co mi chce sdělit, ale vzal to zbytečně dlouhou oklikou. Úvodní sociální drama je totiž tak nezáživně dlouhé, že jsem se chtěl s Andělským podílem naštvaně rozloučit. Pak však přišlo o něco lepší seznámení s vůní, chutí i barvou oblíbeného alkoholu a zlodějský závěr byl už naprosto vynikající. Jen si nejsem jistý tím, kolik diváků projeví tolik osobní statečnosti jako já a neopustí Robbieho dávno před první návštěvou palírny. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

hořkosladká jo, i když komedii bych dal do uvozovek, nebo aspoň na druhé místo. Ve výsledku docela milá pohádka o odpadlících i flákačích, kterým společnost moc velkou naději na polepšení a tím pádem na zlepšení nedává. Ale shodou šťastných náhod to mají šanci změnit - a těch náhod je tam až až a proto ta pohádka. Je to natočeno příjemně s drsným skotským naturelem a jemným humorem. A u mě to stačilo na slabší 4 hvězdičky.[ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Anjelský podiel je dosť neujasnený film. Začína ako závažná sociálna dráma, kde sledujeme mladíka, ktorý pri snahe o návštevu svojho novonarodeného syna dostane poriadnu nakladačku od svojho svokra. Nemá prácu, vyšiel z basy a zopár týpkov ho má na muške. Postupom času sa k nemu vďaka scenáru pridá zopár podobne ladených indivíduí, s ktorými si svojou prostorekosťou padne do nôty, takže môžeme veselo prebehnúť ku komédii. Potom naši hrdinovia dostanú skvelý nápad, ako rýchlo počas finančnej krízy v zavšivenej Británii zbohatnúť a tak dostáva priestor klasický lúpežnícky film a z bývalých kriminálnikov sa stávajú Robbieho parťáci, respektíve Robbieho štvorka. Mal som pocit, že film je dosť prestrihaný, že istá dôležitá zaangažovaná postava sa objavuje v deji nie podľa vlastného logického myslenia, ale podľa potreby plynulosti deja. Lenže ono to celé veľmi príjemne plynie a vďaka Loachovej režijnej zručnosti funguje, takže ak budete film brať ako zámerne nereálnu oddychovku z ostrovov, odpustíte mu aj tých zopár nedostatkov. ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Podívaná tak na sobotní večer, když není co dělat a tak si můžete pustit film jako Andělský podíl u kterého si možná odpočinete, ale také u něj můžete dělat řadu dalších aktivit. Nuda, která míchá klišé nejrůznějších žánrů. Režisér filmu Hledá se Erik, tentokrát nezvládl udržet rovnováhu mezi dramatem a komedií, prolíná je nevkusně dohromady a nabízí film, který je podle mě ve všech směrech zbytečný. Příliš nepodstatných scén, které nic neříkají a nejsou pro film důležité, načrtnuté postavy, mizerný smysl pro humor. Kdybych to neviděla v kině, ale v televizi, tak to vypnu už v polovině. FFKV ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Film se částečně odehrává v prostředí destilérky Highland Park, která je umístěna na Oknejích a je dnes nejseverněji položená palírna skotské. (Duoscop)
  • Paul Brannigan hrá vo filme pochybného a problémového človeka. V skutočnosti bol v šestnástich rokoch uväznený na štyri roky za ozbrojený prepad. Po prepustení na slobodu bol nezamestnaný, frustrovaný a premýšľal nad samovraždou. (kacer4)
  • Pro whisky nadšence lze dodat, že ve filmu se objevuje dvakrát Charlie MacLean jako znalec skotské whisky. Pan MacLean je znalec v oboru a uznávaný autor na téma whisky. Publikoval již na deset knih a získal řadu cen. (Duoscop)

Reklama

Reklama